Neli bese premestena 36 odma koga ke vlezes desno, nasproti ambulanta za itni... Sega kade e premestena potocno?
Pa taka mi pisa sestrava od kaj doktorov i taa ja zemav.Zatoa prasav dai ima nekoj iskustvo,inace za dermazin e najdobra ja imam koristeno ednas,ama sega deka prv pat bremena i prasuvam sto smeam
Женски незнаев во која тема да пишам па ајде овде. Дали имал некој проблем со искочени хемороиди од природен пораѓај од сам напон? се породив пред 1 неделаа. Имам искочено ненормално многу болеа корнеа, мачкам една крема се намалија одма со 4то мачкање, но уште неможам да седам .. за колку време ви се имаат повлечено и дали скроз ги има снемано или пак си стојат само намалени?
Смееш кортико не повеќе од 5 до 7 дена, локално каде имаш потреба, одобрено ми беше од дерматолог и гинеколог дури во прв триместар.
Најверојатно и од раната не можеш да седнеш. Јас со првото сум природно породена и месец дена на гз неможев да седнам... особено првите 2 нед па, странично седев ептен кога требаше да јадам. Гледав да не ни седам. Рано е, ќе ти се повлечат. Имаш перница за доење или од оние за спиење? На таква седнувај (дека дупка измеѓу, нема тој дел да ти се допира во средина).
Ne se plašam od bolkite pošto i onaka nema šansa epiduralna da mi stavat, so vakov lud raspored sakam da izbegnam da me smestat bilo kade na drugo mesto osven vo predrodilns/rodilna.
Не, не, стварно не се нормални, толку било тешко да се напише на врата, ние у кафе гледаме и така знаеме дека они имаат промена. И изговорот им е, епа намален капацитет, и ги прашав на што, на доктори или на пенкало и хартија?
Јас со првото ем со царски ем хемороиди имав ненормално. Стоев и јадев. Земи маст Procto synalar N од првото мачкање осетив олеснување, за 2 дена ги снема.
Dali i kaj vas se slucuva bebco da go osekate 2 3 dena mnogu aktivno no slednite 2 dena mnogu slabo se nadevam normalno e ili deka celo vreme go sledam i go cekam i samo tamu mi se mislite pa nema jas koga sakam ili mozebi se ima izvrteno ovie 2 dena
Некој да не има информација дали и во која аптека може да се најде Нифуран.. не мрда бактеријава се уште си имам Ентерококус во урина
Да видиш по помаливе, ја така коа барав утрогестан коа беше дефицит, најдов во кисела вода во една што не знам ни како се вика да ти кажам. Исто и во Чаир најдов, провери таму.
Прстиве на раце и на нозе отечени како ќебапчиња, на сабајле па ко ќе станам здрвени дури ги размрдам , уште три недели кога ли ќе поминат цела бременост 8 месеци ми поминаа ко 8 дена ама овој деветтиов ко уште една бременост плус