Девојки што може да се напијам за течна столица и болки во желудник и стомак, 26та недела сум а утре заминувам на одмор
Ве читам за антителата. Последен пат кога ми ги испитуваше ендокринлогот мислам беа покачени еднаш 300и нешто, вториот оат 400 и нешто, но она не придаде значење и ми рече се додека тиродните хормони се ок, нема врска што се покачени антителата. Не примам никаква терапија јас. Вие што имате поголемо искуство и примате терапии што мислите?
Пробиотици, активен јаглен. Мислам можеш и ентерофурил, не се апсорбира тој, но за сигурно консултација со доктор.
Пробиотик. Диа стоп директ , ептен ефикасни ми се покажаа. Земи си и за на одмор да пиеш додека си таму.
Дневно до 1000 мг можеш. Јас пијам секој ден еден наутро, еден навечер од 400 мг. Др ми кажа и да немаш болки , пиј си, така и помагаш на матката со грчевите и ширењето.
Ако е до 1мм нормално, тогаш сите овде во групава ќе имавме резултати вон нормалното. Мислам дека докторката зема некој процент од тие што ќе дојдат да те боцнат, сепак не е евтино тестирање. Ако ти е помирна главата, направи го. Ама да знаеш не се стресирај до резултати добивање, затоа што НТ ти е скроз нормален.
Девојки 21+ сум постелка на преден ѕид, веќе го осеќам бебето се повеќе, вчера на скрининг се беше оке. Синоќа еве и денес ама не секогаш само како движење, како језиво некако не знам како да објаснам доле кај цервикс некаде, како некои удари ли се не знам што е, мислам како да се откачува нешто, поразлично од стомак е, језиво доста. Дали е од бебето удари? Малку се плашам. Дека прв пат осеќам вака.
Тоа може да ти е предиспозиција за понатаму да тргне нешто ко што не треба, така да следи си, проверувај си... не ни има терапија за антителата да. Единствено со регулирање на исхраната и внесување на селен. Пријателка знам со антитела високи беше, па по некоја година во хипер отиде.. за на крај сега во хипо да е Јас случајно по раѓање на првото ја открив, 11м после пораѓај...
Devokli bev kaj dr Jovanoski vo plodnost, mi rece deka cerviksot e 4mm i deka bebeto e vo red, da miruva edna nedela i tesko da ne kreva…mi napisa progesteron na sekoi 4 dena pa so gopod napred ke uspeeme
Napi si se, jas i vo prvata bremenost I sea si pijam samo ednas na den I toa od 250mg a mi rekoa I povekje ama ic ne se zamaram
Денес и јас осеќам, уште при само станување сабајле не знам дали исто чувствуваме, но како да ме штрека и сече нешто доле, дали вагина, дали цервиксот. Како струја се чудам и јас што, се нервирам се викам нешто да не му е на цервиксот се уфилмав. Дали доле мава бебуш што е не знам, исто во мисла сум.
Не ми е болка, како не знам како нерв како нешто да се откачува ко да се движи, поразлично е коа ја осеќам на стомак, затоа и ми е чудно. И пишав на матичната ама таа не враќа.. деугаркиве сите ми викаат од бебето е исто им било, ама ја дека прв пат бака осеќам и одма филм дека е цервиксот, не ми мереше вчера. Не знам дали може преку абдоменално ехо да види.
Со лесно мила, нека чува господ Утрогестан/ дабростон плус не ти даде секој ден или веќе си примаш? Чувај се периодов, лежи само, гледај си тв ќе биде се супер. Земај и вит ц 1000 секој ден, ради крвавењето. Претпоставувам ти спомнал докторот. А чекај сега читам 4 мм не тоа многу скратен? Нели под 25 мм веќе серклаж прават?
Исти вакви сечења имав и јас, баш се погоди да сум на конзилиарно и му кажувам на докторот што ме гледаше и ми вика нормално си е тоа. Како расте бебето, поголема тежина се прави на карлица и матка и нормално е. А и бебица е со глава доле, па како фино си задава удари, особено во бешика. Неможам да прошетам негде каде што знам дека нема тоалет.