1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    1.410
    За колку низок рез станува збор мариз? Ме интересира зошто и јас имам од операции од пред 20 години ама не знам што се подразбира под многу ниско :?:

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Од мојата матична или на гак?
    Јас имам на 29ти термин за да видат како што со клексани а претходно ќе одам да вадам д димери и хемостаза по овие 30 примени а првата кутија ја купив на 24ти јуни, изгледа овие 30 ќе ми продпаднат дека немам нормален извештај.

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.018
    Па мене ми е буквално на таквата :D Главче на бебе е скоро таму, па таму и би бутало при контракции... операции при кои и матка е сечена?

4. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    1.250
    На ГАК, или Чаир.

5. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    И дали ќе можам со тој од 29ти јули што имам да рефундирам клексани препишани од 24ти јуни од трансфузиолог
    Извини те замарам со мои прашања

6. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    1.410
    Хаха ме изнасмеа :D Па третирана е и матката, поврзано е со мојата вродена аномалија на матка (ваден рудиментарен рог и септум). Ова сега се прави лапараскопски ама пред 20 години освен што врска немаа докторите па мораше да ме искасапат класично едно 3 пати за третиот доктор да знае што уствари треба да се прави. Резовите ми се два хоризонтални и еден вертикален. Уште сега знам дека ќе сум царски само здравје да дојдам јас до сигурна недела прво (fingers)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    1.250
    Не ме замараш воопшто, ама не знам со сигурност да ти кажам… ако можеш тркни утре до ГАК земи извештај, па пробај поднеси за рефундирање, ништо не губиш, не се малку пари зошто така да ти пропаднат.

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.018
    Е да, поради тоа можно е да мораш и ти царски. Јас запната бев за природно да пробам, ама ќе си го слушам докторот :lol: Најважно да сме добри сите, па како биде биде :hug:

На Kala22 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Нема термини до 29ти ми закажа матичната најрано, катастрофа баш се изнервирав, така од еднаш ми текна дека јас немам извештај таков туку рачно само пишано и со печат и мислев со таков ќе можам да завршам работа
    И да одам од тој во гак можеби нема да го примат дека не е од ист датум

На Elliana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.298
    Допаѓања:
    22.801
    А да побараш на Гак нов извештај печатен со потпис и печат од др?

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  11. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Јас до сега во гак не бев на прегледи за клексани, се на трансфузиологија и дека до 25 ќе ги примам сите 30. кај Јани немам термин дека е на одмор, па гин. Ми даде упат за гак да видат како што со продолжување на терапијата

12. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    861
    Жени минатиот петок бев на преглед и на ехо се виде мала точка.Ама ме плаши сега што немам никакви знаци на бременост само градиве што ме болат друго ништо. Кисело не ми се јади како што ми се јадеше...Ни ми се лошо,главата не ме боли ... Бел исцедок немам ...

13. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.298
    Допаѓања:
    22.801
    Ќе ти дадат на Гак. Мене од таму ми се сите извештаи.

На nancyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.298
    Допаѓања:
    22.801
    Ќути си, не барај симптоми, ќе плачеш после :rofl:
    Мала шала. Ама не сите имаат симптоми. Биди среќна што ги немаш.

На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    586
    Semeto od kopriva mozes da go smesas i so nekoj puter od jatki, so taan bez med ne e bas ubavo, gorci. Inaku za zelezo moja drugarka piese Revita, toa mislam e prirodno. Inaku plus mozes kakao so bilno mleko za da ne gorci, jajca, telesko meso..

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Betty38rkl

Betty38rkl Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2024
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    63
    Jas od prviot den koga doznav deka sum bremena so den denes 28ma nedela nemam nitu eden simptom osven sto go cuvstvuvam sega bebeto koga mrda. Toa ne mora da znaci kaj sekogo e razlicno ne se mnogu opsednuvaj so simptomite koi gi imas i dali gi imas ednostavno opusti se se ke bide vo red :inlove:

На Lady Maria и Elliana им се допаѓа ова.
  17. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.617
    Допаѓања:
    11.269
    Не се плаши, исто бев и јас и генерално уште и сум. Тек од 10та недела па натаму почнаа да ми сметат одредени мириси, храна и сл. Ниеднаш немам повратено, само од време на време ми се гади. До 10та освен болни гради апсолутно ниеден симптом немав.:l:

На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.642
    Допаѓања:
    12.436
    IMG_2644.png
    Ги користел некој апчињава? Бев кај матичната пошо имав некои нелагодности, не беа болки. Ми прегледа цервикс се е оке, ама ми ги да де овие и покрај тоа што и викам дека немам болки, она ако пиј ги… као низ рака ми ги даде. Гледам ни на фемина ги нема коа пребарувам. А само со прекинав ферона, стварно веќе ми се смачи да пијам цело време нешто, а немам болки. Дури и кога ќе пишам на гугл не ми ги дава никаде у Мк, само во Србија.

19. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Можи и така да, да не биди директ пари, ама незнам шо пијалок да беше доктор ај виски ама на женава незнам шо :D

20. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.155
    И мене не ми е јасно, претходно бабицата спомна нешто дури 42 недела и јас убаво и не слушнав.
    Сега оваа Докторка баш така рече ако е се во ред и не пукне водењак порано до 41 недела би ме чекале ради шеќерот:o
    На крај на месец сум кај бабица пак и ќе мора да препрашувам.

@Laura7
    Ова стварно како различни дипломи да имаат.
    Јас прво бев малку онака мислев само преглед имам за ехо, а тоа и разговор со Доктор.
    И некако Докторката беше ептен убедлива за природниот пораѓај, а јас ваква:wasntme:
    И баш така го спомна шеќерот, притисок ми рече ќе си проверуваш сега за сега ми е добар.

@mariz
    Ич не ми е јасно.
    Рече дека има работено насекаде низ светото, вели во Југославија уште се тераат застарени методи ако е царски и пак се оди следно на царски.
    Вели и тука до пред 40 години беше така, ама веќе не.
    Кај мене бебушка е една недела назад, јас па се чудам ваква голема а мали деца носам:rofl:
    Убедлива беше дека цело време ќе ми се следи раната од царски и дека ако дојде до нешто несакно вели многу сме брзи веднаш ќе оперираме.
    Мене само ми се вртеше низ глава да не морам и двете да ги искусам...
    Може ако не се заврти девојката па да ги зафркнеме и пак да одиме царски.
    Маж ми ме убедува абе пробај можеш ти:D
    Да бе ама кога јас морам да раѓам и да поминувам низ целиот процес, лесно е да се каже.:D
    IMG_0762.png

На flower55555 и mariz им се допаѓа ова.