И симплексот може да е опасен само доколку е примарна инфекција, доколку е секундарна нема опасност. А за зостерот најдобро да се консултираш со инфектолог. И тоа би требало да е секиндарна инфекција, примарната е варичелата ама сепак најдобро консултација со доктор. Секако за тоа мислам и ќе треба терапија да примаш, боли, корне. Да не си била во контакт со некој што имал варичела?
Трудници со Хашимото или без ама на терапија со Еутирокс, дали земате пренатални витамини и кои? Ендокринолозите се против внесување јод, а сите пренатални содржат јод.
Шо симптоми имаш? Мене грло ме наболува ко гледам сега како афти имам на него прскам прополис ама шо ли ме снајде се чудам..
Јас и втора и третава бременост ги пијам ПреМама, а имаат јод. 35та сум веќе, Еутирокс 100, со 125 еден ден. Хипо+хашимото.
Mene na pocetok na bremenost mi iskoci herpes na nadusnica posle depilacija sto sekogas mi iskaca,mi kazaa nisto da nemackam na nego.Ima sansi nesto da ima posledici na bebinjata?
Ама тој херпес и херпес зостер е сосема нешто различно. Мене оваа бременост 2 пати херпес на уста ми излезе, а после вирус и афти од лева страна на јазикот. Тие не се воопшто страшни. Исто мислам и зостерот доколку е фатен по 12 нед, нема да направи проблем. Јас тешко прекежав Варичела во 28ма, пиев и Ацикловир, имам здрава права ќеркичка од 6г.
Јас сум хипо-хашимото од пред година ипол сум на еутирокс, во прва бременост пиев pregnacare труднички имаше јод во нив сега во оваа бременост со штитната и еутирокс секој ден од 125 ендокринологот рече да не ги пијам трудничките витамини баш заради јодот во нив, и неможев никаде да најдам без јод, пијам д вит магнезиум +б6 железо и вит ц овие кога ќе се сетам а метил фолат 1000 секој ден
Викаш само 30 сек траат лажните? Сега во рок од пола саат имав три шо траат минута и нешто да не почна кај мене ? Ич немам искуство со болки и контракции дури не пукни водењак ке си мислам се е нормално
Ќе гледаш да бидат на исти интервал пример ќе имаш на 15 минути цело време, па после на 10минути и така ќе се намалува времето.. Лажните се на различен интервал пример на 10 мин па на пола саат и сл.
A do togas nemase prelezano varicela? Neznam i jas na depilacija bev pojma nemam dali od tamilu nesto se aktivirase…
Za sreka ne boli, minimalno cesa… bev na depilacija i vo lab. Dva dena pred da mi izbie… neznam dali e prefaten ili e radi pad na iminitet posto ic nespijam so 4-5 saati ednavj ako soberam spienje na 24h..
Jas sum na eutorix i su hipotiroidizam i endokrinologot mi kaza da vnesuvam po 150mg jod dnevno i pijam premama duo,predhodno piev impryl.
A kako se dobiva herpes zoster i koi se simptomi,neznam nesum imala dosega nikogas.Samo ova na nadusnica i znam deka sekogas mi iskaca na isto mesto od depilacija i se zaboraviv pak.