Не би требало да предизвика компликации за бебето. Овој вирус после прележани варичела (овчи сипаници) живее во телото и при паднат имунитет се активира. Потребно е обавезно да земаш терапија-ацикловир секако со рецепт од доктор,дозволени се во бременост по индикација.
Od lactogin ima i oralni, može bolje taka ako vekje stavaš utrogestan ili ciklogest (pretpostavuvam). Da ja prašaš?
Ајде нов проблем сега. Ми отекоа лимфните јазли под пазуви. Ова ми се има случувано 1-2 годишно на овулација или пред добивање, трае неколку дена и после се повлекува откако ќе добијам, како топче под мишка. Претходно неколку дена ги осеќам јајниците како да се "пуштиле во работа", некое чувство како да сум во овулација, што нема логика ваљда во 9 месец. Под левава рака се три мислам, под деснава 7-8 ми се направија и ме болат како поткожни бубуљици. Некој со вакво искуство?
Вака се осеќав и со второто дека ептен ниско ја носев, а истерав 40+ Еве и сега, контракции имам уште пред 3 нед кои беа ретки и ми паѓа чепот. Завчера и вчера ги имав по 5,6 во ден. Вчера како ме фатија, земав да мерам и 3 измерив на 1ч и 15мин, леле викам ова тргна Ама се смирија после 3тата. Другарка седи до мене и викам види види, фаќај мешево и чекај. Камен баш, оп 30сек пушти мекооо, лелееее вика ама е чудноо Ама машала асални контракции, фацата ми се вжарува кога е најјакото и без воздух секунди останувам И вчера маж ми намести креветчето, викам боље да го чекаме спремни, него да не знаеме главата кај ни е (особено на маж ми). Од утре 35+, па полека ќе фатам да перам, пеглам. Козметика, пелени и сл да подкупам. Секако и други обврски со другиве деца, па што и да планирам се завлекува
Dali tie stvrdnuvanja gi osekate kako bolki? Jas sum 37+3 i imam takvi stvrdnuvanja na stomakot no ne se bolni, dali toa znaci deka se lazni+
Даа, не болат зошто се слаби контракции. Тие јаките породилните исто почнуваат како бран, како мускулно стегање и кога ќе стегне најјакото до горе кога ќе стигне на 100ка, тоа боли. А ова не болат зошто макс до 30тина јачина им давам Некако како некоја нелагодност, слаба менструална да речеме, стегање.. кое фаќа, стега и пушта одма по 30тина сек.. Јас со првите две немав вака порано контракции или па не сум ги осеќала
Da i na ctg okolu 30 gi registrira, mnogu neizvesno mi e vaka sekoj moment ocekuvam dali ke stegne sega posilna bolka , na momenti odvaj cekam da se porodam na momenti me faka strav.
Која е нормална должина на цервикс? Досега кај мене ми мереле на секој преглед и само ми кажуваат дека е во ред и дека е затворен, сега гледам дека на последниот извештај ми стои ц л - + 3
Da ne ti e i tebe nekoe virusc vlezeno? Stom limfni jazli? Ili da ne ima vrska so pripremata za doenje?
Не верувам дека е вирус, може да е припрема за доење и јас тоа помислив, а најверојатно ми е дека е од што прекинав со прогестерон (утрогестан) во 35 недела и сега некој дисбаланс направив. Сега не знам што, обично се повлекуваат за недела дена кога ќе добијам, а вака не знам
А ние со на преден ѕид постелка, малку покасно ваљда. Јас ја осеќам сеа така како движења знае и меко ударче ама удар удар уште не. И поретко ваљда зашто ми е на преден.
И кај мене е на преден ѕид. Ќе осетиш сигурно некаде од 22 недела веќе сигурно, ќе почне ко риба да плива внатре
Јас во 32 отидов на цтг, ама во моментот немав вакви што фаќаат, пуштаат. Само линијата па беше на 20ка цело време, не беше на 0... (а ми беше здрвен стомакот цело време во грч, дури кога стигнав сестрата уште стоечки ме фати за меше и рече еј па еве сега имаш контракција). Ама ме стави на цтг, бебе беше екстра активно и може ради тоа беа грчењата. Сеа во среда пак ќе одам, па ќе видиме дали ќе имам во моментот и дали ќе регистрира. Тогаш во 32ра нед, една на ден две макс да ме фатеа, па дури и пауза знаев да имам меѓу денови. Сега секој ден по неколку...
Цел живот имам проблем со херпес. Секој стрес, секоја настинка ми излегува на устата. Така беше и во првата бременост, во прв триместар после прележан ковид ми излезе. Бебево-живо-здраво. Е пошто му сочувавме матични клетки, крвта ја тестирале излезе дека има антитела за херпес. 3 години е до сега не сме имале проблем со херпес. Се надевам дека ти помогнав
Кажувајте чаре за наворешни хемороиди во бременост. Не можам ни да седам, ни да лежам, ни да се движам. Константна болка имам
Da fala mnogu. Ama toj e herpes simplex, ovoj e zoster. Razlicni se. I ovoj se aktivira pri stres i pad na imunitet ama ama e remisija na varicela zoster ( golemi sipanici ). Sepak fala sto spodeli. Deka za simplex neli e del od torch ispituvanjeto vikaat deka e opasen vo prv trimestar ama ete ti imas dobro iskustvo
Da i jas iscitav vidov nq sto E posledica. Amq me interesirase dali nekoj ima iskustvo vo smislq zq kolku vreme pominuva, dali primale terapija oralna, dali vlijae na plodot i sl.