Па тоа е само за тие што се со рх нетатив и партнер позитив. Мора да ја примат инекцијата во случај плодот да е позитив.
Тоа е кај жени каде мажот е негативна група а жената позитивна. И за добро на мајка и бебе се прима инекцијата. Знам и дека после пораѓај исто треба да се прими. Имавме ситуација во фамилија и по тоа знам.
Ич не смирува. После пораѓај го нема. А до пораѓај, како ќе издржам незнам. Последново тромесечие , почна да ми станува мачно.
Здраво, Јас сум со хашимото, со еутирокс тсх го дежиме под 2, последно 1.7. Во меѓувреме месецот останав бремена и тсх го проверив веднаш паднало на 0.78, веќе на долна граница. Ендокринологот само ми ја намали терапијата. Дали е многу ниско ? Дали има некој со слично искуство да ми пише. Ви благодарам
Ќе си направиш сега coombs, ако е негативен ќе се боцнеш во 28ма, ако е позитивен, че одиш на 2 недели да следиш титар на антитела. И стварно се безобразни така, јас во Систина баев цело време да не ме заборават за инфекцијата, ма да и сами одма спомнаа кога ме примија за киретажа. По абпртусите исто правев coombs, и тогаш исто беше негативен.
Повтори го пак, мене двапати неделно ми даваше различен резултат, на пример 0.9 и 1.7 за два дена. Варира многу повеќе од што знаеме.
15+5 nedela sum nekako celo nepce site zabi kako dame bolat.Vi se ima li sluceno miev zabi denes nekolu pati ama osetlivo mie celo.Dal da odam na zabar dami namackaat nesto ili dasi pojdam utre kaj maticnata i dase iskonsultiram so nejze
Јас само да ве ппздравам.. и да прашам дали во. Групава имаме жена доктор еве да речам за бебенца т.с ило се разбира со повеќе состојби поврзани со бебенца
Нема да ти е утеха, ама еве скоро 30 та и непцата ми се лом. Се спремам да идам на забар и да подсреди што има да се среди.