Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. TanyaClover

TanyaClover Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    508
    Девојки што може да се напијам за течна столица и болки во желудник и стомак, 26та недела сум а утре заминувам на одмор:?:

2. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    1.300
    Ве читам за антителата. Последен пат кога ми ги испитуваше ендокринлогот мислам беа покачени еднаш 300и нешто, вториот оат 400 и нешто, но она не придаде значење и ми рече се додека тиродните хормони се ок, нема врска што се покачени антителата. Не примам никаква терапија јас. Вие што имате поголемо искуство и примате терапии што мислите?

3. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    1.300
    Пробиотици, активен јаглен. Мислам можеш и ентерофурил, не се апсорбира тој, но за сигурно консултација со доктор.

На TanyaClover му/ѝ се допаѓа ова.
  4. emche05

emche05 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2019
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    767
    Можам два магнезиуми од 400 во еден ден? Имам некоја незгодна болка како ментруална, ме нервира:(

5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.305
    Допаѓања:
    22.819
    Пробиотик. Диа стоп директ , ептен ефикасни ми се покажаа. Земи си и за на одмор да пиеш додека си таму.

На TanyaClover му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.305
    Допаѓања:
    22.819
    Дневно до 1000 мг можеш. Јас пијам секој ден еден наутро, еден навечер од 400 мг.
    Др ми кажа и да немаш болки , пиј си, така и помагаш на матката со грчевите и ширењето.

На emche05 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.624
    Допаѓања:
    11.289
    Ако е до 1мм нормално, тогаш сите овде во групава ќе имавме резултати вон нормалното. Мислам дека докторката зема некој процент од тие што ќе дојдат да те боцнат, сепак не е евтино тестирање.
    Ако ти е помирна главата, направи го. Ама да знаеш не се стресирај до резултати добивање, затоа што НТ ти е скроз нормален.
    IMG_4669.jpeg

На mariz и Mahrisa им се допаѓа ова.
  8. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.671
    Допаѓања:
    12.470
    Девојки 21+ сум постелка на преден ѕид, веќе го осеќам бебето се повеќе, вчера на скрининг се беше оке. Синоќа еве и денес ама не секогаш само како движење, како језиво некако не знам како да објаснам доле кај цервикс некаде, како некои удари ли се не знам што е, мислам како да се откачува нешто, поразлично од стомак е, језиво доста. Дали е од бебето удари? Малку се плашам. Дека прв пат осеќам вака.

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.337
    Go vidov i jas ova
    Zakazav vekje,ke go naprvam za pomirna glava,se nadevam se ke e dobro

На blackdeath и baguf4e им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Тоа може да ти е предиспозиција за понатаму да тргне нешто ко што не треба, така да следи си, проверувај си... не ни има терапија за антителата да. Единствено со регулирање на исхраната и внесување на селен. Пријателка знам со антитела високи беше, па по некоја година во хипер отиде.. за на крај сега во хипо да е (facepalm) Јас случајно по раѓање на првото ја открив, 11м после пораѓај...

На Лалина и Laura7 им се допаѓа ова.
  11. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.015
    Devokli bev kaj dr Jovanoski vo plodnost, mi rece deka cerviksot e 4mm i deka bebeto e vo red, da miruva edna nedela i tesko da ne kreva…mi napisa progesteron na sekoi 4 dena pa so gopod napred ke uspeeme

На Ive13, La-loca, Perla* и 13 други им се допаѓа ова.
  12. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.691
    Допаѓања:
    9.688
    Да одиш на второ мислење/преглед пред било што следно да правиш. Наборот е во граници на нормала.

На mariz, Mahrisa и baguf4e им се допаѓа ова.
  13. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.671
    Допаѓања:
    12.470
    Фала му на бога, со помин да е:l:

На Joraa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.173
    Napi si se, jas i vo prvata bremenost I sea si pijam samo ednas na den I toa od 250mg a mi rekoa I povekje ama ic ne se zamaram

15. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    1.300
    Денес и јас осеќам, уште при само станување сабајле не знам дали исто чувствуваме, но како да ме штрека и сече нешто доле, дали вагина, дали цервиксот. Како струја се чудам и јас што, се нервирам се викам нешто да не му е на цервиксот се уфилмав. Дали доле мава бебуш што е не знам, исто во мисла сум.

16. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Дали и како конзумирате јајца од потполошка?:)

17. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.671
    Допаѓања:
    12.470
    Не ми е болка, како не знам како нерв како нешто да се откачува ко да се движи, поразлично е коа ја осеќам на стомак, затоа и ми е чудно. И пишав на матичната ама таа не враќа.. деугаркиве сите ми викаат од бебето е исто им било, ама ја дека прв пат бака осеќам и одма филм дека е цервиксот, не ми мереше вчера. Не знам дали може преку абдоменално ехо да види.

18. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    1.300
    Со лесно мила, нека чува господ :l: Утрогестан/ дабростон плус не ти даде секој ден или веќе си примаш? Чувај се периодов, лежи само, гледај си тв ќе биде се супер. Земај и вит ц 1000 секој ден, ради крвавењето. Претпоставувам ти спомнал докторот.
    А чекај сега читам 4 мм не тоа многу скратен? Нели под 25 мм веќе серклаж прават?

19. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.305
    Допаѓања:
    22.819
    Исти вакви сечења имав и јас, баш се погоди да сум на конзилиарно и му кажувам на докторот што ме гледаше и ми вика нормално си е тоа. Како расте бебето, поголема тежина се прави на карлица и матка и нормално е. А и бебица е со глава доле, па како фино си задава удари, особено во бешика. Неможам да прошетам негде каде што знам дека нема тоалет.

На Feniksgirl, Laura7 и Abc baby им се допаѓа ова.
  20. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Valjda misli na 40mm