Истоо, не да ме јадат а од шо седам и одам до вц сум уморна а не па да сработам нешто не памтам вака да ми беше во првата бременост, ама и пред 5 години беше, изгледа годините си го прават своето
Леле и мене нозете, особено во ноќта неможам да спијам како ми вријат, како шајки да имам морам да станам да ги мијам и мота во крпче нз што да им а правам кажувате лек ме збудалуваат
Кај мене дд 14 почнаа страшно ме нервираа бев на заболекар само ми ги исчисти еден куп крв ми истече и сега кога го мијам ми тече некојпат знае и кога си седам или од храна да ми поточе сега почнаа да се намалуваат непцата ама пак не е чисто и многу мирисаат инаку ставав гингивис маст и хидроген и посебна паста и четка земав
Нормално е во бременост, ќе си одиш на забар ќе ти исчистат забен камен, ќе си ги чистиш редовно со конец. Мене само коа мијам заби ми се лом и навечер во спиење ми крварат и станувам со уста крвава… ама се смирува после пораѓај. Еден од почестите симптоми е крварење на непца. Скоро секоја втора има проблем. Нека ти исчистат забен камен помалку ќе ти крварат.
А што е со соништава во бременост, па цели филмови… можам режисер да бидам во холивуд. Депре се будам некад. Денес па и нешто имам ментсруални болки… па така раат да не си. Фала богу денес сум на скрининг кај Димчев, одвај чекам да си ја видам бебушката моја. Само да е она добро, јас се ќе поминам и издржам.
Мене кумата ми купи некои чорапи, имаат гел кесички кои се стават во фрижидер. И толку убаво разладуваат и помагаат од отоци... Само не знам од каде ги има земено
Сеуште мака мачам со киселини, додека не повратам не можам да заспијам. Кај горат вака, па кога повраќам мислам дека некој грлото ми го сече. Отоци имав околу 2 недели, сега гледам се смирија. Ме фаќа само страв што мислам дека мешето ми се симнува, а тек утре сум 34та недела.
Nemi krvarat ama miskam deka site zabi me bolat,baska gore na nepceto i toa vospaleno nemozam da dzvakam.Sea gladna a nemozam da jadam,ke gledam nesto lesno da kasnuvam i ke pojdam na zabar.
Да ти дадам од мојава енергија. Јас па сум турбо, а па сум со несоници и станувам ноќе на секое, едвај заспивам. Од кај таа енергија не ми е јасно. Ни ми е лошо, ни тешко, работам све, дури и да неам работа (од што се живо правам и се ми е пиц пец) си наоѓам Покрај тоа со децава дома, доручеци, ручеци, па после 18ч и шетам со нив.. надвор до 10, 11 Не се осеќам како 34+ Жешко ми е само, од тоа нормално на сите им е мачно...
Радувај се ако се спушти барем ќе можиш да дишиш и ке се намалат ќиселините, кај мене уште е високо де ме гуши де ме горат ќиселини, уште да можев да повратам
Можам и јас од мојата да ти дадам, апсолутно не се осеќам бремена, 9 месец ми е најлесен, мислам можам да трчам буквално. Денес па како што не е мн жешко мислам уште толку имам енергија. Сите различни сме, мене потешко ми беше во 5 месец него ли сега.
И јас како поминува времето се подобро се чувствувам. Да не се киселините ќе летам 9 часа сум на работа, дома минимум 3 часа играм со внука ми или внук ми. Не ми е тешко да пазарам, да зготвам, се што следи околу домаќинство. Дома не ми даваат да чистам, сега сме во фаза на кречење и спремање за бебето ама општо сум многу активна.
Леле де ако сакаш прашај да се спасам станував и во леген ги ставав ама ми рекоа да не настинам не било добро