Па Битола е доста поладна, Скопје дека котлина… па од зграда до зграда што напукаа, ни провев ништо нема…ужас е. Не сакам ни да знам што се дешава у Гевгелија.
Вчера имаше една објавено за Битола, мерела на сонце 46. Овие мерат под сенка и за да не се крева паника. Инаку јас во Скопје мерев на сонце кога беше најтопло 48.
Не бе, вчера в кола 45 покажуваше Коса ми се крева ко ќе ги видам бројкиве, стварно трауми имам очигледно
Епа замисли колку е овде… 56… оној претходнион бран 53 степени ми пишуваше у кола, а они 37 на тв,а се мислеа дали да пријават портокаловаа зона.. мерат на Зајчев рид… таму 20 степени помалку е… во Гевгелија испарува асфалтон сигурно..
Се едитирав, јас мерев во Скопје кога беше најтопло, на сонце за 5 минути ми покажа 48, а на телефон 37.
Па не знам зошто ми ги испитува, ова не ми е од гинекологот, него од ендокринлогот. Ајде за калциум јас и реков зошто примам клексани, па да знам идеос дали да земам секој ден или да рипам денови. Ама овие другиве холестерол, тироидни хормони, калиум, натриум она ми ги ставила, заедно со тримесечен шеќер и гликемија. Дали имаат некаква врска, не знам што да кажам.
Девојки, дали имате искуство со неартикулисано однесување од страна на партнерот додека сте биле бремени,9ти месец поточно, дали јас со сите хормони сум изреметрна и е нешто до мене или е нормално и мажите да се под некоја параноја од бебе во животот нови обврски и тн. Чисто ме интересира ваше искуство на темата . Фала ви .
Абе водата во базенот ни е 34 степени, а базенот е голем.. 27.000л вода. Мислиш во бања си Ќе почнеме ко арапине, коцки мраз да ставаме за да се олади
Не е за смеење ама ова неартикулисано однесување ме изнасмеа Ај подетална биди, што подразбираш под такво однесување? Си имаат и они моменти, знае и мојов да ме изнервира. Дека периодов сѐ е повеќе на негов грб, пазарење, кревање машини за облека и садови, а нормално иде и на работа и знае да се испонаша и да ми промрчи, ќе му се налутам и ќе му помине нареден ден Сега дека жешко, бетер влијае на психа и сме сите раздразливи. Читав дека во лето, во големи жештини стално било во пораст семејно насилство, што значи жешково дефинитивно влијае на психа. Треба да го разбереш и ти дека и они си имаат свои моменти, ние со хормоните исто и кога гледаш дека не е како што треба, глеј да не влегуваш во конфликт, одбиј на глупости и нареден ден кажи си што имаш со ладна глава. Инаку нормално е самата помисла на тоа дека утре бебе ќе дојде, обврските околу него и сл ствараат притисок. Па непроспиените ноќи со него, бетер ќе ве прави нервозни, затоа треба да си бидете поддршка еден на друг. Опушти се прво ти, па ќе видиш и он ќе легне на брашното.
Мене гинекологот ми рече дека холестеролот дури до 9 е нормално да се качи во бременост оти и јас иаспаничена бев кога ми се качи за 0,5 над граница
Хаха па такво е сака да оди на пат апсолутно беспотребен а ја во 9ти, да сум седела после пораѓај кај моите за да ми било полесно додека станот каде што ќе живееме не биде готов, тоа е ноември-декември некаде, не живееме заедно, планот беше по бебе да се споиме, заради гадење и побраќаее во прв триместар нсјпсметно беше дома да сум да имам поддршкс од мајка ми којса е пензионерка, он има стан не дека нема каде да се скрасиме, ми иде да го задавам што воопшто ваков муабет ми праи а не па и 9ти месец пред пораѓај. Затоа побарав искуство пошто го осекам како да е преплашен дека губи приватност, се губи себе си и тн.
Мислам дека до личноста е. Кај секој различни емоции и мисли буди самата помисла дека за некое време животот нема да биде веќе ич ист. Јас за мм мислев дека не може повеќе да помага од ова по дома, пред да бидам бремена. Ама сум била во огромна заблуда. Нема ниту к од караница, препирање, лутење или било што такво. Еднаш неделно ако направам јас ручек сега, сите други денови е од него спремен. Леб купен во никој случај, преку еден ден меси тој во пекачот, ржен незнам каков. Здрав доручек ми спрема од вечер за секој ден... Е сеа кујната е Ме нервира многу што не чисти детално како мене хаха. Ама не преречувам ништо бидејќи нема да е фер. Ама во мене си пукам хаха Ми вика сакал да биде максимално спремен кога ќе се роди бебето, бидејќи ќе ми требало повеќе одмор, па тој да правел по дома се. Туку ме тера нешто да му покажувам - печена боранија, тесто да меси за пица, полнети пиперки Коа ќе се врти со саати во кујната, па ќе се премори Умирам од смешки.
Za takvi taka i treba.Mene mie sto celo vreme tup kese javat i nekoja ironija kemi plesnat,naprimer gazdaricata uste od sega dasum barala vrski dagi zapisam decata vo gradinka ona mnogu cekalaKoj zapisuva nerodeni deca uste vo gradinkaDrug kese javi a kesi dremes doma sea toa e nesmees na odmor da odis sea toa e.Vikam lugevo imaat oset ili covecnost ili neznam sto e skroz otidoa so pamet ili nemaat strav od Gospod.Odmazdata e sekogas najslatka ladna koga se sluzi
Mojov pa vika sega sto ke odmoram i od dekemvri turbo ke bidam.Za pomaganje pomaga duri se iznenadiv od nego,posto e mamin sin i neznaese ni gakite sam dasi zeme,od sto majkamu go tintrala.I sega sekoj den mi vika edvaj cekam dase porodisEhee tek nesum sredina do 9 mesec ima uste vreme ama i vremevo brzo leta i odma kesi dojde
Јас не ни комуницирам со нив. Освен со ХР , ама и тоа не е комуникција, само и праќам боледување. И со двајца колеги, кои ептен ми се блиски и се дружиме приватно. Друго….тоа колешките…очи несакам да им видам.
Jas nemi dava broj od smetkovoditelkata negova dai prakam boleduvanje na viber.Pa mi vika prakaj mi na mene skenirani,si vikam manimise tamu ako ti treba dojdi pa keti go dadam,neim se zamaram oni mi zvonat ama koga sakam keim krenam tel.Gadovi teski
Мајки, темата што е потребно за новороденче, изгледа никој не ја чита. Ве молам предлог за мало стаклено шише за новороденче. Која големина да биде гумицата S, M? Исто предлог и за цуцла дајте ми.