Baneocin prašak da ne ste načekale po aptekive, nikade nema, Zegin, Eurofarm, Viola, Ambrozija, Berna farm, Bazilika....nikade
Се навраќам на темава чат пат да ве прочитам и успат да ве поздравам, нека има се повеќе трудници со лесно на вие што сте при крај. @Skyler , како си, одамна те немам прочитано
21+6 sum pulsov pak me nervira mi se kaci denes pak 128 ...znam deka trudnici imaat povisen puls ama olku ? Ili me drma pak anksioznost ko pred nekolku godini
Мене 5.3 на гладно, со 7.4 по два часа. Рекоа да припазувам со благо и леб бел, тестенини. Пазев со благо, за еден ден да ми падне шеќерот, да ми се слоши страшно. Од тогаш си јадам се како што си и јадев. Никогаш и не сум претерувала, умерено и благо и све. И океј ми е и шеќер и све... 34+ сум сега.
Јас со првото кога бев бремена скриениот ми беше на граница и внимавав. А сега ме исплаши ендокринологот за утринскиот шеќер. Да земам апаратче да мерам...
Ајде полека, матичната консултирај ја. Да нормално е повисок ама 128 е доста висок. Не е страшно ама пак консултирај се.
Jas ispitav coombs nekade 18 nedela primiv inekcija 28 i posle poragaj isto primiv odma vo rok od 24 saati.
Изгледа и ја исто правам,од страв да го ставам во нормала,јадев сега галети,домати,краставици и кашкавал после 90 мин го мерам 5.2 понизок и од сабајле на гладно.. Толку се исплашив од читање,што изгледа од страв полошо ќе си направам самата
Problem e so ne sum mk , svajcarija sum . Tuka ginikolog go izvestiv poso vtor pat mi se desavat , mi rece ne sum jas za to ako imas takov problem ke odis na maticen . Denes zakazav za na maticen tek utre imam termin . Maticen mi rece e visok ama ne e nisto strasno od vozbuda mozda e ili umora . Utre EKG ke pram pa ke vidime .
После оптоварувањата ти е супер, на гладно ти е повишен. Дали беше гладна минимум 10-12 часа? Да не имаш јадено нешто пред легнување што има висок гликемиски индекс?
Јас доручкувана, ме частат по некој саат фанта лименка голема и ја пијам ко да не сум видела (а лошо ми беше), дојдовме дома тахикардија, слошување страшно.. (никогаш мислам до тогаш шеќер не ми паднал).. и мерам на апаратче, ја мислев сум го качила можеби, на крај памет дека паднат.. и 4.3 ми беше. Јадена сабајлето, испиена цела лименка 330мл фанта, а 4.3. А пред тој ден исто ми се слошуваше... абе чудно, како мислам ќе се онесвестев, ќе ме снема. Од тогаш реков не пазам. Умерено јадам се, касно навечер само гледам да не јадам благо...
Па затоа, утре ќе видиш. Може и од возбуда обично и при паничен напад се крева пулс. Не се секриај се средува.
Офф зошто толку стресови ни прават јас не знам..денеска јас катастрофа се осеќам,ми дадоа и тефтерче да запишувам секој ден 4 пати на ден колку ми бил и со тоа треба да одам по 1 месец на контрола..под саат да јадам ама самите обврски не дозволуваат толку.Ќе се потрудам колку можам да пазам,без благо,тестенини па ќе видиме.Јас и со низок притисок,денеска што не јадев,за никаде сум..
Па добро е, се држам, дур да тргнам на работа, тогаш ќе плачам ќе немам време за ништо :/ Бременоста како е? Уште колку имаш? Се е во ред?