Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.729
    Допаѓања:
    1.300
    Да, дефинитивно од вена е поточно, но не тераат со апаратчето и мораме, тоа е.

2. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    2.778
    Девојки, костими за капење за трудници каде да барам? Сте виделе онлајн некаде?

3. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.585
    Допаѓања:
    1.353
    Може ама обично првото мерење го прават на апаратче за да биде побрзо готов резултатот и одма да ти го дадат шеќерот да го испиеш.

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Па не беше така во Авицена. Чекавме баш со @angel4444 заедно бевме. Не боцнаа, па добри мин 30,40мин чекавме за резз да имаат, па да ни дадат гликоза растворена. Не мерат со апарче.

Инаку имам колострум и тоа машала. Од 17та имав жолтко суво собрано на пупка, ама сеа од радозналост се притиснав и не да истече жолта течност :D Нормално е нели? 34+ сум. Со првите две немав ништо се до пораѓај.

На angel4444, Freckles. и intj_girl им се допаѓа ова.
  5. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.585
    Допаѓања:
    1.353
    Е таму изгледа го работат на аналајзер баш и јас приметив, таму правев и јас. По други лаборатории одма даваат за пиење а претходно го проверуваат на мало апаратче.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.585
    Допаѓања:
    1.353
    Како и да е, сакам да кажам дека секогаш има разлика кога се боцкаш дома на апаратче и во лабораторија. Во лабораторија е поточно и ако е таму 4 значи толку ти е шеќерот на гладно тој ден.

7. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    589
    Imam videno na instagram: zatrudnici.mk, 1500 den. Jas zemav obicni samo pogolem broj od Sara Fashion.

На u_prolazu и Orchidea им се допаѓа ова.
  8. TinnaMinna

TinnaMinna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2022
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    532
    Јас го доев син ми кога дознав дека сум бремена,после еден месец се одби а млеко од едната града имав од другата не,сега почна и од другата 21 недела ваљда колострум е:D

9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.692
    Допаѓања:
    12.512
    Поминат и втор скрининг кај Димчев, се е супер. Бебка салта прави хахаха не може да ја измери. Се криеше, не сакаше лицето да го покаже.:rofl: Димчев како и секогаш одличен однос, ми објасни се ми измери и цервикс. Пола саат ме гледаше. Со мерак и трет ќе правам кај него. :inlove:

На juice_, HappyAsItGets, u_prolazu и 12 други им се допаѓа ова.
  10. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.842
    Допаѓања:
    2.731
    Super:inlove:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.842
    Допаѓања:
    2.731
    Ima edno prasanje,imam T shape matka forma i imam eden intramularen miom na fundus.Bremena sum so bliznaci po pat na invitro i od vcera neznam nekoj strav me obzema i nemir,neznam sto mi tekna da citam.Iako doktorot mi kaza deka za bremenost ne smeta,i mene sea me fati strav deka sum so dve,sum bliznacka bremenost.Dali ima nekoj kako mojata situacija i si iznosela bremenost do kraj kako sto treba.Fala vi mnogu odnapred

12. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.632
    Допаѓања:
    1.457
    @QweenSM Како сте мила, дојдов на темата да те слушнам :l:

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.692
    Допаѓања:
    12.512
    Да не читаш, докторите знаат повеќе од нас. Ако имало проблем немало да си бремена или да се нафатат на ивф. Значи доста читање, и уживај.:l:

На Marsi*, DELFINA81 и nikja им се допаѓа ова.
  14. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.454
    Допаѓања:
    35.073
    Абе вие сте биле ептен големии :inlove:
    Велиш добар однос има мила? Заинтересирана сум и јас да правам кај него скрининг здравје. Од која недела се закажува првиот скрининг? Од ваков доктор што го фалите и јас сакам да слушнам мислење :)
    Добра сум миличка, еве после ќе одам да го видам пак мојот бубал :inlove:
    Од утре сме веќе 8ма недела, дури вака не ми се верува кога помина толку време, мислам вчера постирав тука позитивен тест :inlove:
    Вие како сте ми? Како е со најновиот член? :sun::hug:

На Marsi*, baguf4e, Elliana и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.692
    Допаѓања:
    12.512
    Во 12 та недела ти е супер да закажеш. Закажувај со време зашто е гужви кај него и тешко се доаѓа до термин, јас одвај последниот го фатив. Иначе Димчев е предобар и престручен, пак ќе напоменам дека на другарка само он и ја виде аномалијата на бебенцето и да не беше он немаше ни да знаат. Фала му на бога што беше нешто мало и кога се роди бебенцето рутински се корегираше. И сега се супер. Иначе јас на сите го препорачувам. Од однос од објаснување, и така заебант е знае да те насмее, да те смири. Излегов насмеана и пееполна со позитивна енергија од кај него, и еве и денес само си го мислам ехото вчера и сум ваква :inlove:

На intj_girl, LadyR, QweenSM и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Marr_ss

Marr_ss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2023
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    430
    Што мислите за резултатов? малце ме плаши што не е спуштен шеќерот после 2 часа.:worried:

Прикачени фајлови:

• IMG_3746.jpeg
      IMG_3746.jpeg
      Големина на фајлот:
      182,4 KB
      Прегледи:
      48
    На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.691
    Допаѓања:
    9.689
    Лелее баш супер си поминала. :inlove: Не ти кажа ништо што си во 19та за скрининг? Јас 20та сум... Ама не биваше подоцна заради одморот.

Еве, и јас потврдувам за Димчев. На другарка ми другарка исто само тој и откри аномалија. Од Плодност ја пратија кај него конкретно, и рекле не сме сигурни, тој најдобро ќе ви каже. За жал, ја пратија во 8ми месец, и мораше да го абортира/роди практично... И да ја испратиле од Плодност порано, пак ќе мораше абортус, ама барем немаше во 8ми месец...
    Тоа беше лани, оваа година си роди здраво бебенце. :l:

И јас сум утре кај него на втор скрининг, едвај чекам.

На beachedd и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  18. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Исто можам да потврдам. Не е лоша дијагноза но бебето изгледа има искривување на стапалцето. На втор скрининг он примети, а до тогаш никој а бев кај матичната во Гак и во Чаир. И ден денес матичната не може да види тоа што он го видел. Ама оставам на времето кога ќе се роди да видиме која е вистината иако битно ми е само да е живо и здраво, другото се средува:l:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    2.651
    И ја сум иста цела недела со главата. Синуси ти се најверојатно. Земи MediVix 126 денари од Зегин и намачкај си го челото и слепоочниците. Мене ми е спас.

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.692
    Допаѓања:
    12.512
    Не не ништо не ми рече, бебето е понапредно за цела недела и таман беше. Иначе се детално ми објасни, пола саат ме гледаше. И за витамините што ги пијам, за се буквално. Излегов пресреќна еве и денес уште цутам:inlove:

Те гушкам, дај боже се да е супер.:l:

На gothchick, Elliana и LadyR им се допаѓа ова.