Од стомакот нема да можам да седнам Ај следно лето ќе го користиме. Бебе кај некоја од бабите, ние тура низ градов ќе си тераме
Мојата др бремена беше , па се фарбаше секој месец. А гинеколог е и ваљда ако било толку штетно немало да се фарба. Многу поштетни работи имаме во секојдневито, па неможеме од се да се тргнеме. Зимај фарбај се или ќе ти дојдам пред врата да те фарбам
Мешиња малку повеќе стоев во место на една манифестација Почнав да имам благи менструални болки во матката и кичмата Не се кој знае колку болни ама доволно за да ги осеќам Не е нешто страшно? 9та недела сум
Еден туш, магнезиум и легни си. Во таа недела јас бев три саати на концерт. А и матката ти се шири сега. Легни на страна и стави си една перница помеѓу нозе.
И мене на последен преглед истото ми го кажаа за постелката. Матичната ми рече да одмарам, да не кревам тешко и да одбегнувам качување по скали. Бев и на второ мислење и докторот ми рече дека нормално е постелката да менува позиција во тие недели и дека рано е да се даде точна дијагноза каде е поставена. На контролата докторот ми рече дека не е долу поставена, но сепак јас периодов ќе си одмарам колку што можам и така зедов боледување.
На преглед каде слушнавме срцева реакција, ми даде др да проверам крвна слика. Железото ми беше 4 ка. Веднаш почнав со Феро фолик за да го кренеме. Кои доктори не препорачуваат? Со храна малце подолго иде кревањето, за разлика од суплименти.
Ne. Najdobro e toxoplasmoza pred da se ostane bremena da se ispita. Toa e del od TORCH ispituvanjeto kaj nas. Najcesto vo 12 nedela se pravi preku krv. No moze i bilo koga vo bremenosta. Streptokoka krajnite nedeli pred poragjaj.
Мене од почетокот на бременоста ми беше до цервиксот. Баш испаничив и тука прашував до совет. Ми рекоа дека ќе се крене како се шири матката и како расне бебе. Само повеќе одмор. Ништо посебно немам одмарано, сепак сум сама со 2г дете. Одмарав само кога тој одмараше. Сега сум 26та и е крената.
Drustvo jas se porodiv, dobro pominavme,epiduralot zakon, bi preporacala na site koi se dvoumat, mnogu go olesnuva cel proces. Se porodivme kaj Dr Palchevski vo Sistina, prezadovlna sum, i od usluga i od sestri, doktorot, si ja vrsat rabotata mnogu profesionalno. Vredi za sekoj denar definitivno. Na site vi posakuvam lesen poragjaj i ne se plasete se si odi spored tekot Gospod si dava sila za se. Backi od nas
Ни еден доктор (и матична и приватно)не ми забранил фарбање, се фарбам на 3 недели со регуларна фарба. Маникир, педикир, депилација ми кажаа се да си правам како и до сега што сум си правела. Единствено што е забрането во бременост од козметика се киселини и ретинол за лице.