Уф, па не би требало да изгориш тогаш што знам. Не сум ги пробала овие креми да дадам мислење, ама стави сега Јекодерм или Пантенол ако имаш.
Ех пијам сабајле и јас, ама ми се повраќа после тоа и едвај се соземувам. Пијам Еутирокс прво, после 1ч пијам смути цела чаша или цеден сок.. па вода пак... и едвај чекам после да јадам Наполнив сеа едно термосче и си го земав во спална
Требаше да ви се пожалам за бебево да ме убие сега со клоци Работава: Што се жалиш ти од мене? Еве сум! Абе мислиш низ пупак ќе се пробие, ме однесе! Мава, клоца, сум ја и снимала.. екстремно како оние језиви видеа кај што претаат Незгодно ама ми фалеше Изгледа си се намести на убава позиција за да може да претка
Тука се ама и со топлово можеби и тие осеќаат нешто, јас само го намокрувам стомакот со ладна вода колку ми е жешко, и како што ни е бременоста само под гради од папокот само Како ти е наместено бебето дали е со глава долу? Јас само си мислам дај Боже да се спушти главата долу доколку е уште помало, зошто стварно нема место толку ми е стомакот мал и кожата веќе како да ми пуца се гледаат вените сини Од утре здравје сум 32 недела, тоа значи дека влегувам во 8ми месец?
Да со главче е одамна, убаво доле спуштено и тоа во карлица... лице накај мој грб, грбчето нејзино и газе кај папокот мој. Така бар беше во средата. Еве ја сега исто лудува претка, коже па сега се завртела накај мој стомак па затоа вака ептен ме удира Иначе да со 32 почнуваш 8ми. Јас од денес 36та почнувам, 9ти
Ааа Јане од Ремедика се ми кажува (матичната не објаснува така). Он све ми кажува, еве тука е главче ваму е свртено и оди се ехото лизга и вика вака тука врат, грбче, газе, нозе.. еве вака е поставено. Постелката е тука, вода има таман итн итн
Ете гледаш, супер џабе само мисли, се ќе си биде супер. Само немој сега да почнеш абе многу некако прета, да не му е нешто
Моево бебе па колку е мирно тоа е чудо, вие гледам како опишувате големи мрдања кај мене тоа го нема. Се тешам дека и првото такво ми беше, па се надевам нормално е. Најмногу паничам кога едвај ја осеќам како претходно дури 10тина дена беше така... Кај вас топло, кај нас лето нема ни да има. Скоро секој ден врне, дува ветер ама велам може и подобро е така топло не поднесувам воопшто. Оние 2 дена беше малку потопло, абе такво спарно време малку поработиш по дома и веднаш ми се залошува. Од промените осеќам болки доле ниско кај стомакот, бебето па скоро само таму мрда и ме наболува. Во среда сум на контрола едвај чекам да видам дали е добро се. Ноќеска па некои кошмари сум сонувала, како парчиња крв од мене излегуваат, а сум 30та недела и никако да повикам помош Ајде само на арно нека е...
Уживај што немаш лето, ова овде е ненормално. Ниту се спие ниту нешто може да се функционира. Дома сум, од сабајле два пати ми се слошува и имам отежнато дишење, дури паниката ме фаќа да не колабирам. Ниту клима помага ништо. Замисли надвор да си или на работа што идат трудници. Ова е за вонредна состојба, но кој да слуша.
И кај мене првите две мирни беа, ама постелка и напред ми беше. Иначе мирна беше до вчера и ме плашеше.. мн малку мрдаше. А вчера тоа незнам што беше, екстремно ко марсовец да шета Мислиш готово ќе го пробие папокот и низ папокот и ќе излезе ств не се шалам, ова прв пат го доживеав.. им пуштив видеа на @merriel0 @marama @angel4444 Сонови и јас чудни имам. Поплави на секое сонувам. Денес сонував во ходник во зграда се искачувавме луѓе, а водата под над надоаѓаше Тоа е што не спиеме убаво..
Здраво девојки Нова сум на форумов, од денес 6та недела, минатата недела имавме и срцева акција. Имам уште долг пат да одам па ќе бидам активна Дали уморот поминува после првото тромесечие? Енергија 0 Се надевам ќе биди подобро. Со лесно на сите идни мамички
Даа јас до 13недела само умор имав од симптоми и ми се спиеше повеќе. Сега 14недела ми се враќа силата. Со среќа нека ти е и со лесно
Два дена не се боцкав клексан и се покачија ддимерите, во петокот беа 990 денес еве Хемостазата како е се разбира некој?
Која недела си? На ваква хемостаза Др.Јани ми кажа Клексан и сабајле и вечер и 2недели така боцкав и се симнаа. Ама пак види на трансфузиологија консултирај се со Др.
@zone89 36ta od denes, ovde vo Bt na transfuziologija vrska nemaat, ednas ojdov na konsultacija mi veli jas nisto neznam so ginekolog zborni si, a toj pa nikako nemozam da go dobijam ke moram da odam posle kaj nego..