Јадев пица со 4 вида сирење и ме фати стомакот изнаповраќав,господ знае што ми дадоа да јадам Се плашам на бебчево да не му е нешто
Еднаш ако си повратила ништо страшно. Не паничи, ништо не му е на бебе. И избегнувај мувлосано сирење во бременост. Напиј се кока кола или една чаша кисела вода.
Исто и јас, па и мислам се полоши дека некако и не ги аплицирам изгледа добро, после секое боцкање модрица и мн болка Јас ги почнав од 24 јуни, 30 се препишани а Јани е цел јули рече на одмор е, од август е на работа скоро 10 дена незнам што да правам, дали да се боцкам уште 10 па да чекам август а нема уште пуштени термини кај него за август Кај него одиш?
Од вчера многу ме боли стомакот и секое мрдање на бебе е болно. Исто и доле ме боли, плус како притисок осеќам кај интимата. Пијам магнезиум ама не попушта. Тек следната недела сум на преглед. Да паничам ли?
Исто и мене. Буквално болка долу и позади - цел тој дел..Две недели бев на Утрогестан и магнезиум 2х375 цитрат заради стврднувања и ниско поставено бебе. 35+5 сум, сега сум на преглед и цтг па ќе видиме
Кај мене обратно па овие два дена и паника ме фаќа одма. А така активно со страшни удари, минатата нед беше... Сега го нема бебе, од толку активни движења и шетање раце нозе по стомак... бебево го снема. Само контракции што си имам, а удари слабо. Којзнае како е поставено. Цел стомак ми е паднат, пропаднат надолу... дали е во карлица бебево И јас на редовна контрола сум денес...
Па мене со минатите бремености ми имаат кажано до 36та. Ама па ти ќе си со закажан царски, зошто па да трпиш грчеви... ваљда затоа не ти е прекинат. За природен пораѓај викаат да се прекине...
До крај пиев, дури и во болница физиотерапевтот ни рече целата си затегната, нека ти донесат (после пораѓај одма).
Здраво ! Дали знаете кои се референтните вредности за ддмери и хемостаза во бременост? Ова се моите резултати: 26+6