И јас цела бременост немав осетено контракција, дури бев загрижена како може до толку ништо да не осетам. И отидов со издржливи болки ама дека беа на редовен интервал од 10мин, цтг само една контракција покажа до 30макс. Мислев ќе ме вратат ама веќе 8см отворена сум била и мораше да ме примат па за 2саати се породив
Некој што ја користи апликацијата мое здравје, зошто не ми го отвора упатот за да видам кај кој доктор сум закажана на скрининг? Или не го отвора додека не се пополни извештајот?
Пулсира на едно место кај стомакот, тоа е икање. Мојава колку икаше во стомак, еве и ден денес по 10мин ика
Затоа што не се знае кај кој ќе бидеш. Имаат распоред таму и се менува тој распоред. Заради тоа. Коа ќе идеш на преглед тек тогаш ќе знаеш кој ќе те прегледа.
И јас секако кај Димчев ќе одам, мене ми се погоди топ првиот, Ана Данева ми беше и презадоволна бев. Ама пак после си бев кај Димчев. Сега исто ќе видиме дека и одмори имаат кој ќе ми се падне.
Оди директно, јас месец дена ги чекав резултатите кај матичната! Цел месец! Среќа што не ми се брзаше. Кога отидов да си ги земам од таму, видов дека биле готови за два дена.
Ако си ги оставила во петок, во среда би биле готови. Почекај до утре, ако не ги прикачат директно оди таму.
И јас ги оставив во петокот на истото место, прикачени ми беа понеделникот уште сабајле во 8,9. Негативни, чисти.. Уште кога оставив, рекоа дека готови ќе се понеделник.
Zdravo, koga bev 25 nedela DDimerite mi bea 945, denes pak bev da gi proveram mi se 825 a sum 31nedela. Neli treba da se pokacuvaat kako poodminuva bremenosta barem jas taka znam. Kaj mene se namaleni ?? Ako znae nekoj neka mi pise? Falaa vi ❤️
Хм, можно е, мене никогаш толку рано не ми ги дале. Секогаш ми кажувале за два работни дена, не сметајќи го тој кога сум го поднела.
Кај мене си беа 1000 околу 25та, а после накај 29та 1300. Битно е да се во границите на нормалата за тоа тромесечие. Пиши на нет, d dimer range in pregnancy
Falaa vi mnogu❤️ @BellaBibi Misla mi bese bidejki znam imam citano deka kako poodminuva bremenosta normalno e da se pokacuvaat, a kaj mene duri i se namaleni. Znaci bitno e da se vo granici na normala, nebitno dali variraat.