Јас еве 3 месеци тсх ми е околу 0.60 и иста доза држам од 125 еутирокс 5 месеци, мислам дека го гледа фт4 повеќе последно ми беше 16.65 (11.5-22.7) Инаку сум 29+2 Јас кога открив дека сум бремена тсх беше околу 6 На која доза беше пред бременост и сега во бременоста?
Off lele,a mackase so nesto nepcata nezbam dal smee jas porano sum mackala gingival.Ama utre kei pisam na maticnata dal smeam nesto da namackam
Прво тромесечје бев да ми ги исчистат забите и забен камен, тоа ми помогна. Е сега во третото.... хаос ми се непцата ама неможам да одам пак. Единствена ствар што ми помогна е гаргара со бетадине. Не ни видов дали смее. Ама стварно ми олесни.
Претпоставувам дека немам контракции? Ми рекоа дека е супер цтгто, ама минатиот пат ми беше скроз рамна линијата затоа прашувам.
Според ова мислам дека немаш. Кај мене кога ги покажа беа на еднакви интервали и изгледаа како бранови.
Леле и кај мене е ваква и уште порамна ни една контракција. Утре сум јас пак на цтг. Не им се излегува на бебушкиве нешто
4 dena 25 i 3 dena 50 pred bremenost. Super bese ovaa trrapija tsh-to sekogas okolu 2. Sega mi ja namali 5 dena25 2 dena 50. Dali ti pagja kosata ? Mene mnogu
Ова е нормално, скроз мирно цтг. Скроз рамна линија без никаква активност (без цик цак), е неубаво наместен каиш..
Sakam da prasam edno drugo prasanje. Posle poroduvanje dali imate noseno pojasi ili slicno za vovlekuvanje na stomakot? Kakvo iskustvo imate od koj ste najzadovolni i kako najdobro se povlekuva stomakot? Jas so prvoto nisto ne nosev ne kupiv na vreme i taka mi pomina vremeto a stomakot mi ostana. Spodeluvajte iskustva i preporaki
Јас имав земено еден од медика плус нешто така, а можно е и во зегин да имаше појас за после операции за стомак. Тој материјал како волна еден, ни стега, ни се трпи, 2 пати го ставив и ко што бев цело време испотена лоа го фрлив на крај! Ама не си го купив сама, моите ми го донесоа од кога се породив и не го видов материјалот во продавница, никогаш не би го земала. Така да, би сакала и јас да слушнам искуство за позитивна приказна од носење појас по породување, за по оваа бременост да си носам
Исто, хашимото, пијам еутирокс и сега на контрола на крв на крај од прво тромесечие, ТСХ паднато 0.28, јас се извадив од памет, а докторката ми реше се е во ред, терапија да си продолжам нормално 50ка секој ден, не ми ја ни намали, ќе го снема ТСХ ако вака продолжам
Јас што имам читано дека не треба да се носи никаков појас, следам една од Србија и цело време нагласува дека не треба да се носи иако таа добива често такви прашања. Дека појасот уствари не ни помага за да се собере стомакот. Незнам колку е точно, јас со првото немам носено ништо и здравје ниту сега не планирам. Како што има пишано членката над мене јас онака како се потам ме фаќа саклет, па уште и појас ми фали
Pa da plus so carski e uste potesko pojas da se nosi svesna sum, no i so stomak golem visnat tesko se zivee..jas mislam ako se odbere soodveten i se pocne nq vreme dekq ima golem efekt
И јас сакам да си земам пак, не знам да научам од грешките Ама некој убав сега сакам, не мора одма да го носиме, треба време малце додека рана заздрави да се осеќаш како човек, ама после 40тина дена би ставила појас Сега сум со две бебенца бремена, стомакот ќе ми биде до колена после, барем на маса да го гледам појасот да знам дека "правам нешто да се намали" па ќе го фрлам пак
Ме фаќа некоја мала паника од помислата дека уште малку остана до пораѓај и доаѓање на бебе бр 2. ама толку многу сум уморна шо едвај чекам да дојдат тие 3-4 дена да одморам, да се изналежам и да не мислам шо денес за ручек, па и да го правам Ќе се тешам вака за да не ми е тешко шо тие денови нема да сум со батково дома, освен ако не избие некој паничен таму
Neznam i jas celo vreme zamorna.nisto posebno ne rabotam a sum zamorena. Loso spijam, skoro i da ne spijam. Mnogu obvrski kako da me cekaat od edna strana gi odlozuvam ima vreme kd druga strana me “jadat”. Neznam