Ne se opsednuvajte so dupliranjeto na beta, bitno e da ima srceva akcija i da pocne da sw razviva. Eve kaj mene prvite denovi ne se duplirase za 48h pa fala mu na Boga eve 38 nedela terame se spremame za poragjaj. Moj sovet nemoj da se plasis i da si pravis stres. Odi na redovni kontroli samo i slusaj doktor.
Јас во третава бременост направив прв пат бета, само еднаш. После не проверував, отидов право на ехо. Мислам нема потреба на секое бета.. само стресови плус.
Јас ич не се опседнував, не ни проверував освен првиот пат еднаш само. Членката проверува , па од тоа што го пишувале жени е декс треба да се дуплира.
Poleka, smiri se prvo. Sto ti kazha matichniot, se vide li os kade e krvarenjeto, da ne e nekoj hematom? Osven progesteron depo, ti dade li dabroston da pies? Kleksani primas za mutacii?
Малку настината сум мила ама добро е се држиме, фала што ме помисли Денеска сме 8+5, летна времево За помалку од две недели ќе си го видам бубалот пак
Девојки дали е дозволено да се пие Ентерофурил во рана бременост? Дали некој пиел? Имам дијареа 2 дена...
Да мила, на 31ви Јули сум на скрининг, а сега од 10та недела ќе правам пренетален. Малку ми фуфка ама еве гледам да бидам позитивна.
Земи Диастоп кесички. Исто рана бременост бев може 10 дена со дијареа, тие ми се покажаа ептен ефикасни.
Devojki, dali ima nekoja iskustvo so bremenosti mala razlika, kako pominala vtorata bremenost vo odnos na prvata i slicno?... se porodiv pred 6 meseci, denes povtorno pozitiven test
Не е точно. Мене не ми беше сосема дуплирана а правев на точно 48 часа, па се е во ред. Кога и кажав на двете докторки кај кои што одам ми кажаа дека не треба да се опседнувам до бројка, важно е да расте. Кај тебе е солидно зголемена, искулирај и за 2 недели отиди на преглед. Престани да мислиш на вонматерични и слично. Ништо не зависи од тебе моментално, само биди смирена и однесувај се како бремена. Ако забележиш исцедок јави се на матична и следи упатства. Форумот е доста корисен ама не се сите гинеколози и не се ослонувај слепо. Мислам дека немаш доверба и добра комуникација со докторот што те води, размисли и смени си го со време.