Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. m.i.g

m.i.g Популарен член

Мене и гинекологот и во аптека ми рекоја дека можи да шмукам Рупурут,малку се грдички ко ќе го ставиш во уста се растопува и е како песок ама мене пак од нив веднаш ми поминуваа киселините. Прашај си сепак, јас сум раат од киселините одамна :*

Eli23 likes this.
  2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Да, мене ми дозволи гинекологот по едно на ден кога ќе имам јаки киселини, а јас си ги пијам кога планирам да јадам :pizza:
    @mama89 баш ми е мило за тебе, ќе одмараш со сите 4 во вис :rofl: така треба девојко :D
    Искористи ги деновиве, кај мене мм нејќе ништо, вика голем ми бил стомакот, страв му било (n) Тешко мене хехе

mama89 and m.i.g like this.
  3. kallias

kallias Популарен член

Aaaaaa @mama89 bravo srce, bas mi e milo za tebe sto konecno utre i drugiden kje si odmoris, tebe ti treba i te kako odmor sega, zatoa iskoristi go maksimalno i uzivkajte so maz ti :dance:
    Jas sum vo krevet, samo sto go uspav sin mi i da vidam so praite vie pa kje spijam, po celi denovi i jas na noga sum i sekoja vecer ova vreme se osekjam kako pregazena so voz ^_^ Gladna kje si legnam inace, ufff a tolku mnogu denes mi se jadese nekoe cokolatceee ili sladoled ahhh ama nema, so vika @<3 pleza4e <3 ne mi davaat da jadam ;( taka da kje si gi sonuvam blagite raboti nema so drugo da pravam.....
    Leka nokj meskovci, ubavo da spiete i poubavo da sonuvate :angel:

m.i.g, Eli23, mama89 and 1 other person like this.
  4. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Искрено:(...во моментов не ми е дојдено ни до јадење:shake:, ни до спиење:shake:, ништо;(:(

5. kallias

kallias Популарен член

Zosto taka sestro zlatna??? Sto bidna ?

6. mama89

mama89 Истакнат член

Што ти е срцка ???? @juli rak @Fatalnata проверем бабин лек за киселина Морков свеж или подобро цеден со гаранција ;)

Fatalnata and Eli23 like this.
  7. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Што се случило мила ??

@mama89 навистина се израдував за тебе и ти конечно да одмориш дури и повеќе одмор заслужуваш :) но ајде уште малку :)

mama89 likes this.
  8. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Јас милички морам накај 30 или 31 да идам на ехо преглед некои работи нешто многу ми се чудни а на 31 треба за Паланка да идеме а додека не идам на преглед некако не ми се ризикува на пат да тргам :?:

Над папокот имам кила околу 10 сантима ама внатрешна и освен по желудник и дебело црево што ме притиска други маки од неа немам фала му на Бога но , сега испод папок кога лежам на грб и кога ќе мрднам со мешето ми се прави топка некоја а кога ќе ја пипнам изгледа како со меурчиња да е пуна но не ме боли беше помалечко а сега богами пораснало , а мешето кога ќе легнам на грб скроз доле ми е камен тврдо , а некогаш не (многу ретко) повеќето е тврдо ептен а вчера и денес посебно грди болки имам во мешето а и притисок мерев ми беше 101 со 55 (за мене нормален) но откчукувањето на пулсот ми беше 83 такихардијата од жешково ми е премногу активна изгледа морам да се консултирам со докторот нели:sweat:

9. mama89

mama89 Истакнат член

Оди си на доктор чисто да си бидиш мирна но јас мислам ништо не е страшно...Еве еден пример жив од свекрва ми што е пострашно од кила...кога била трудна со мм имала тумор во матката бениген но сепак растел заедно со бебето во матката и затоа мм се родил предвреме и тоа 2кг и после и го остраниле туморот ии еве мм е 24 год 105кг хехе и свекрвица 49год здрава и права сега дури влезе во климакс...така да како Господ никој не е ...позитивна мисла само и се ќе биде во ред :*

10. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Уф скраја да е од лошо само :sweat: јас сии ги советувам сите да не се плашат али паничарка за себе и дечиња сум ептен ми е чудно што ми е тврдо мешето ептен во долен дел само на грб кога лежам а бебко горе кај папокот клоцка затоа се чудам од стравови човек раат не е :sweat:
    Јас идам милички да спијам некако денов денеска ми беше ептен утепувачка , убаво спијте си срцки :l::*

mama89 and Mariangel like this.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Мешковци мои да ве поздравам и јас:* до сега со мажето се шетавме и нозете ми отекоа и сега легнав ги качив на високо и одмарам. @mama89 baz mie milo srcka sto ke si odmaras dva dena a posebno sto me bidete sami so mazeto znam kako to fali da si setas gola,nie denes cel de bevme sami i na mene samo gaki mazevo me zeza vika kako tarzance so hahah.Ve guskam site:* :*

m.i.g, mdenkov, mama89 and 1 other person like this.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Добро си мила?

13. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Jas toj kolostrum go imam od 16 nedela pa seuste sekoj den se poveke prvo klavav podebeli prsluk pa mi probivase potoa vloski za gradi pa I tie ne mi pomognaa pa sega nemam veke care moram obicni vloski so gel secam na pola I Edna na ednata srana drugara na drugata I pola den mi brka rabota za pola uste Edna maki na vecer me bolat gradite mnogu I ne nosam prslok I na krevetot postelvam opd onie za preslekvanje bebinja oti krevetot go naprajv pepel mozam slobodno da dojam od sega 26 nedela

Fatalnata likes this.
  14. monik55

monik55 Форумски идол

И мојот несака страв му било а јас сум збесната хаха вчера докторот ни повторува дека можеме слоодно односи да имаме мене ми идеше да му кажам на него докторе кажетему он несака хахаха

Eli23 likes this.
  15. MargaritaD^2

Uzuvaj duso jas ako cekav simptomi pobrzo dete ke docekav ama nisto trip bre Arno so ne mi ide mens inaku eve detevo kloca li kloca simptomi nema ama za trudna sum

slobodka likes this.
  16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

@mama89 prven da ti chestitam za dvata slobodni denoviii haha (bogami za chestitanje e) a posle i jas da te pozdravammm so edna backaa :* Nie vo momentov si lezhime so mazheto, jas ni vnimanie da mu posvetam sum sednala na forumot i si chitam haha :lol: Inaku jas sum po celi denovi vo krevet malku ispadnav shetnav so svekrva mi pazarevme se iznatovarivme i mi beshe strav oti nosev teshko ama nemozhev da ja ostavam svekrva mi se da nosi greotka eee :) Bolki seushe nema, machnini isto.. se nadevam na srceva reakcija na sledniot pregled :)
    Inaku od koga mislam i nikako da ve prasham.. Shto mi e dozvoleno od kozmetika da koristam a shto ne? Ima konkretno najverojatno shto e zabraneto?? :P
    Iii ushte da im posakam dobra nokj na site meshkovci shto vekje legnaa da nanaat, sonuvajte slatko i mislete pozitivnooo :*

m.i.g, Eli23, mama89 and 1 other person like this.
  17. MargaritaD^2

Me iznasmea. A so ne I rece ke to gi dam tebe da gi proveris da ne nese na sin ti po naprajmu dnk

Pcelka94 likes this.
  18. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Хахаха не ми текна у тој момент зашто живците ми ги имаше искинато :) :)

19. MargaritaD^2

Ne se sekiraj ti rekov I jas imam kila taa grutka so ti se poznavaat sega se kilata so zgolemuvanjeto na markata ke se poznavaat poke ama potoa vo pogolemite meseci ke se skrijat po poragaj miderce pojas I stomacni ke se sredi plus I toa so stvrdnuvanjeto na mesto e OK I plus zaradi kilata se slucuva pocesto treba da jadis poveke pati po pomalce I redovno da se praznis I ke ti bide podobro nema da te boli ni stomak ni da osekas napnatost zato krckaj si I uzivaj

Pcelka94 likes this.
  20. mama89

mama89 Истакнат член

FB_IMG_1437780646897.jpg

Attached Files:

m.i.g, Mariangel, Fatalnata and 2 others like this.