Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. nikja

nikja Истакнат член

17+5 sum dali od toplovo i mi izgorea nozeve kaj stapalata mnogu mi oteluvat nozete.Pogotovo ako sedam na stolce na masa bumbar mise pravat.Ako stisnam so prst mi ostanuva dupce i samo se vraka poleka.Dali e normalno ova ili da odam na lekar.Znam deka pokasni nedeli se otekuva ama ova mene epten rano me fati dali e za plasenje

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Јас од коа почна пеколов отекувам, вака нешто ко тебе бев, кастрофа ни у папучи не ми ги собира… и прстените морав да ги извадам… ко кебапи ми се, а претенки прсти имам одвај бурма најдовме… сеа ништо не ме собира.

u_prolazu and nikja like this.
  3. flower55555

flower55555 Популарен член

Јас еве 35+1, денес едвај достојав над мијалник тањирите да ги пикнам в машина. И напред долу ниско боли, и ќичма и препони, нити можам да одам нити да стојам. Тежат веќе сега при крај, одмор си треба. Јас ич не шетам неможам да доодам си мислам карлицата ми се распаѓа, а и дека сега во дневна спијам на гарнитура поладно ми е од климата на сабајле еднај се составувам :doh:

angel4444 likes this.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Ти и ептен на крај си, арно издржуваш :l:

merriel0 likes this.
  5. nikja

nikja Истакнат член

Jas prstenite od odma sigi izvadiv,ama ova nesto epten mie nenormalno.Vo nedelata kaj za 5 min mi izgorea nozeve sednavme vo restoran da jadememi otekoa nozete nemozev papucite dasi gi oblecam.Na maz mi za u voda 45 sigi oblekov zada mozam dasi idam(facepalm)(facepalm)

6. flower55555

Притисок мериш?

nikja likes this.
  7. nikja

nikja Истакнат член

Normalen mi e 110/70 ili 120/80 sega denovive nesum go merela

8. flower55555

Ако не ти е висок тогаш ти е од жешкото и од седење, испрај ги нозете на кревет малку поткренати мене така малку ми се намалува отокот. Ако не си раат пак зборни си со доктор.

nikja likes this.
  9. nikja

nikja Истакнат член

Ne ne nemam nikako pritisok,dodeka bev doma pod klima nisto nemi bese sega na odmor od zeskovo epten otekoa.Ke vidam ako ne kei pisam na maticnata,naredna nedela sum na kontrola na 24.Taka i pravam lezam i nozete krenati gore

10. merriel0

merriel0 Истакнат член

На сите ваква бременост им посакувам, најискрено. Освен паниките да истрпам до 36та поради менструалните болки и повраќањето до ден денес, неможам да се пожалам. Тек вчера отеков, ама дека на нозе цел ден дека реновираме... Ајде да се олеснам таман пред да фатат 45 степени наредна недела ко што викаат :rofl: А на сите вас, со лесно само....

mariz likes this.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Абе какви 45, па нели ќе се спуштат малкууу :rofl:

12. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Да со таа др мачкам одма се виде разлика ама јас и покрај тоа штоо помина 1недела од пораѓај неможам да седам ич раната паднаа конци се ама хемотоидиве уште не се скроз повлечени .. се надевам ќе се повлечат за кратко да можаж да функционирам нормално

Tea SK likes this.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Консултирај се со доктор... Јас сум 36+, не сум отекла ич...

nikja likes this.
  14. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Мајки вчера се удрив на квака од врата право на стомак, сакав да испружам едно ќебе и се удрив јако, ми остана модро ама страв ми е на бебето да не му се случи нешто, инаку сум 32+3 и толку ми е стегнат стомакот што осеќам со раце кога бебето мрда каде е глава и газот
    Инаку ми е карлично газот доле а главата над папокот ама малце настрана е, и сестрата ми викаше лази по дома да ти се спушти нормално, и вчера пробав, и леле ама сега ме боли грбот и доле на срамната коска , ништо нема да направам со тоа

15. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Ja sekoj den po tri pati se udiram u stomak što levo što desno, što pravo kaj pupakot od kvaka, od ćošinja, od vrata, frižider, šank ...36+4 sum ništo nema zaštiteni se oni
    Treba epteeen udar nekoj silen mnogu mnogu da te fati panika

16. Feniksgirl

Епа ја сеа, пошо ти викам многу тенки прсти имам, иначе индивидуално е, секоја трудница е различна, не отекува секоја.

17. baguf4e

baguf4e Популарен член

15+6 овде, јас во нозе не ама затоа во прсти на раце отекувам уште од 8ма недела. Дома кога сум под клима не, ама кога ќе излезам надвор од топлото прстите како кебапчиња ми стануваат, особено на нога ако сум од гравитацијата. Прстените ме стегаат дури и како бели точки на кожата на допир ми остануваат. Ми излезе видео на тикток дека многу трудници се соочуваат со ова и дека е нормално, особено во лето.

nikja likes this.
  18. Feniksgirl

Да и јас читав и од искуства околу мене 90% од трудниците отекуваат летно време. Па дури и на апликацијава ми пишува за бременост. Мене само коа ќе излезам надвор на топло ми отекуваат дома под клима сум топ, и рацеве исто, ептен ко да не е мојата рака.

nikja, beachedd and baguf4e like this.
  19. beachedd

beachedd Истакнат член

Дали ви се случило да не го чувствувате бебето ден-два?
    Некако многу активно беше, а од вчера го нема. 23+ гн. сум.

blackdeath likes this.
  20. Feniksgirl

Мене во неделата вака ми беше, никаде ја немаше. Почнав да јадам благо што се не, ама пак ја нема, и во понеделникот на скрининг бев, баш и докторката кажа поспана е, си мрдкаше малку, ама ми кажа дека и топлово им влијае многу, плус мене на преден ѕид ми е постелката. Тебе на кој ти е? Затоа вчера не застана.