Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Тебе тоа ти кажала а мене ми кажа дека чим јас и мм сме биле О + и децата морале таа крвна група да бидат хахаха јас и се изнасмеав и и викам ако не бидат иста што тогаш ? Она ми рече тоа значело не биле на мм деца хахахахаха тоа се вика жена без школо

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Се ќе помине мила, тоа е...и јас поминав тешки денови минатиот месец ама не сум покажала... нема ни потреба другите да знаат...колку повеќе збориш за тоа потешко ќе ти биде...
    Мисли на бебето и гледај да не се нервираш...:?:
    Не бира животот кога ќе ни приреди тешки мигови а најмногу болат тие во семејството:x

Ние сме тука да те расположиме ако треба и пајдушкото ќе го играме:hug::hug::hug::l::l:

@ilipili Свекрва ти да си ја затне малку устата треба:!:
    Прво сеуште си 15 недела, има време за се да се среди, ќе ти стават инекција Партобулин/Имуноглобин за некоја недела и после пораѓај пак ќе ти стават инекција во рок од 72 часа доколку има потреба за тоа.
    Ќе ти направат тест, да се види како делуваш на плодот и ќе се реши тоа.
    Ако сакаш ќе ти пишам подетално во порака да не пишувам реферати овде, сепак не се загрижувај како и да е се средува, и таа свекрва ти да не ја слушаш со нејзините хорор приказни!:doh:

Инаку @Pcelka94 точно е тоа дека штом двајцата сте 0+0 бебето ќе биде 0 :D

Последна измена: 24 јули 2015
    На monik55, ♡BuBaLe♡, slobodka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Jas pred nekoj den razgovarav so drugarka mi koja ima since malku pogolemko i taa koga bese bremena sekoj mesec se farbase na frizer, imav ideno so nejze drustvo da i praam ama togas has ne ni razmislyvav sto moze i sto ne vo bremenost, deka slobodna uste i ne se zamaeav i sega.mi tekna na nea deka sekoj mesec se farbase i nokti sravase gelni i na race i na noze, a deka plava i taa duri cela kosa ja farbase ne samo korenite i ja peasuvav bas kakva farba stavase se sekjava li i vika abe na revlon stavam so godini pojma neam so ili bez amonijak kakva e, frizerkata znae i taa me farba, a pa so ima vrska kakva e, farba e farba i i vikam pa bez amonijak po be se stetni i vika abe uzivaj farbaj se so kakva si sakas, eve mene so mi e zdravo pravo dete imam. I toa mi bese zboro za farbite deka se dozvoleni vo bremenost

На kristina.k и Fatalnata им се допаѓа ова.
  4. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.145
    Допаѓања:
    2.726
    Абе се доктори со 4-то одделение !!

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Леле мори мајко до каде не одат некои муабети навистина немаат смисла,па тоа навистина е претерано.
    @slobodka и кажав верувај,а ќерка и кога беше бремена и зборуваше и неа но телефонски разговараа и јас не сакав да слушам и да се мешам во нивните муабети.

6. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Ете сега како бајче ништо не зборува од кога и кажав. Ако можеш пиши ми нема да е на одмет мислење од некого кој што го знае тоа за разлика од некои бабини деветини.
    Целосно те разбирам,верувај ,потруди се што можеш повеќе да мислиш позтивино и на бебулето ,на друго ништо.Се останато нека оди по вода.Ти свиркај си и нозете во вис.Знам дека некогаш не може,тоа е посилно од нас но едноставно мора така за наше добро и за нашите потомци.

На ♡BuBaLe♡ и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Лелеј те испаничила џабе, не се секирај срцка воопшто.
    Јас прв пат го осетив бебето да мрда во 23-24 недела значи. До тогаш ништо.
    Јас сум Б негатив, мм А позитив и тоа денес испитав, денес примив инекција.
    Џабе и јас паничев. Инекцијата се прима 28 недела ( јас сум 27+6 ), а докторот ко да спомна дека се прима од 28 недела па до пораѓај. Ама тоа не сум сигурна. Ја има инекцијата во секоја патека, јас имав рецепт од матичен гинеколог, ама си оди приватно нормално. Во Зегин е скоро 2900 денари, а во другите аптеки нешто поскапа. Ми дадоа и сметко-потврда за да си барам рефундација на средства од Фондот.
    Ако бебето е РХ позитивно после пораѓај, во рок од 72 саати се прима втора инекција. Тоа е тоа. Не се секирај. Само совет, ако те праќаат на трансфузиологија на државна, знај дека со приоритетен упут ме вратија и ми закажаа сестрите за 2 дена. Тоа што ми ,,истекуваше“ 28 недела не им беше битно.
    Барај си упут за трансфузиологија во Градска или во 8 септември, разбрав дека таму побрзо се завршувало работа.

Последна измена: 24 јули 2015
    На ilipili, slobodka, kristina.k и 2 други им се допаѓа ова.
  8. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Да,знаев дека треба да се прими инекција ама не е сеедно баш кога некој ќе ви каже ако не го чувствувам бебето може да е мртво,а и мене да ми е загрозен животот. Некогаш колку и да сакаме да не мислиме на тоа потсвесно ни влијае внатрешно ни иди. По обичај јас сум смирена личност,паничам но поретко ама денес па ептен од контакт ме изваде. Благодарам на советот ,се надевам дека се ќе биде како што треба секаде :).

На Pcelka94, <3 pleza4e <3 и Eli23 им се допаѓа ова.
  9. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Па едвај и толку завршила таа вештерка хахахаххаха

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Со таа школа и бабски вештерски работи до преку граници идат :)

11. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    @mama89 кај си душо денес?Те мислам...:wasntme:

На Mariangel и mama89 им се допаѓа ова.
  12. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Dusi ne gi stavajte na pamet mene mojata non stop me zakacuvase za da se kara AMA jas ne I vrakam I vide ne vide sama so sebe ne moze da se Kara inaku kazete mi nesto za kiselini od zeludnik do usta me gore pece...

13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Izedi edna Jabolka mene od toa mi pominuvaa kiselinite

14. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Uf od jabolka uste poveke imam

15. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Јас скоро месец дена мака мачам со тие киселини и никако да ги победам, се сум пробала и од ништо не ми поминува, дај стварно кажете некој бабин лек да пробам ама да не е штетен за бебчето, можеби ќе опали па ќе се смирам, цел хранопровод ми гори од овие киселини ;(

16. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    Здраво идни мамички како сте ми ?
    Јас сум 11+3 и единствено со ова жешко време имам проблем не го поднесувам.
    Во 12 недела треба да правам скрининг за даунов синдром. Кажете ми колку плаќавте за прегледот ?
    И дали ако нешто не дај боже во никој случај и на никого може да се поправи или нема чаре?
    Дали одма ви кажува докторот или ?
    Ви благодарам многу

17. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Jas pravev vo Sistina privatno i plativ 3700denari, ginekologot te glesa na eho, zema parametri koi se potrebni za toj pregled i potoa odis da ti zemat krv.Jas bev vo Avicena, rezultatite nareden den mi bea gotovi i na niv sama ke vidis dali e vo red...sepak ke gi odnesesh kaj maticniot ili ke se slusnete(jas po viber mu pustiv)...i me mu ja misli mnogu, se ke bide vo red, misli pozitivno.

На Nana19 и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  18. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Пробај тестенини и млечни призводи да не јадеш многу мене од нив ми гори грлото и повеќе овошје јади ќе ти пројде ;)

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.965
    Допаѓања:
    77.656
    Ako pravis drzavno so upat e mislam nekade 700 den skriningot i valjda plus nesto za pregled preku krv. Mene maticnata mi pravese skrining bidejki ima dobar aparat i plativ togas 700 den. se merat site koski, vraten nabor, nosna koska, a ako nema tvojot maticen kje te prati vo drzavna, moja drugarka sega vo skoro pravese tamu skrining... isto i za preku krv za tamu i dadoa upat.. :)

20. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Да не ми ставивте минус или неоправдан :D Немоојте еве ме со оправдание сега ;) Заспав сабајлето во 8 дуури и сум спиела до 14.30 :D не е многу но вие 6 саата ми се тооп на толку неспиење ;) и право јадев се бањав и на работа до сегаа и одма излегувам и седнувам на еддна клупа да ви пишам :D На работа имав 2родендени и жешко тешко неподносливо ме приболува половината но ќе ми минее...СРЕЌНА ВЕСТ :САБОТА И НЕДЕЛА НЕ СУМ НА РАБОТА : D тоа значи дела нема родендени затоа не сум и нормално нема дневница ама па за 100ден со извинение ме заболе (mooning) И ќе си седам на ладничко со нозете кренати и ќе си уживам иии плус свекорми и свекрвата ќе одат на гости во друг град ќе спијат таму недела вечер си идат а мм се погоди прва смена змачии ќе уживаамее самии и ќе има Џиха-џихааа:lol::rofl: ќе можам голлаа да шетам :rofl: и слободно да си викнам бе да си се опуштам хахаха:rofl: Поздрав до другачките остснати мои мили @Mariangel @<3 pleza4e <3 @Eli23 @kallias @Bebulleee @kristina.k ,BUBALE ,MONIK @Pcelka94 И нека прости ако некој заборавив ситее ве сакаам и тебе Миг :l: и цееел ден Ве мислев :l: Сега одам кај мажето во ресторанот да апнеме со синко нешто :sun:

На flower30, ♡BuBaLe♡, mdenkov и 11 други им се допаѓа ова.