1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.337
    AABFC47F-9439-4D9C-8428-D4CCCF5F5961.png :angel::l:

На blackdeath, senza.parole, Ive13 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    3.035
    Допаѓања:
    2.896
    Posledno mene mi kaza 10 juli ke pusti ama eve seuste nema pusteno uste termini

3. behappy111

behappy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2023
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    163
    Cestitki da e zdravo i zivo , cel zivot da ve raduva:inlove: brzo oporavuvanje majka..

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. behappy111

behappy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2023
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    163
    Zdravo da si prasam dali nekoj prodolzil da pie magnezium vo 37ma nedela od bremenost , me fakja grc vo nogata …
    Na klinika mi kazuvaa do 35ta mozelo i povekje ne …

5. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.582
    Допаѓања:
    1.278
    Da i jas taka znam kje pocekame

6. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    12.143
    Јас пиев до самиот ден на пораѓај,па и тој ден пиев.
    Док.од Чаир ми кажа дека може слободно,јас бев со закажан царски,ако има нешто врска тоа.А бев полна 37 недела.

7. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    1.170
    Тоа да веќе не се жалам:D
    Само што е многу променливо и тоа чудо колку ми влијае, денес енергијата ми е еднаква на 0 и само ми се спие.

@mariz
    Да и кај мене сега е на преден ѕид, ама се чудам како само долу кај цервикс ја осеќам.
    Последно беше со главчето надолу, баш во среда ќе видам дали има сменето позиција ама не верувам.
    Претходната недела бев кај бабицата и таа само со пипање на стомакот вели мислам дека бебето е со главата надолу, телото од левата страна и нозете доаѓаат од десната страна и таму го осеќам навистина.
    Велам на маж ми што значи искуство па и без ехо ти кажува.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    574
    Колку често ги осеќате движењата на бебенцата? Знам дека тоа е индивидуално, но некогаш осеќам дека е многу активно, а следен ден многу мирно, и некако ме фаќа паника дали е се ОК :(

9. LittleObe1

LittleObe1 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2023
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    8
    Дали некоја членка имала присуство на протеини во урина и што понатаму како е третирана?

10. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.117
    Допаѓања:
    14.903
    Препорака за главоболка. Страшно ме боли парацетамол не помага

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.220
    Допаѓања:
    78.442
    Турско со неколку капки лимон. Еден период страшно ме болеше и исто апче не помогна. Немав пробано со чудово, ама магично некако тогаш ми помогна. Ако неможеш цело турско со лимон.. испи го пола без и на втора половина капни лимон 5-10 капки.

На KittyCat:) и Abc baby им се допаѓа ова.
  12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.919
    Допаѓања:
    26.937
    Па нормално е. Имало денови каде 24 саати не прекинувала со мрдање. Имало денови едвај да ја осетам. Моево како да има одвишок простор се понаша :rofl:
    Да може низ стомак ќе ми искочи.

13. Betty38rkl

Betty38rkl Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2024
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    63
    Здраво женски, јас сум нова на форумов. Бремена сум 28ма недела од денес 7ми месец ми изгледаше интересен форумов па се зачленив за да можеме да споделуваме свој искуства и да си помагаме.

На DinaSea, senza.parole, Laura7 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.220
    Допаѓања:
    78.442
    Како се радувам на апликацииве кога ќе почне нова недела :inlove:
    Од црвче во цело човече!
    Screenshot_20240102_201450_Ovia Pregnancy.jpg Screenshot_20240715_143125_Ovia Pregnancy.jpg Screenshot_20240102_201525_Ovia Pregnancy.jpg Screenshot_20240715_143131_Ovia Pregnancy.jpg
    @Betty38rkl Добредојде! :hug:

На merriel0, Laura7, Noemi и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    2.110
    Jas, nikako, se isto. Samo redovno merenje pritisok, i ako e nekolku dena nad 140 ili tolku metildopa da počnam. Ama eve 36 sum do 140 odi i ne pijam

На LittleObe1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Некој со дијареа во рана бременост?
    Дали навистина може да е знак за девојче?:)

17. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.914
    Допаѓања:
    15.144
    Не, не е знак дека е девојче. Ама многу труднуци имаат дијареа во почеток на бременост. Јас немав и ете девојче носам. Нема репер за тоа.

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.919
    Допаѓања:
    26.937
    Имав дијареа , па мислам и дека скоро секоја ја имала.
    Носам девојче, ама мислам дека тоа нема врска.

19. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.914
    Допаѓања:
    15.144
    Втор скрининг на гак поминат, повторно Ана Данева ми се погоди, и повторно само пофални зборови за докторката. Ме гледаше пола саат секоја ситница до детал ми ја објасни. Бебка ужива, се е супер:inlove: одвај чекам следно ехо пак да си ја видам.:inlove:

На juice_, KittyCat:), blackdeath и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    2.110
    Deneska na GAK. Imav upat za 36 ta nedela, i toa e amb. 36. Si doagjam ja 15 min pred termin, pred mene 4,5 ženi. Go prašuvam toj na šalter što e kaj taa ambulanta mi vika da za tuka si. Gledam ženive site upat u raka držat pa si vikam da ne treba da zapišat nešto i si čuknav i vlegov. Vnatre nekoj dr si sedi i mi vika ovaa ambulanta ne raboti. Kako ne raboti go prašuvam, mi vika taka prefrlena e, ama ne znam kade vo koj broj. I mu vikam pa nadvor ženi čekaat. Toj mi vika ne znam ja kade treba da odite. Iskačam i im prenesuvam na ženive. Odime do glavniot šalter na vlez i demek informacii, prašuvam jas i tie vikaat pa za tuka ste, ne znaeme deka e prefrleno, ne znaeme kade. Pa koj znae, vie ste za informacii, krevast ramenja. Trknav do itnata ambulanta, prašav, tamu mi kažaa a pa da prefrlena e od drugata strana, kaj služben vlez. U megjuvreme i toj doktorot ide po mene i razgovara po telefon, i mi vika taka i taka. I otidov na informacii da im prenesam na kutrine izgubeni slučai da pišat na vrata izvestuvanje. Site ženi otidovme kaj toj vlez, ambulanta br 29. I edna sestra prašav za tuka li sme, taa vika da da, kje se vratam da ve viknam. I si otide niz vratata so kartica se kači gore. Po 30 min ne se pojavi. Više ne možev da čekam i vlegov u prvata ambulanta što e tuka i kažav se nabrzina, taa sestrata mi go zema upatot, vide i vika da pa tuka e sega prefrleno. A ja prašav pa što taa drugata reče kje ne viknela, taa vika ne znam, za tuka ste. A da piševte na vrata bre???!
    Inače doktorkata Čibiševa beše, ok pregledot, duri mi se izvini za patešestvijeto. Prašav dogovor za poragjaj, reče nema šansi, koj e na smena toj, pola kadar im e na odmor, od cela država nosat ženi, ženi po hodnici čekale red, nemalo mesto, gi smestuvaat kaj stignat. Za carski nema po dogovor i želba, do kraj se forsira spontano osven vo izuzetni slučai koga ima indikacija i toa ako odlučat, ako ne ništo.
    Ebt klinikata

На sinoli4kaaaaa, mariz, Земја и 1 друга личност им се допаѓа ова.