Притисокот 130/70 глава ме боли ми се лоши се потам се мислам дали да одам на гинекологија.. обично низок ми беше шо меснајде сега незнам
Да не си претерала со солено? Не ти е многу страшен.. лошењето, потењето и главата ти е од топлово... Дури и детево 9г се изнаплака вчера од главчето
Секоја крема со спф е дозволена, битно да нема ретинол само ама скоро никогаш нема во кремите за заштита.
Odmoraj. I mene taka mi bese kaven neznqm okolu 20 nedela bev na dr i nisto. Namali na sol odmaraj sledi go i tolku. Mene denes ic ne mine dobro ama ne merev pritisok me boli cel stomak mislam ke mi izleze bebeto. Celo vreme sum zedna i samo mocam. I nema kraj se taka vo krug.
Не бе се најнормално си јадев, ама не доседов дома еве чекам за цтг, анксиозноста сега при крај ми е на најјако
Hahahaha na 6 nedeli na pocetok mnogu mi bese tesko prvo eho 12 nedela a imav spontan lele ne mozam da opisam kako izdrziv
Мене сабајлечки ми е прелошо... 120, 130 пулс на седење имам и тешко ми е со саати до кај 12, 13ч... незнам зошто. Дури и нагони за повраќање имам. Мене ме загрижува бебево дека ми е многу мирно, а на цтг беше со пулс до 190 во средата. Среда сум тек на контрола. Докторов рече ако така сум загрижена да одам едно цтг секако ќе ми направат така... Уште сум и со лажни контракции и тоа се појаки Како ги осеќате бебињата 36та нед?
Па си викам да не паничам да дочекам среда кај мојов баш... Многу станувам да мочам, се потам многу и мислам дека дехидрирана сум секое сабајле... па затоа ми е лошо, тешко, пулс висок. После пијам, јадам и се опоравувам... А за бебево па исто си викам нормално е да се намалат удари како расте, нема место. Ама ептен нагло ми дојде од екстремно мрдање, до минимално претнување...
Честитки на сите тазе породени Не знам дали дека немам многу качено кг. а бебе е поголемо секое негово мрдање многу ме боли. Киселините ме убија, нема ден да не повраќам, од еднаш до три пати Станувањето од кревет ми е сѐ потешко, а општо немам проблем со движење. Се надевам деновиве ќе договорам царски иако мислам дека секако термин нема да дочекаме. Денес го монтиравме креветчето, друго ништо не сме спремиле. Утре планирам конечно да купам козметика и детергенти за да ја средам торбица и алиштата за бебе.