Мене ме штрека и сече еве 3-4 дена, скроз дол кај стомакот и повеќе од десна страна како јајник. Кога лежам е добро само при менување на позиција, ама кога одам осеќам онака баш нелагодност. Утре сум на преглед ќе прашам, ама знам што ќе ми одговорат дека се шири матка, расте и натежува бебе. Претходно кога отидов со поголеми болки, одговорот беше тоа. Плус тука воопшто не ми ни спомнуваат да пијам магнезиум, на своја рака.
денес стомакот ми е стврднат некако и над папокот десни погоре како притискање болка издржлива. Дали е од движење на бебе?
Бутнати се цревата нагоре како расте бебе. Па се истртува на сите страни и има нелагодност. Којзнае како се вртат и местат во мешето. На блиска да видиш слика како и беше наместено бебе, буквално цело бебе се познаваше од десно горе до доле испапчено целото.
претпоставував, а и вчера бев на преглед ок беше се. Ама еве цел ден ме боли и си викам сигурно е немирно Поздрав
40 mm izvini i mi rece zatvoren e kanalot a pak maticniot tece otvoren bil od nadvoresno, mi prepisa dabroston, utrogestan i na sekoi 4 dena progesteron depo i da cekame sa se namalit… ama ete pak ko se vratov doma krvarev i kako ogromno topce polneto so krv izvajv
Јас не ги осеќам на стомакот или јакникот, таму имам стврднување и грчеви ова како внатре во вагина, во каналот или повнатре, многу чудни штрекања, бодежи. Неделава ќе тргнам може на преглед, па ќе прашам баш.
Da od stres najveke se krevaat.Mene sega mi tekna posle kovidov tsh mi bese 6 a antitela nesto mi bea izremeteni togas ama neoametam kolku i sto.Mada od togas i nemam ispitano antitela voosto eve dosega.Glutenot mnogu utice na tiroidnata i antitelata toa znam sigurno.Mene pa vo bremenost super mie e tsh,neka si ostane vaka dokraj
Е така де. Како во вагина ги осеќав и јас. На страна што после месец дена ме сечеше долу стомакот, првично во вагина бодежи имав , ама супер беше се и нормално било рекоа. Цервикс 4 мм, се супер си е.
Да не е хематом во прашање? Ако е се во ред друго, такво крварење единствено ме асоцира на хематом ама што знам валјда ќе видел докторот.. Не ти кажаа од што може да биде крварењето?
Др. Јовановски му е најнов во тимот на Плодност. https://plodnost.com.mk/mk/doctors/aleksandar-jovanovski/
Mnogu bese dobar doktor, rece cesto imat vakvi krvarenje vo rana bremenost, preeska pak imav kako topcinja od krv sega nemam nisto… lele kolku mi e tesko,,, sto ke pram ako ke treba cela bremenost da lezam a malava me vleckat po maica da e nosa nadvor
Мила смирено, сопругот ќе мора да превземе. Мораш да мируваш, значи се е оке со бебето, ама крварењето мора да се сопре, примај терапија и строго мирување, ќеркичката сака да игра ама сопругот ќе ја превземе таа работа. Периодов мирувај, кога ти кажа следно преглед? Знам дека ти е тешко ама сепак крварење не е мала работа.
Баш го најдов сега ливчето, мене ми пишува NT - 1,52мм. И на клиника и матичната ми кажаа се е супер. Плус за првиот скрининг од непотребен страв, си бев и во Санте кај Адамова, ден по ден беше и истите мерки се буквално. И таа рече одлично. 12+3 и 12+4 правев..Не знам зошто вака, не би сакала да поверувам дека им праат стресови на трудници ради пари, мада веќе кај нас се е можно. Сепак уопште не се мали пари во прашање... Инаку, тие што сте при крај ве молам пишете дали имам причина за страв, бидејќи побудалев 36+4 денес, од сабајле имам болни менструални грчеви во долниот дел и болка накај газот и половината. До сега вака не ме болело. Се напив магнезиум 2 пати по 375мг со б6 и се смируваат. Исто ми се смируваат и со менување положба. Се убедувам дека се лажни за да си го дочекам утре докторов, утре се враќа на работа Маж ми вика да тркнеме на дежурен ама не знам стварно..издржливо боли, ама сепак ме боли и приболува Друга работа што бебево е посебно размрдано овие 2-3 дена секое негово движење мене ми е многу болно, карлично ми е и цела глава му излегува од десно кога мрда Претврдо е цело топче искача и си бутка нагоре. Мислам дека болките и грчевите ми настануваат кога оно доле ми прета со нозете.. Сакав да прашам дали е можно да почнал процес/отварање од неговите движења без да ми падне чепот или да ми пукне водењакот? Може е глупо прашањево, ама болкиве ме штрекаат и ми струјат низ стомак од сабајле значи
Луѓе помагајте што да направам, што да се напијам.. Од пред 2 часа некаде ужасни вртоглавици имам, мислам во секој момент ќе паднам. Притисок мерев, супер ми е, не знам што може да биде вака наеднаш
Se dodeka e vodenjak cel nemaš gajle. Mene mi beše vaka vo 34 nedela i otvorena bev dva psta, eve 36+3 sum ništo nema
Јас сум сигурна дека и чепот ми испопаѓа цел, дека сиг 10 пати парчиња желирани ми паднаа. А сега едно 10 дена назад немам ништо на улошка. И контракции си фаќаат повремено, прв пат два пати поболно ме стегна. Денес и дијареа на наеднаш два пати ме фати. Па нагон за мокрење, а одам не мочам Големи, тежат, а цервиксот не пушта добро е И јас утре на контрола...