Исто ми е и е најнормално. Побарајте нс гугл како се свиткани бебињата внатре, затоа изгледа така. Кога ќе се тегне ќе е уште по испрчен. Сигурно е од раната, да не е од крварењто по бременост што е нормално и очекувано? Да не имаш видливи проблеми кај раната? Јас на пример имав, дур ми се лечеше еден конец (или повеќе) ми паднаа прерано, не отидов на лекар зошто немав поима дека се случило, ми се затвори и излечи раната со дупче помеѓу. При односи на почеток имав проблем, мм буквално требаше да ме “скине” по втор пат..не знам дали имам пишувано овде за тоа, но специјалист ме шиеше, док не беше задоволна (на албански збореше но колку толку ја разбрав, а викна и други да се чудат на изработеното). Ептен ме затворил, а тоа што паднаа порано не беше негова вина. Не битно, мислам дека ако имаш опција треба да одиш. Инаку за долу рана така? Или од царски?
До кога спиете/спиевте на стомак? Со првото мака мачев за спиење, ако не легнам на стомак не можам да заспијам, ама па тогаш страв ми беше многу и одма штом дознав дека сум бремена прекинав да спијам на стомак.
Дали ви икаат бебињата во стомакот? На мене по 10 пати на ден и трае до 5 минути Највеќе приметувам кога се наведнувам или како да го притискам со моето движење и тогаш се појавува икање во моментот почнува 29+1 сум
Vidlivi problemi nemam, ama bash od ranata izmegu konci si krvari postojano, inaku ne e od vaginalnoto krvarenje, deka ova koncite se malce podolu..
33+3 и сеуште спијам на стомак. Не е скроз на стомак ама така фино легната, измеѓу стомак и страна. Бебе знае да клоцне ако претерам. Ја прашав матичната, рече додека мене не ми смета да си спијам така.
Zdravo zenski. Rezultatite od skrien seker dali vi gi gledase maticen ginekolog pa po potreba endokrinolog ili obratno? Fala
Дали од жешково сте преку ден влажни? Јас користам циклогест вагинално но водниот исцедок не ми е само од нив, чисти ми се брисевиете, уринокултурата, торчот е ок. Претходната недела бев на преглед се беше во ред, почнав и со магнезиум за грчевите и сега немам грчеви и тоа не ми чини умот со хормониве сфатив дека не одат во пар, ако имам симптоми ми смета оти не можам за функционирам ако немам зошто немам. Искрено како се справувате од психилошки аспект во бременоста?
И кај мене е вака. Ќе легнам на лево, одам на грб.. цело бебе на лево. Ќе легнам десно, одам по некое време на грб, цело бебе на десно Само ептен ниско кај мене е, не е нагоре вака
Да, дома и јас така но на работа не се издржува, треба да носам резерва долна облека таман сега летово фустан цело време се носи и да менувам во тоалет колку да не седам влажна 8 саати.
Не да ика. Ај прво мислев ќе се смири понатаму во бременост, тоа вчера икаше 10 пати сигурно. Сабајлево пак 2 пати икаше до сеа. 34та од денес Јас сум приметила па дека после некое јадење и пиење ми ика
Да имаме сите, некој ден е повеќе, ми протекува и надвор од гаќи на облека, некогаш помалце. Имам приметено дека повеќе ми е кога го ставам утрогестанот, ако го пијам немам толку исцедок. Гинекологот ми рече нормално било.
Јас на работа секојдневна носам. И клима имаме пуштено па ај некако се трпи, ама ако излезам нешто на терен толку, утоп гаќите.
Мене многу често повеќе од 10 пати некогаш, ја прашав гин. рече јади почесто а помалце, незнам што има врска со тоа, и со првото исто беше ама со овој дупло И баш те читав горе за стомакот ниско и мене ми е многу ниско 2 раце од папок до гради има место да ставам Напред ми е многу и нема место на страна да оди и дека сум доста слаба Ајде со лесно уште малце ти останало, па и на цтг сега побрзо ќе помине време
Да иста сум и пресмешна. Другарка имам една, страв и е што ме гледа.. вика мислам ќе ти пукне водењакот од што ти е напрчен и надоле. Јас вика трудна кога бев, цела бев трудна.. а ти вика само стомак и тоа напред, странично не Спојлер: Стомак Ова е лежечки. Кога ќе седам, во скут е легнат измеѓу бутови. Ретко да е убаво подкренат, а незнам од што тоа зависи. Е и со појасот ми е супер кренат, ама ми е жешко со него па и не го трпам Богами лета времево. Колку сакам да се породам, толку и не сакам Последна бременост, последно удирање и клоцање во меше, гледам и да уживам уште овој месец... @flower55555 мене ми земаа 33+4. Денес имам резултат, чисто е се
@flower55555 мене ми закажа матичната во 36та недела. Тогаш и последен преглед кај неа ќе ми биде. Морам до тогаш да се одлучам каде ќе се пораѓам, се плашам дали ќе го одберам вистинскиот избор. За царски ми треба потврда од офтамолог. Нема никаде термин за преглед, а на приватно ми бараат над 2500 ден. за да се провери цело око за потврда, инаку не би ми дале.