Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Исто ми е и е најнормално. Побарајте нс гугл како се свиткани бебињата внатре, затоа изгледа така. Кога ќе се тегне ќе е уште по испрчен.
    Сигурно е од раната, да не е од крварењто по бременост што е нормално и очекувано? Да не имаш видливи проблеми кај раната? Јас на пример имав, дур ми се лечеше еден конец (или повеќе) ми паднаа прерано, не отидов на лекар зошто немав поима дека се случило, ми се затвори и излечи раната со дупче помеѓу. При односи на почеток имав проблем, мм буквално требаше да ме “скине” по втор пат..не знам дали имам пишувано овде за тоа, но специјалист ме шиеше, док не беше задоволна (на албански збореше но колку толку ја разбрав, а викна и други да се чудат на изработеното). Ептен ме затворил, а тоа што паднаа порано не беше негова вина.
    Не битно, мислам дека ако имаш опција треба да одиш.
    Инаку за долу рана така? Или од царски?

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    185
    Meshence ubavo, edvaj cekam i moeto da porasne tolkavo ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

3. emche05

emche05 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2019
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    767
    До кога спиете/спиевте на стомак? Со првото мака мачев за спиење, ако не легнам на стомак не можам да заспијам, ама па тогаш страв ми беше многу и одма штом дознав дека сум бремена прекинав да спијам на стомак. :D

4. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Дали ви икаат бебињата во стомакот?
    На мене по 10 пати на ден и трае до 5 минути
    Највеќе приметувам кога се наведнувам или како да го притискам со моето движење и тогаш се појавува икање во моментот почнува 29+1 сум

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Christina16

Christina16 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    61
    Vidlivi problemi nemam, ama bash od ranata izmegu konci si krvari postojano, inaku ne e od vaginalnoto krvarenje, deka ova koncite se malce podolu..

6. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    6.561
    И мојата икаше по цел ден мислам. Еве ја и сега е иста:)

На intj_girl и nancyyy им се допаѓа ова.
  7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.214
    33+3 и сеуште спијам на стомак. Не е скроз на стомак ама така фино легната, измеѓу стомак и страна. Бебе знае да клоцне ако претерам.
    Ја прашав матичната, рече додека мене не ми смета да си спијам така.

На intj_girl и emche05 им се допаѓа ова.
  8. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    296
    Zdravo zenski. Rezultatite od skrien seker dali vi gi gledase maticen ginekolog pa po potreba endokrinolog ili obratno? Fala

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Karande

Karande Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    173
    Дали од жешково сте преку ден влажни? Јас користам циклогест вагинално но водниот исцедок не ми е само од нив, чисти ми се брисевиете, уринокултурата, торчот е ок. Претходната недела бев на преглед се беше во ред, почнав и со магнезиум за грчевите и сега немам грчеви и тоа не ми чини :D умот со хормониве сфатив дека не одат во пар, ако имам симптоми ми смета оти не можам за функционирам ако немам зошто немам.
    Искрено како се справувате од психилошки аспект во бременоста?

10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.445
    Допаѓања:
    35.062
    :inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:

11. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.620
    Допаѓања:
    12.404
    Исто ми е, гаќи мењам 5 пати дневно. Дополнително поти топлото, дома по гаќи седам и маица.

На Karande му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.017
    И кај мене е вака. Ќе легнам на лево, одам на грб.. цело бебе на лево. Ќе легнам десно, одам по некое време на грб, цело бебе на десно :D Само ептен ниско кај мене е, не е нагоре вака :lol:

13. Karande

Karande Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    173
    Да, дома и јас така но на работа не се издржува, треба да носам резерва долна облека таман сега летово фустан цело време се носи и да менувам во тоалет колку да не седам влажна 8 саати.

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.017
    Не да ика. Ај прво мислев ќе се смири понатаму во бременост, тоа вчера икаше 10 пати сигурно. Сабајлево пак 2 пати икаше до сеа. 34та од денес :?: Јас сум приметила па дека после некое јадење и пиење ми ика :rofl:

На marrisa и nancyyy им се допаѓа ова.
  15. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Да имаме сите, некој ден е повеќе, ми протекува и надвор од гаќи на облека, некогаш помалце. Имам приметено дека повеќе ми е кога го ставам утрогестанот, ако го пијам немам толку исцедок. Гинекологот ми рече нормално било.

На Karande му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.620
    Допаѓања:
    12.404
    Јас на работа секојдневна носам. И клима имаме пуштено па ај некако се трпи, ама ако излезам нешто на терен толку, утоп гаќите.

17. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Мене многу често повеќе од 10 пати некогаш, ја прашав гин. рече јади почесто а помалце, незнам што има врска со тоа, и со првото исто беше ама со овој дупло
    И баш те читав горе за стомакот ниско и мене ми е многу ниско 2 раце од папок до гради има место да ставам
    Напред ми е многу и нема место на страна да оди и дека сум доста слаба :D
    Ајде со лесно уште малце ти останало, па и на цтг сега побрзо ќе помине време :l:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  18. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    2ри брисеви кога се земаат? Мислам ми рече 34та јас сакав утре да одам 33+1 да не е рано?

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.017
    Да иста сум и пресмешна. Другарка имам една, страв и е што ме гледа.. вика мислам ќе ти пукне водењакот од што ти е напрчен и надоле. Јас вика трудна кога бев, цела бев трудна.. а ти вика само стомак и тоа напред, странично не :rofl:
    20240701_105835.jpg
    Ова е лежечки. Кога ќе седам, во скут е легнат измеѓу бутови. Ретко да е убаво подкренат, а незнам од што тоа зависи. Е и со појасот ми е супер кренат, ама ми е жешко со него па и не го трпам :sweat: Богами лета времево. Колку сакам да се породам, толку и не сакам ;( Последна бременост, последно удирање и клоцање во меше, гледам и да уживам уште овој месец... :l:

@flower55555 мене ми земаа 33+4. Денес имам резултат, чисто е се (y)

На intj_girl, Marsi*, nancyyy и 2 други им се допаѓа ова.
  20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.214
    @flower55555 мене ми закажа матичната во 36та недела.
    Тогаш и последен преглед кај неа ќе ми биде.
    Морам до тогаш да се одлучам каде ќе се пораѓам, се плашам дали ќе го одберам вистинскиот избор.

За царски ми треба потврда од офтамолог. Нема никаде термин за преглед, а на приватно ми бараат над 2500 ден. за да се провери цело око за потврда, инаку не би ми дале.

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.