Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Мила само смирено и кесе среди ситуацијата,јас лежам прееска кога мочкав на тоалетната имав кафеаво како мрсулце ама многу мало и сега се испаничив и лежам филмови триста во глава а семие нормално стомакот ме наболува ама како секогаш нели матката се шири.:* за тебе и само смирено

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Ради горештиниве пулсот ни е толку висок јас од памет се вадам некогаш но тоа е времево е криво јас сум навикната на таков пулс зашто имам наследна такихардија и затоа скоро секој пат на некакви промени дали време дали воздух или стресови и нервози од ми се појачува , само лежи си и одмарај си ќе се смири ;)

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Пулсот е нормално кај бремена жена да е повисок без разлика на годишното време ;) Кај мене пролетно време некогаш и 100ка фаќаше, а бев со нормална бременост и нормална килажа.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Ако е само еднаш не паничи, лежи мирувај колку можеш, ако не дај боже нешто има пак не чекај и оди на болница, јас сум паничарка и за да спијам мирно за се трчам та за мене та за децата. А нервозиве мои си тлеат одамна јас си чутам, не превраќам, не се карам, не сум ич таков тип, буквално сум бубалче и само си страдам, ама сега ем ради хормони ем ради се шо ми се собра конечно викнав јас сум мајка и јас решив такс и одма сум вештерка изнавреѓана без осет! Затоа велам, овие мачења труднички или болката при раѓање не се ништо, тек воспитувањето на детето кое следи.... плус ако сте ко мене ко шо си викам јас смотана и од шо сум џобра сум всушност глупа и за се само добро велам, подготни си и плачи си насамо. А од цела ситуација плус и паничам шо не сум осетила да мрдне бебчето, може е нормално, мпже тогаш или спијам или се движам па не сум осетила, или сум ко шо ми велат многу здебелена а тоа мало па...

На MargaritaD^2, slobodka, Pcelka94 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Аа и јас сум иста,значи да немам гајле за притисокот и пулсот.Притисок 90 со 60 ми е нормален мене,а инаку си иде и уште многу понизок,а пулсот над 100 и мене.Ама чим не сум сама немам гајле.Инаку влеговме во 8 ми месец,и дека прва бременост ме фаќа паника по малку,страв...што како ќе биде,дали ќе издржам...Ама со Господ напред ќе биде добро.

На Fatalnata, Pcelka94, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.965
    Допаѓања:
    77.656
    Jas imav rekorden puls 130, bev duri i na pregled za srcevo od panika:D i toa 130ka cukase so sedenje, tek pa da poodev malku... Samo sto se porodiv 80 :D Stiska bebus tamu svasta...baska jas sum so skulioza... i sega kolku mi e cudno sto mi e mirno srcevo i sto ne se zamoruvam ic :) ne se sekjirajte krvna slika poremetena, srce uzbrzano se e toa od bremenosta, sea sekako da ne e vo nenormalni granici...

На tweety26, mama89, Pcelka94 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    И јас порано се трпи се за другите гледав дозволував да ме газат и другарки и сите и сеа кога се свестив сее друго,една другака вика зашто сњ отргна зашто несе дружиш со оваа јас и викам когс ми текнаа некои работи ми се одмилија сите.Сега си гледам само за себе и за најмилите.

На MargaritaD^2, mama89, Pcelka94 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    До година на плажа нема да гледаат во нас, туку во нашите најубави бебиња :inlove: шо се секирате.

И јас имам такви, големи и црвени стрии, на цел стомак. Лек нема, ако дознаете, помагајте :D

На eatpraylove90, Fatalnata и kristina.k им се допаѓа ова.
  9. game123

game123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    143
    Dobar den mamicki :) ke primite uste edno meshence za druzenje narednite 8 meseci ? :D:D;):*:*

На mariolet, jacqueline.s, juli rak и 15 други им се допаѓа ова.
  10. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Dobre dojde @game123 , so srekja neka ti e bremenosta i se nadevam kje se podryzime ovde nekoe vreme :)

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.532
    Допаѓања:
    38.784
    Секако @game123 добредојде , да си имаш убава и лесна бременост!

12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Добре дојде, имај уваба и лесна бременост! И само да се пофалам, Охрид конечно :rain:!!! И не се замарам, уживам, децата се:D а бебушот ми мрда:) :(

На MargaritaD^2, ilipili, Pcelka94 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    1507644_783069885064026_6407010707451896373_n.jpg
    Така треба срцка...и јас порано бевме 15другарки,,и секоја оговараше друга и на крај се скрши....подобро една две вистински отколку 100лажни ,пријатели можеш да имаш мноооогу ама другарки вистински ретки се... @kristina.k јас не ни сакам да си го мерам пулсот мислам си го слушам и срцево како на цртаните преку блуза ми скака...не сакам да се оптеретувам си викам зошто е среќно моето срценце затоа така чука:l: Инаку кај мене дома е журкаа:party: мм изиграва дј на лаптопот јас танчерка хахаха(poolparty):dance::rock: ладничко климата бучи музика грмиии:rofl: иии еве нешто да ве насмеам :*

На MargaritaD^2, Mariangel, Pcelka94 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357

Супер, мило ми е за вас, ама да те искарам - ајт гаси тоа телефоните и форумов, посвети се на мажето и на себе, па ние не ти замеруваме ако не подоткачиш маклу ;)

15. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Влегов во вц туш да мавнам и да ве ѕирнам на брзина и после одам на спална хаха малку водењее љубоов на раат ;) се читаме вечеер останете ми во суупер расположение ве сака вашата Мамасита :*

На MargaritaD^2, Bebulleee, m.i.g и 7 други им се допаѓа ова.
  16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.532
    Допаѓања:
    38.784
    @mama89 луда си хахах уживајте ајде одмор од форумот малце. Блазе вас. :D

На MargaritaD^2 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Убав помин мамасита хахах:* :*

На mdenkov и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  18. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.145
    Допаѓања:
    2.726
    Бидејќи и двете сме кај Коруновски и знам дека тој има 4Д ехо, да ти прашам, тој лично ти го правеше скринингот или некоја од докторките? И 650 ден ти зема? Задоволна си или ?

19. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    koja nedela si? Imase kafeavo i na gakickite ili samo koga se izbrisa? Toa mozno e da e cepot koj navestuva vo brzo vreme poragjaj, mozno e vo rok od 48h a i nemora da znaci mozebi i posle nekolku dena, nedela...No samo ako se raboti za toa.Bez paniki no mozes da se javis na tvojot ginekolog i najcverojatno ke ti kaze ako se ponovi istoto i ako primetis i na gakite da odis na ctg.
    I jas sum kaj Korunovski i privatno pravev skrining i 900 mi naplati t.s jas celo vreme sum privatno i sekoj pregled mi e tolku, a on fakticki na sekoj pregled pravi skrining zatoa sto raboti so 4D, bar taka mi kaza :) i licno on gi pravi pregledite osven ako e na odmor.Jas licno sum prezadovolna od nego :D Ti ne me prasa mene ama procitav pa ti odgovoriv :lol:

Модератор: Не испраќајте мислења едно по друго, кликнете на копчето редактирај и дополнете го првиот пост.

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.145
    Допаѓања:
    2.726
    Со среќа!!! Имај лесна бременост !!!
    Фала за одговорот! Значи задоволна си од скринингот ! Штом е така ќе треба да си размислам дали да лупнам 3500 за кај Димчев во Систина, или кај Васо да си одам и онака сум кај него. Само што јас почнав да одам кај Снеже , практично она ми ја констатира бременоста, и одма ми закажа за во Петок на прв ултразвук, па испаѓа дека она и ќе ми ја води бременоста! @Pcelka94 прочитав и ти си кај Васо на 30 месецов а? ај се гледаме таму !!! ;)

На Pcelka94 и eatpraylove90 им се допаѓа ова.