Zdravo da si prasam dali nekoj prodolzil da pie magnezium vo 37ma nedela od bremenost , me fakja grc vo nogata … Na klinika mi kazuvaa do 35ta mozelo i povekje ne …
Јас пиев до самиот ден на пораѓај,па и тој ден пиев. Док.од Чаир ми кажа дека може слободно,јас бев со закажан царски,ако има нешто врска тоа.А бев полна 37 недела.
Тоа да веќе не се жалам Само што е многу променливо и тоа чудо колку ми влијае, денес енергијата ми е еднаква на 0 и само ми се спие. @mariz Да и кај мене сега е на преден ѕид, ама се чудам како само долу кај цервикс ја осеќам. Последно беше со главчето надолу, баш во среда ќе видам дали има сменето позиција ама не верувам. Претходната недела бев кај бабицата и таа само со пипање на стомакот вели мислам дека бебето е со главата надолу, телото од левата страна и нозете доаѓаат од десната страна и таму го осеќам навистина. Велам на маж ми што значи искуство па и без ехо ти кажува.
Колку често ги осеќате движењата на бебенцата? Знам дека тоа е индивидуално, но некогаш осеќам дека е многу активно, а следен ден многу мирно, и некако ме фаќа паника дали е се ОК
Турско со неколку капки лимон. Еден период страшно ме болеше и исто апче не помогна. Немав пробано со чудово, ама магично некако тогаш ми помогна. Ако неможеш цело турско со лимон.. испи го пола без и на втора половина капни лимон 5-10 капки.
Па нормално е. Имало денови каде 24 саати не прекинувала со мрдање. Имало денови едвај да ја осетам. Моево како да има одвишок простор се понаша Да може низ стомак ќе ми искочи.
Здраво женски, јас сум нова на форумов. Бремена сум 28ма недела од денес 7ми месец ми изгледаше интересен форумов па се зачленив за да можеме да споделуваме свој искуства и да си помагаме.
Како се радувам на апликацииве кога ќе почне нова недела Од црвче во цело човече! Spoiler: Беби @Betty38rkl Добредојде!
Jas, nikako, se isto. Samo redovno merenje pritisok, i ako e nekolku dena nad 140 ili tolku metildopa da počnam. Ama eve 36 sum do 140 odi i ne pijam
Не, не е знак дека е девојче. Ама многу труднуци имаат дијареа во почеток на бременост. Јас немав и ете девојче носам. Нема репер за тоа.
Имав дијареа , па мислам и дека скоро секоја ја имала. Носам девојче, ама мислам дека тоа нема врска.
Втор скрининг на гак поминат, повторно Ана Данева ми се погоди, и повторно само пофални зборови за докторката. Ме гледаше пола саат секоја ситница до детал ми ја објасни. Бебка ужива, се е супер одвај чекам следно ехо пак да си ја видам.
Deneska na GAK. Imav upat za 36 ta nedela, i toa e amb. 36. Si doagjam ja 15 min pred termin, pred mene 4,5 ženi. Go prašuvam toj na šalter što e kaj taa ambulanta mi vika da za tuka si. Gledam ženive site upat u raka držat pa si vikam da ne treba da zapišat nešto i si čuknav i vlegov. Vnatre nekoj dr si sedi i mi vika ovaa ambulanta ne raboti. Kako ne raboti go prašuvam, mi vika taka prefrlena e, ama ne znam kade vo koj broj. I mu vikam pa nadvor ženi čekaat. Toj mi vika ne znam ja kade treba da odite. Iskačam i im prenesuvam na ženive. Odime do glavniot šalter na vlez i demek informacii, prašuvam jas i tie vikaat pa za tuka ste, ne znaeme deka e prefrleno, ne znaeme kade. Pa koj znae, vie ste za informacii, krevast ramenja. Trknav do itnata ambulanta, prašav, tamu mi kažaa a pa da prefrlena e od drugata strana, kaj služben vlez. U megjuvreme i toj doktorot ide po mene i razgovara po telefon, i mi vika taka i taka. I otidov na informacii da im prenesam na kutrine izgubeni slučai da pišat na vrata izvestuvanje. Site ženi otidovme kaj toj vlez, ambulanta br 29. I edna sestra prašav za tuka li sme, taa vika da da, kje se vratam da ve viknam. I si otide niz vratata so kartica se kači gore. Po 30 min ne se pojavi. Više ne možev da čekam i vlegov u prvata ambulanta što e tuka i kažav se nabrzina, taa sestrata mi go zema upatot, vide i vika da pa tuka e sega prefrleno. A ja prašav pa što taa drugata reče kje ne viknela, taa vika ne znam, za tuka ste. A da piševte na vrata bre???! Inače doktorkata Čibiševa beše, ok pregledot, duri mi se izvini za patešestvijeto. Prašav dogovor za poragjaj, reče nema šansi, koj e na smena toj, pola kadar im e na odmor, od cela država nosat ženi, ženi po hodnici čekale red, nemalo mesto, gi smestuvaat kaj stignat. Za carski nema po dogovor i želba, do kraj se forsira spontano osven vo izuzetni slučai koga ima indikacija i toa ako odlučat, ako ne ništo. Ebt klinikata