Даа и второто ми беше во прв обид но во плодни денови Само со лесно да ни е на сите, мислам со тебе се дружевме и во претходната бременост
Zdravo , bremena sum 36ta nedela , pozitivna sum na streptococcus bakterijata , dali e stetna , dali mu steti na bebe ? i dali ke moze da se porodam prirodno ili ke mora carski? Doktorot mi vika 1 den pred poragaj ke mi dadele terapija za da ne se prenese na bebceto , sto da pravam? Iskustva ve molam …
Здраво да прашам некоја што имала отоци на нозе (понекојпат и на раце) после 20-та Г.Н. дали правела некои испитувања и што поточно?
Јас бев 6та недела кога ме фати страшен вирус, ми ги препишаа Ентерофурил и ми помина за два дена. Ми рекоа дека не се ресорбирал, Јовановски од Ремедика ова. Ти ги препорачувам и Дармфлора капсулите, мислам од две капсули ги снема болките.
Честитки и со лесноо те памтам генерација ни се моето прво, твоето второ мислам, сега ние малку поголеми ќе сме
Не бе зошто, ни прва ни последна, ако си природно ќе примиш антибиотик и бебето исто и ќе немате гајле
Ти може и сега да го третираш ако сакаш, а пред пораѓај секако инфузија ќе ти стават со антибиотик. Нема штета и сега да ја излечиш, а ако се појави пак секако ќе примиш таму антибиотик.
Незнам дали еднаш прашав, ама си заборавам периодов па опростете. За крвна група ми испечатија само лист од трансфузиологија. Тоа беа резултати од димери, хемостаза и крвна група. Кога ги зимав ми рекоа тоа е тоа што ќе ми треба. Вчера на Гак на шалтер ја прашувам таа што е таму, ми вика ти треба картонче со печат. Идам пак на транс. таа ми вика ова е тоа, нема картончиња. Денес кај матичната зборам со сестрата и кажувам и она ми го кажува истото, дека веќе немало картончиња, дека со листот/ резултатот, дека со тој е веќе приемот. И ми вика ако сакаш да ти дадам за во Воена да те боцнат за крвна група, ама викам што ќе ме боцкаат кога имам црно на бело која крвна група сум. Ајде тазе породени на Гак, кажувајте дали ви барале и дали на некоја и правеле проблем? Сакам да средам со време , а не со болки ако отидам па и да се расправам таму.
И мене лист ми дадоа, на првата страна е резултатот од крвна група и крвна слика со хемостаза и димери, понатаму има како сликички од тестот на другите страни.
А сега терапија нема да ти дадат антибиотик нешто? Големки се моите, незнам сум заборавила 6г и 9г се