@ilipili А бе како ти зборува така а врска нема. Прво рано е за да го сетиш бебето, јас во 18-19 го сетив и не бев сигурна. Второ и за инекција е рано во 28 се прима, а за антитела јас проверував 17 недела мислам. Не се паничи те молам немаш потреба, си одиш на прегледи и не и дозволувај така да ти зборува за бебето, па уште со такви зборови. @kallias јас сум плава, се фарбам со гарниер олио без амонијак, а 2 пати до сега со обична фарба (тинта).
Јас вчера си бев на фризер, си се офарбав си се ишишав и фенирав! Иначе си земав некоја од сиос без амонијак, првпат ја пробувам, ама не беше лоша воопшто. Ми дојде некако јака онаа мојата стандардна фарба КЕНЕ.
Аман бре што и е што те лаже така па порано у старо време ни крвни групи не знаеле и по штали се пораѓале па здрави деца имале ццц до кај ќе идат со таков ум незнам Но ако си ти негатив а мт позитив знам дека само инекција треба да примиш ама незнам дали беше поточно на почеток од бременост или на пораѓај незнам точно .
I ja sega bez amonijak zemav farbi ama gledam ne pokrivaat bas kako obicnite so amonijak, jas sum crna i taka ima malo osvetluvanje na korenot ne e skroz plava povekje nakaj zolto, svetlo kafeavo mi ha peavat ovie bez amonijak ama ok, poarno da se malku izednaci otkolku cel prst, dva da setam so crn koren, a nadolu plava
НЕ знам ни јас да ме предупредела дека докторот не ми кажал,па ако не кажал ќе одам на второ мислење па и на трето ак отреба ,а не веднаш на најлошото да се мисли. По пороѓај е Пчелке за да нема ризик за втората бременост.
Јас сум црна моментално хаха и сама се фарбам На почеток за прв преглед (за утврдување на трудноча) се бланширав сама и се правев со медова боја по два дена сама пак се фарбав уште посветла и недела ипол отпосле црна стаив еве сега за недела две пак ќе се фарбам сама хахаха експериментирам ко улава и док. кога прашав ми рече гава е едно стомак е друго и дека не штетела фарба
Па да ти кажам мене ме покри. Белите важно не штрчат толку. Мада јас се фарбам некоја чоколадна боја ама Ок фати. Може со миење ќе си паѓа побрзо, ама ај нема врска овие месеци ќе се издржи со ваква.
@kristina.k znaci i ti se farbas, dobro e sto ne sum sama, jas pred da resam sa se isfarbam vo bremenosta citav, citav po internet prasuvav devojki sto bile bremeni i se farbale, prasuvav frizerki i site mi odobrija deka ne e nisto strasno i resiv da se ofarbam so farba bez amonijak, pa saj Boze da ne steti na bebceto Ne sme nitu prvi nitu posledni koi se farbale vo bremenost
Го знам тоа ,но с епак ти благодарам и и го кажав и замисли ми вели ами оти јас со првата бременост имав спонтан оф мори мајко ќе ме пукни женава,мислиш чекаше да не е дома мм па да ме испаничи.
Нека од едно увце ти влезе од друго нека ти излезе секој лош збор от такви усти , и мене од кожа ме вадат тие таквите ама што да правам мирна сум и не се расправам т.е не паѓам толку ниско на нивно ниво
А ти да ја откачиш таа старата!!!!! Ај таму не ја слушај што меле !!!! Речи и : со старински муабети не се занимавам, си има доктор да си каже !!! Ама ме нервираат вакви вампири леле !!!! Доста е тоа што сами сме испоплашени , уште вампирана ни фали во живот!
@kallias и јас читав, прашував овде и сегде, едно време го прошетав темниот корен дури се мислев, ама не го личи, а и пожолтува плавата коса од миењето, па си се фарбам сега. Не сме единствени па си велам во ред ќе е се.
Hahaha lele dobra si i ti so eksperimentite i toa bas koga si ostanala trudna Ajde kako Gospod nikoj ne e, jas samo taka vikam, sto treba da bide kje bide, ako ne e od farbite i ako treba nesto loso da bide i od drugo kje se sluci, da ne cuva samo Gospod i nas i nasite bebcinja pa toa e najbitno
Да се надоврзам на моабетот со фарбите, месец дена пред да останам бремена се фарбав т.е од темно кафена се направив плавуша, и секое наредно фарбање со појак и појак хидроген ставив, ич мака не видов од мојава коса, тоа воопшто не и штетеше и се фарбав секој месец дури и откако останав бремена а не знаев дека сум. Па од кога дознав дека сум реков да разбарам на форумов да видам и што ке видам имаше мн членки кои беа против фарбање во бременост и ме заплаши тој факт, кога отидов на прва контрола ја прашав докторката ми рече да уживам и дека нема врска тоа. Па се успокоив, и сега си се фарбам скоро на месец дена, деновови ќа закажам на фризер да го пробам новиот тренд Бронде, па да видиме како ќе биде.
И мм ми кажа,абе женава е огромен паничар ама искрено не ми требаше ова баш денес. И кажав дур не слушнам од доктор не мислам на ништо друго и не слушам никого
Така е како Господ никој не есамо од лошо нека не чува сите , и јас сум фризерка па затоа сум мрдната со фарбањево само експерименти си правам
Верувај се обидувам од петни жили,но тешко е богами,мора да се мисли позитивно ама некогаш пустото не оди.
Нема што тешко! Ќе и се свртиш и ќе и кажеш да не те труе со муабети! Кажи и дека не те занима нејзино мислење, дека те занима само мислење од стручни лица. И уште нешто срцка, освем мајка ти, никој друг неслушај. Баш не сум сигурна дали вака би и муабетела на ќерка и !