Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    На база на мед е сирупот. Не е за тебе.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Здраво... Последно бев кај Јани ама немам како извештај од него туку на резултати од д димери и хемостаза на тој лист напишал рачно со пенкало дека треба да се воведе клексан 0.4 во терапијата и удрил печат и потпис, дали јас со тоа ќе можам да рефундирам?
    До сега купив 30 клексани
    Имам сметкопотврди и од матичната потписидо примени клексани и извештај на крај ќе ми даде

3. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    920
    Допаѓања:
    1.212
    Јас го имам пиено кога не бев бремена. Никогаш не сум имала проблем со желудник и киселини, ама од овој сируп имав такви страшни проблеми ( киселина во грло, болки во желудник и црева, проблем со столицата ).. Го прекинав и веднаш прекинаа симптомите. Такада во бременост ни на крај памет не би ми паднало да го земам :shake:

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.155
    Бев на контрола со бебушка е добро се, сменила позиција сега со главчето е горе, а нозете долу.
    Може и затоа овие денови осеќам такви болки ниско кај стомакот.

Докторката беше фина и ме убедуваше дека овојпат е подобро да пробам природно да се породам.
    Јас мислев веќе претходно ме запишаа дека сакам царски, бидејќи и првото ми е така.
    Вели тоа се застарени методи ако првото е царски па мора и второто.
    Ми кажува дека цело време со мене ќе има бабица која ќе ми ја следи состојбата и за се ќе ме известува.
    Ако се плашам дека може да ми испука раната од претходниот царски вели немој.
    Ќе бидеш следена и ако недај Боже дојде до нешто, ние сме многу брзи и царски ќе те породиме.:|
    Прашав дали ме следува Епидурал, рече да секако.
    Уфф и сега ме фаќа плус страв, од царскиот ги знам болките и опоравувањто.
    Дали ќе издржам природно:sweat:

И нешто што не ми е јасно вели ако не пукне претходно водењак или нешто случно, ќе те чекаме до 41 недела ради скриенит шеќер.
    Една недела над термин...
    Исто претходно и бабицата тоа ми го спомна, а не го сватив зошто толку време.8-|

На mariz и blackdeath им се допаѓа ова.
  5. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    296
    Kolku ti bea ddmerite za da ja dobies ovaa terapija?

6. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    1.250
    Мислам не можеш со тоа. Јас со таков извештај од Јани рачно напишан, отидов кај матичен, со упат од нив на трансфузиолог и со извештајот од транфузиолог рефундирав.
    Штом ќе ти даде на крај извештај тогаш рефундирај.

7. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    237
    Добро е таму се поспремни немај гајле штом така ти викаат, ама тоа за шеќерот не ижмие јасно, јас мислев дека порано ги проаѓаат ти со шеќер тоа нели е предиспозиција за порано и царски?!

8. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    237
    И кај мене беше така во првите недели повеќе го осеќав, кога станав 23 го немаше некаде по цел ден и ноќ го молев да ме клоцне, потоа пак цел вечер не престана неможев да спиев дали имаше или клоцаше нз зависи изгледа од денот еве денес пак го нема нешто од вчера некаде..

9. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    За пораѓај во државна болница што им давате на докторите после пораѓај?
    Претходниот пораѓај мм се расфрла на сестри доктори на сите им даваше пари, прво дете не знаеше шо како оди тие па сестрите една по една и јас сум таму почасти ме ко забегани, сега му реков на никој ништо да не дава, на крај јас ако сакам ќе му кажам, ама на докторкава шо ќе ме пораѓа сакам нешто да ја почастиме цело време идеше да ме види дури лежев таму и општо еве и оваа бременост е многу фина, тогаш пари едвај зеде демек ај ке ги делиме со колешката а таа па пред неа му побарала ајде тато да частиш(facepalm)

10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.642
    Допаѓања:
    12.436
    Зашто да даваш нешто за добар однос, па сите треба да имаат добар однос, тоа им е работа. Си ја вршат работата, не е тоа за частење.

На juice_, emche05, blackdeath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Точно дека сите треба да имаат добар однос ама немаат, ова е реткост ама ете сакам нешто да дадам и да нејкам јас знам дека мм ке сака па да го припремам да не ја заеби работата како првиот пат :D

12. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    3482 во 28ма недела бев

13. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    А дали ќе има проблем дека нема да е ист датум ќе биде месец покасно од датум на прво купување на прва кутија

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.018
    Кај мене па ни на крај памет не му доаѓа на докторот да ме чека над 40та. Многу низок рез имам од претходно, големко бебе и не сака докторов да ризикува (иако 6г се поминати). Ако до 38ма реши госпожа да излезе сама, додека е помала.. може и да пробаме. Ама ако не и се искача и затера, да треба провокации чуда и веќе 4+ кг, шанса нема природно да се форсира...

На Marsi* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    А зошто пари на сестрите? Ова искрено прв пат слушам, па и викаш сами се ределе и барале бе ко да не се платени за тоа. Ајде благо, виски за доктори и сестри тоа би разбрала. Јас да сум на твое место ако сум задоволна од третман и од мерак, како што напоменав горе би ги почастила со благо нешто, торта, бонбониера нешто жесток пијалок.

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Ајдее до 41 недела со скриен шеќер? :?: Висок шеќер, притисок и годините се индикација за порано и царски пораѓај. Таму докторите и нашиве различни дипломи изгледа имаат :D

На Marsi*, blackdeath и mariz им се допаѓа ова.
  17. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    1.250
    Со толку голема разлика ќе биде проблем, обично од денот на извештајот или по извештајот треба да се датумите на фискалните од клексаните, вака цел месец разлика мислам дека нема да ти ги рефундираат. А зошто веднаш не ти дадоа извештај?

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.018
    Кај нас ради шеќер па и порано породуваат. Баш познаничка од Охрид тука престојуваше во Скопје до 36та да ја дочекаат и ја породија. Исто висок притисок и шеќер... па и години.

На Marsi* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Јас бев кај него без термин дека немаше кај никого а сакав баш кај него, па ме пуштија да влезам и така тој напиша со пенкало и печат стави со потпис
    Незнам сега што да направам

20. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    1.250
    И со извештај од гинеколог специјалист можеш да рефундираш. Да отидеш да земеш таков во меѓувреме.