Може ама обично првото мерење го прават на апаратче за да биде побрзо готов резултатот и одма да ти го дадат шеќерот да го испиеш.
Па не беше така во Авицена. Чекавме баш со @angel4444 заедно бевме. Не боцнаа, па добри мин 30,40мин чекавме за резз да имаат, па да ни дадат гликоза растворена. Не мерат со апарче. Инаку имам колострум и тоа машала. Од 17та имав жолтко суво собрано на пупка, ама сеа од радозналост се притиснав и не да истече жолта течност Нормално е нели? 34+ сум. Со првите две немав ништо се до пораѓај.
Е таму изгледа го работат на аналајзер баш и јас приметив, таму правев и јас. По други лаборатории одма даваат за пиење а претходно го проверуваат на мало апаратче.
Како и да е, сакам да кажам дека секогаш има разлика кога се боцкаш дома на апаратче и во лабораторија. Во лабораторија е поточно и ако е таму 4 значи толку ти е шеќерот на гладно тој ден.
Imam videno na instagram: zatrudnici.mk, 1500 den. Jas zemav obicni samo pogolem broj od Sara Fashion.
Јас го доев син ми кога дознав дека сум бремена,после еден месец се одби а млеко од едната града имав од другата не,сега почна и од другата 21 недела ваљда колострум е
Поминат и втор скрининг кај Димчев, се е супер. Бебка салта прави хахаха не може да ја измери. Се криеше, не сакаше лицето да го покаже. Димчев како и секогаш одличен однос, ми објасни се ми измери и цервикс. Пола саат ме гледаше. Со мерак и трет ќе правам кај него.
Ima edno prasanje,imam T shape matka forma i imam eden intramularen miom na fundus.Bremena sum so bliznaci po pat na invitro i od vcera neznam nekoj strav me obzema i nemir,neznam sto mi tekna da citam.Iako doktorot mi kaza deka za bremenost ne smeta,i mene sea me fati strav deka sum so dve,sum bliznacka bremenost.Dali ima nekoj kako mojata situacija i si iznosela bremenost do kraj kako sto treba.Fala vi mnogu odnapred
Да не читаш, докторите знаат повеќе од нас. Ако имало проблем немало да си бремена или да се нафатат на ивф. Значи доста читање, и уживај.
Абе вие сте биле ептен големии Велиш добар однос има мила? Заинтересирана сум и јас да правам кај него скрининг здравје. Од која недела се закажува првиот скрининг? Од ваков доктор што го фалите и јас сакам да слушнам мислење Добра сум миличка, еве после ќе одам да го видам пак мојот бубал Од утре сме веќе 8ма недела, дури вака не ми се верува кога помина толку време, мислам вчера постирав тука позитивен тест Вие како сте ми? Како е со најновиот член?
Во 12 та недела ти е супер да закажеш. Закажувај со време зашто е гужви кај него и тешко се доаѓа до термин, јас одвај последниот го фатив. Иначе Димчев е предобар и престручен, пак ќе напоменам дека на другарка само он и ја виде аномалијата на бебенцето и да не беше он немаше ни да знаат. Фала му на бога што беше нешто мало и кога се роди бебенцето рутински се корегираше. И сега се супер. Иначе јас на сите го препорачувам. Од однос од објаснување, и така заебант е знае да те насмее, да те смири. Излегов насмеана и пееполна со позитивна енергија од кај него, и еве и денес само си го мислам ехото вчера и сум ваква
Лелее баш супер си поминала. Не ти кажа ништо што си во 19та за скрининг? Јас 20та сум... Ама не биваше подоцна заради одморот. Еве, и јас потврдувам за Димчев. На другарка ми другарка исто само тој и откри аномалија. Од Плодност ја пратија кај него конкретно, и рекле не сме сигурни, тој најдобро ќе ви каже. За жал, ја пратија во 8ми месец, и мораше да го абортира/роди практично... И да ја испратиле од Плодност порано, пак ќе мораше абортус, ама барем немаше во 8ми месец... Тоа беше лани, оваа година си роди здраво бебенце. И јас сум утре кај него на втор скрининг, едвај чекам.
Исто можам да потврдам. Не е лоша дијагноза но бебето изгледа има искривување на стапалцето. На втор скрининг он примети, а до тогаш никој а бев кај матичната во Гак и во Чаир. И ден денес матичната не може да види тоа што он го видел. Ама оставам на времето кога ќе се роди да видиме која е вистината иако битно ми е само да е живо и здраво, другото се средува
И ја сум иста цела недела со главата. Синуси ти се најверојатно. Земи MediVix 126 денари од Зегин и намачкај си го челото и слепоочниците. Мене ми е спас.
Не не ништо не ми рече, бебето е понапредно за цела недела и таман беше. Иначе се детално ми објасни, пола саат ме гледаше. И за витамините што ги пијам, за се буквално. Излегов пресреќна еве и денес уште цутам Те гушкам, дај боже се да е супер.