Кај мене е на заден, исто во понеделникот не застана ..дури не реално за толку мало. Сабајлево џабе чоколадото Не ми се оди по доктори, пред една недела бев..
I jas doma pid klima nisto nemi bese,ama sega na odmor otekuvam a koga kesi legnam i ispruzam noze nagore mi splavnuva otokot
Zdravo devojki, lele fala na gospod sto e forumov barem nesto ke cotas psihata da e smiris, mi se smiri mrvarenjeto nemam od vcera popladne nisto, ama pak deneska imam bolki kako sa dobivanje , ne se jaki ama pak se. Sega pijam i pancef mozda i od toa mi se poremeti ama sega pusti strah vo najloso mi odit pametot…. Piev magnezium citrat sabajle ne znam dali moze uste edno da se napija sega? Ke mu nastetit nesto ne bebeto?
Мајки здраво,дали некоја од вас може да ми го протолкува овој резултат што значи (слика во прилог) Ова под број 3 што е
Гледај пиј ги сабајле и навечер, колкава им е дозата. Полекај ќе делува. Се смирува од прогестеронот. Одмарај повеќе, во рана бременост а и во цела е нормално како менструални болки повремено. Така да релаксирај се сега, немој да се оптеретуваш со ништо, ајде само со лесно.
IGG ти е дека некогаш го имаш прележано (и имаш антитела поради тоа), не во моментов дека прележуваш. IGM e моментален инфект, но тоа немаш.
Здраво дали некоја се соочила со бактеријата уреоплазма во текот на бременоста? Ми препишаа антибиотици еритромицин (дали ги има во зегин?) и вагиналети Дали сте ја излечиле со антибиотиците и дали партнерот треба да ги пие тие антибиотици?
Дали некоја пиела сируп или таблети на природна база во бременост, за железо и кои се тие? Исто читам многу јадете семе од коприва со мед, каде го купувате семето и дали има опција да се смеша со нешто друго, зошто не смеам мед ради шеќерот?
Здраво ☺️ Поради болка во половините имав закажено на магнетна резонанца. Но во меѓувреме останав трудна. Терминот ми е наредната недела. Го прашав гинекологот ми рече да прашам таму каде што ќе правам дали е нешто штетно. Прашав на што добив одговор дека не е штетно, но доколку немам преголеми болки би било подобро да не правам. Сакав да ве прашам дали сте имале искуство со тоа? Дали некој правел магнетна додека е трудна?
Дали го препорачуваат гинеколози? Дека има некои тревки па затоа, секако јас ќе се консултирам и со мојата.
Сирупов има концентрат од сокови 29% што не и одговара за шеќерот и само 7,5 mg железо на 10мл доза. Семето од коприва можеш да го додаваш во јадења, една лажичка како зачин, нема вкус, и плус чај од коприва смееш. Ама за сериозен пад мораш плус таблети, консултирај се со гинекологот.
Реалноста е дека немаш фајде и да ја направиш магнетната сега пошо не можеш никаков третман за проблемот да правиш додека си бремена. И да е дискус хернија и што и да е, немаш опции за третман во бременост освен пешачење и масажи во втор триместар. Откажи си ја да не те јаде совест.
Јас го користам семето од коприва како зачин, во салати, јадења, супи.... а си го купувам на пазар во продавничките за здрава храна и зачини.
Да се самоцитирам.. Нолицин ми препорача Панчевски првично со тој да пробаме за бактеријава. Го има некој пиено во бременост? Јас и прв пат слушам за овој антибиотик, среќа го начекав во Зегин само што им стигнал зошто спомна докторот го нема често..