Pa tuka vekje počnav od start, blisku mi e, peški idam, do Čair mi e mnogu daleku, treba po žeškovo so bus ili taksi da idam, soprugot ne može kako mi tekne da iskača od rabota. I so dete od 5,5 godini nekolku pati posle poragjaj kje bide ova mi treba, ona mi treba, greota po žeškovo i za niv. A i iskreno iskustvo od dve drugarki, im se iskompliciraa rabotite, ednata kaj nea, drugata kaj bebeto. Prvata ja pratija na GAK so se bebe edvaj, a vtorata bebeto go ispratija, nea ja ostavija. Koma. Ne bi sakala takvo nešto, ne se znae, vaka tuka sum nema pogorno nivno, kakva e takva e.
Ццц по жешково, само уште тоа шетање ви требало. За последното точно е, од искуство од две скоро породени познанички. Едната беше од Охрид, со висок притисок, шеќер и инсулин се боцкаше... природно 2,3 дена ја чекаа, на крај царски. Друга прва бременост близначиња, 35+ часа со пукнат водењакот.. нз колку саати мака мачење, природно ја породиле. Летниот период и одмориве се зезната работа. Дури и на приватно пациентки одат од еден на друг доктор за пораѓање...
Не се нормални значни. Ништо, мене во план ми е да си седам дома со послаби болки па и со појаки, е баш кога ќе бидат на пет минути, тогаш да останувам таму. Претходно само на преглед да одам ако треба и три пати дневно. Секако ако не е пукнат водењак, ако е, нема багање, тоа е.
Е добро е шо ти е блиску, јас еве вчера бев денес пак треба да одам мм излегва од работа ме носи арно газдата му излегва во пресрет на друго место да беше којзнае шо ќе праев , сама ми е страв да одам на жешково. А денес и детево ќе иди со нас немам на кој да го оставам Со лесно само да поминиш кај и да си.
Со лесно на сите жени кој треба да се породат овој месец и август, стварно ова со одморите е катастрофа Незнам за во септември како ќе биде Мене за далечината и чаир и гак ми се исто далеку па здравје во чаир, ако биде нешто компликација што знам со срцето дека сум на еутирокс оваа бременост и осеќам како некогаш имам прескокнување на срце а повеќе ми е со низок пулс ама со таков адреналин и мисли страв незнам што ќе биде
И јас со таква мисла бев цело време ,што повеќе дома Да не те плашам ама среќа што кога дојдоа болките ја сменив мислата па на 10мин кога беа отидов..
Лавско марсовче. Буквално ко на нет што ги гледаме видеата со екстремно фетално движење. Јас сањав као ми пукнал водењак
Може и моиве поплави се нешто поврзани со водењакот Зошто со првото кога ми пукна (во болница на патолошка пред 5 жени), тоа беше поплава баш Или водопад хахаха Дека на кревет пукна и се лееше надоле ахахах
Исто ми се деси сабајле… 50ка не работи и ние собрани 100 души трудници… и си дремеме термини доаѓаат никој не доаѓа, на крај идам на шалтер и викам вака и вака, ми вика аа па преместена е викам па никаде не пишува… вика епа таму и таму е. Идам таму пак чекам… прва на термин нема никој… 40 мин и нешто чекам викам да не згрешив пак, пак прашувам вика не не на точно си, чекај вика ќе дојдат, викам кога ќе дојдат епа вика коа дојдат, дојдат се запалив чекајќи… и на крај после 50 минути влегов…
Mackal nekoj kortiko vo bremenost za izgorenici.Mi dadoa Beloderm krem sa mackam citam kortiko e 17+nedela sum od bremenosta
Ааа чисто сумњам, таа поплава само може секс да значи Јас скроз сум туту ле бале ако ми пукне водењак само знам дека не треба да почнам да паничам xD
За изгорено можиш дермазин, во Зегин ја имаш, јас малата од 2 години ја мачкав. Би требало и бремена да можи.