Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.902
    Допаѓања:
    24.172
    Па, и јас затоа спомнав и на матичната и во болница кога бев.
    Нормално било ударите да бидат редуцирани, немало многу место.
    Јас од 32-ра осеќам промени.
    И тие "земјотрес" удари јас што ги викам, кога ти се тресе буквално цел стомак, од секој ден, почнав на два-три дена да ги осеќам. Повеќе се како ролање ударите, како бранови.
    И низ апликациите пишува така, дека од 32-35 недела кај повеќето има промени.

На marama, Abc baby и mariz им се допаѓа ова.
  2. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    2.651
    Па искрено мислам дека сите сме на ниво на преживување од топлово па кај сите различно ни делува.. А и они сигурно ни ја осеќаат маката. Ама еве бебле кај мене не прекинува да дивее. Вчера малце полабавка беше само.
    Да пробаш малце морска сол или електролити да додадеш можеби ќе ти помогнат во конзумирањето на водата во телото.

На marama и mariz им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Мене ударите не ме болеа ич, а страшно мрдаше раце нозе низ стомак искачаа... вака полошо ми е што не мрда цела недела. Јас дека само стомакот ми е, буквално го фаќам бебе (кофчиња, грб, све се познава), па ме плаши дека така стои и не мрда. Сега штрчи кофче некое, а не го мрдна иако го допирам...

На senza.parole и marama им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Да така, ко тегнење осеќам само, како бутање се на едно исто место. А големка е сигурно (а стомаков не ми е толкав како за големко бебе), па толку и е просторот изгледа. Плус што е доле, језиво ми изгледа. Јас стомак над папок немам :D

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Se sto pisuvate i kaj mene. Udarite tapi kako branovi ne se tolku ostri ovaa nedela.. ovie denovi tezina osekjam karlica boli. Ke meram sega pritisok i puls. Koja nedela si mariz sto bese na ctg?

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    2.651
    Сонц јас се утепав од повраќање цела бременост, ти ја осеќам маката. И болеше секое мрдање и кај мене. Сега особено коа се тегне 38+4, лудорија сум. Особено последнава недела отеков цела, па тешко стана све.
    Торбица до пола ми е спремна и тоа ми е кај моите на другата страна од градот. :wasntme: А дома ни е све разрушено реновираме на велико, ни креветче ни бутур неаме спремно... Сакам да кажам дека ќе истрпиме уште малце ајде ^^
    :muscle:

На senza.parole, marama и mariz им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Пијам вода тон (иако не сум по водата), се силам и пијам. А и што лубеница јадам. Ама ме утепува мочањето. Маж ми вика: Како станеш да мочаш, пиј вода. Може добра му е идејата, зошто и вака и така секако ќе станам. Може така нема да дехидрирам... Преку ден сум одлична, немам гајле. Ова само како легнам, се потам, мочам по 3,4 пати и станувам утепана.

На senza.parole и marama им се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Јас на цтг бев 35+2. Трета бременост и докторот рече порано да почнеме. Среда пак сум на цтг 36+2. А и да направиме план за пораѓај. Докторот рече до 38ма ако реши бебка да излезе ќе пробаме природно. Ако не 38ма царски. Е кога 38ма ќе ми каже среда... дали 37+ некој ден или полна 38ма.. Ваљда 38 полни.

На Abc baby и senza.parole им се допаѓа ова.
  9. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Докторката вели денеска сите трудници со мака од притисокот идат, ми даде метилдопа ми рече чим го осетиш да ти смета напиј се. Цтг во ред, бебе на ехо исто машала супер. Нагло смени времето овде кај нас, мене од секогаш низок ми бил зато ме зашемети денес ептен, ми вели над 140 е опасен. А ти го мериш ко ќе ти е лошо? Ја сод вчера сум вака, ама денес два пати ептен ми се слоши за малку ќе се онесвестев и затоа го мерев.

10. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    698
    На иста мака сме сите изгледа :) и кај мене се редуцирани движењата, баш како што опишувате вие осеќам и јас како брановидни движења низ стомак. Јас сум во петок на контрола тогаш ќе бидам 34+ па ќе видам што ќе ми каже докторот.
    Во секој случај имам чувство како да сум цела година трудна и едвај чекам да се породааам :wasntme:

На senza.parole и mariz им се допаѓа ова.
  11. Iki lepi

Iki lepi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    306
    Cestitki!Zdravo i zivo da e!

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Мерам, јас останав со низок цела бременост (иако природно 130/70 ми е). 100 со 60 периодов ми се движи, горе доле разлика малку. Јас и не спијам и тоа ме утепува изгледа, иако мислам дека не (као божем нормално функционирам). Касно заспивам, многу пати станувам за мочање и 6 сум будна ококорена (facepalm)

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.715
    Допаѓања:
    5.491
    нека не те фаќа паника, јас отидов на порагај а креветчето и остало не беше наместено…
    Само алиштата ми беше средени и исчистено дома, козметика набавив пред 9м, отидов на преглед и по некој саат ми пиша докторката да одам утре за порагај, а јас со цела торба храна испазарив мислејќи таа недела ќе зготвам за во длабоко и да се досредат креветче и торбица, и ништо страшно, средија дпмашноте :)

честитки на сите! :)

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.842
    Допаѓања:
    2.731
    Se mackav so 50 faktor,ama neznam za 5 min izgorev na nozete

Прикачени фајлови:

15. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Ама и времето ни смета дефинитивно, со сите трудници шо се сретнавме таму истото го зборевме.
    А јас навечер на секое станување за мочање пијам и вода, неможам да се донапијам.

16. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    239
    Нема за жал

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Е јас не пиев навечер, се зезнував. Ќе почнам да пијам...

18. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Честитки, да е живо и здраво :l:

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    239
    Честитки живо и здраво

20. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Почни, така па ќе си стануваш уште почесто за мочање ама секако си стануваме :D на сабајле исто само шо ќе станам одма две чаши ладна вода пијам па после јадам, оваа навика да ја имав и порано убаво ќе беше.