1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.902
    Допаѓања:
    24.177
    Таман ми се смирија непцата, пак ми отекоа и ми крварат на секое миење. |(
    И покрај 3-4 пати миење во денот со соодветна паста и најмалку двапати чистење со забен конец.
    Ми се плаче, па и подболува отеченото ко афти некои. ;(

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bamby25.

Bamby25. Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    Здраво, 15та недела сум пред 2 недели бев хоспитализирана 3 дена во чаир поради уринарна инфекција, болки во стомакот и малку прокрварев. Сега пијам антибиотик симптомите се повлекоа уште минатата недела, и на контролно ехо се беше во ред, но се исплашив денес повторно се јавуваат болки а на контрола сум дури понеделник. Ве молам ваше мислење и совет,немам сила за уште една хоспитализизација.

3. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Оффф абе тешко нас, и јас да немав спонтан немаше да знам дека ги имам ама после тоа не ми е сеедно, од друга страна се тешам на 26ти сум кај докторката шо ќе ме пораѓа да се договориме за датум па значи уште две,три недели максимум и ќе се породам здравје :inlove:

На Marsi* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.354
    Допаѓања:
    22.925
    А + сум.

5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.354
    Допаѓања:
    22.925
    31 недела и си крварат од време на време. Отечени се непцата, ама се тешам ќе помине.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  6. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.460
    Допаѓања:
    35.091
    Леле женче кога стигна 31ва недела бе?
    Како вчера да беше кога пиша дека за Бадник не ти се падна паричето туку 2 цртки на тест :inlove:
    Уште малку и ќе си ја гушкаш принцезата, убавини!

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Женски почнав веке да неможам од стомакот да се гледам доле и да се депилирам па со огледало се снаоѓам како знам, и кога видов на отворот сега морам да кажам на отвор од вагината на почеток имам како едно бело топче ме фати некоја паника прв пат да видам нешто да има и незнам што е, дали некоја знае?
    Инаку сум 30+5
    И дали има некоја крема безбедна како веет барем за доле депилација ме боли со брич завршувам ама цела сум во рани

8. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.354
    Допаѓања:
    22.925
    И мене уште не ми е верно некако. Си го гледам стомакот и пак не ми е верно.
    Почнува блага еуфорија да ме фаќа, само бројам уште колку има, дали ќе стигнеме се да средиме..па да почнам да си перам нешто. Измешани емоции еден куп.

9. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    1.354
    Да барем во кратки црти, не мора сѐ детално описно, барем каде, кај кој доктор, природно или со царски, тешко или лесно, со врски или без врски, такви работи, општ впечаток...

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    @Laura7
    Не сум јас од неделава ама ако ви значи од пред 2ипол недели ќе споделам :lol:
    Се породив во чаир, без врски на цтг цело време кај различни доктори се погодував. Сабајлето кога ме примија со болки на редовен интервал од 10мин дојде др.Илиевски на смена. Се израдував дека тука на форумов читав стварно само пофални зборови за него ама несакав да се договарам, да му плаќам итн. Стварно за докторот немам коментар супер си ја заврши работата иако имав многу лесен и брз пораѓај. Хигиената во Чаир беше солидна, колку можеа жените чистеа, имав помош за прво бањање и однос коректен со сите. Ви посакувам и на вас вака лесно и позитивно искуство да споделите :hug:

На QweenSM, Marsi*, Skyler и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.961
    Допаѓања:
    13.004
    Баш убаво си поминала. Многу значи кога одиш без големи очекувања, храбро и спремна. Сите да го прочитаат твојот пример. Честитки :inlove:

На honey95 и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  12. behappy111

behappy111 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2023
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    153
    Majki dobro utro na site , malce glupo prasanja dali ima problem vo bremenost da te ukasa insekt , muva ? Mnogu pocna da me cesa?? Dali ve imaat vas kasano?

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.
  13. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.173
    I jas imav vo 13 nedela urinarna infekcija ako moze da kazes koja I kolku edinici I dali dodeka ja otkries imase simptomi?

14. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.745
    Допаѓања:
    1.308
    Ај помогнете ми како да ја надминам бариерата и кочницата во врска со фарбање на косата |( Се шетам со месеци со бели влакна, се кријам со капи, траки за коса или шприцам привремени спрејови на косата. Сите околу мене ме убедуваат што толку му ја мислам и да почнам да си се фарбам. Но само одложувам и се си наоѓам причини :( Знам дека одамна ова таби околу фарбање е надминато и доктори дозволуваат, но посилно е од мене. Ради косата и избегавсм социјализација и гледање со луѓе што ме знаат.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.773
    Допаѓања:
    12.629
    Сега веќе не ни можеш да одиш на фризер, да пуштиш мужот да ти земе фарба да му кажеш која и викај некој да те исфарба и ич да не му ја мислиш. Ништо неможе да биде, ајде малку позитивно и да уживаш коа ќе се гледаш во огледало. Јас не се фарбам природната си ја носам ама нокти си правам си се депилирам со посебен нормално, ич да не се секираш. И те чекам тука да пишеш дека си се исфарбала.:l:

На Лалина и Laura7 им се допаѓа ова.
  16. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Здраво мајки, сега бев на ехо 30+5 сум и бебето беше со газето долу а главчето кај што ми е папокот мене тука, док. вика дека се мачи главата да се спушти ама изгледа тешко дека му е тесно 1.700 гр.е
    Што мислите има шанси главата да се спушти до крај или карлично ќе биде?

17. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.173
    Jas kako sto znam do 36 nedela rotiraat I posle kako ke zastanat taka do raganje kje bidat taka da ima sansi da se svrti

На nancyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.902
    Допаѓања:
    24.177
    Денес на редовен, последен преглед кај матичната (35+3).
    Бепче е ок, пораснал мајкиниот. :inlove:
    Ѝ спомнав дека од 32 недела навака повеќе како бранови да го чувствувам и помирен е.
    Ми рече дека плодовата вода ми била на граница, можно било да е моментално (као повеќе испил и нема уринирано), ама сепак ми даде упат за во болница.
    Ми вика не мораш денес, можеш и понеделник.
    Нема шанси понеделник да чекам., паники ме фаќаат.
    Одам сега до лабораторија, уште еднаш токсоплазма да се испита, и плус брис за стрептокока, па одам накај болница.
    Читав низ темава за плодова, сите со различни искуства, ама сепак треба следење почесто.
    Што мислите?

На Marsi* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.741
    Допаѓања:
    77.054
    Кај мене второто во 32ра на ехо со главче горе беше... а после па наредна контрола 35,36та со главчето доле пак. А баш имав грчеви тој период ептен на два пати, ама јаки... што траеја многу долго. Тоа најверојатно се вртело бебе :) Има шанса секогаш за да се заврти...

Иначе на таа активност пред 2 нед и постелка позади, очекував овие недели бебево да ме потепа. А се смири и тоа многу. Ваљда е нормално...?

На nancyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Јас се шатирав во 5ти месец со бланш, како шо ти пишаа погоре викни некој нека те исфарба дома шо се мачиш.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.