Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    добро утро мамички.одамна се немаме читнато, се надевам сите сте ми ок. во последнава недела нон стоп на нога-мислам маратон поминав. се селиме и ние катастрофа!!! решивме вчера до охрид ќе одиме на релаксација- е..среќата..пљусна дожд. Него, сакав да ве прашам, бебушка моја во последниве денови ја чувствувам многу ниско дури во пределот на јајниците и стомаков како да ми падна надоле. Нормално е да е толку ниско поставена????Хмммм.....

2. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    Здраво мамичкии како сте ми? вчера бев на преглед за малата принцеза и се беше супер,тешка е 1кг.и 100гр:)како за 28 недела мислам дека е ок...што мислите вие? вашите бебенца колку тежеа на 28 недела?

3. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    за 28 недела супер ти напреднува бебушот нека ти е жива и здрава јас не се секавам колку тежеше моето бебушче ама знам дека покажувасе килажа мн повеке али здравје ке видиме ко ке се роди позз

4. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    така и др. ми рече али јас сакам малку подебелко да е хехе ама здравје ке видиме до 9месец :) твоето бебенце колкаво е кој месец си? поздрав и фала на одговорот

5. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    јас сум 9 месец оваа недела имаме закажано за царски инаку последен пат ко прашав колку е ми рекоа 3 кг а тоа беше во 7 месец прикрајот а во 8 не сум прашала заборавив да прашам па се надевам дека нема да е подолу од 3,500 кг па здравје ке видиме :D

6. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    О машала супер си;)ајде само нека се здрави и живи другото се кеси дојде...Само со лесно нека е.

7. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    да да здравје да дава Господ па др се само по себе ке си дојди :D

8. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Во однос на мерките од ехо , можам да кажам дека се крајно неточни, што беше случај со нас. Во 36недела бебето ми беше измерено 2700гр, а се роди 37н со 2490гр, што значи, веза немаат. Не да ве плашам , на крај памет не ми е, но сакам да кажам , ако сите други мерки се во ред, на тежината од ехо не и придавајте ни најмало значење.

За седиштата во кола- ние сеуште немаме купено, но МОРА да се купи. Барем јас мислам дека ни е навистина неопходно, пред се поради тоа што дефинитивно ќе патуваме доста.
    Само до месец дена не планирам да ја седнувам во седиште, некако не ми е изводливо, можеби грешам но ете така си одлучив. За после ќе планираме, до тогаш само за вакцини што ќе излегуваме тоа ќе ни биде, па ќе се снаоѓаме некако.

На koritsaki и girl1985 им се допаѓа ова.
  9. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    меу нека ти е здрава и жива керкичката,како сте и двете? можно е тоа за тежината тоа и мајка ми ми го кажа али ај здравје горе долу барем да знеме oд прилика колку се тешки бебчињата :)

10. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Срцка не му се секирај, нека пркне па ќе седи во седиште. Така направивме и ние. До тогаш ќе си седите позади и ќе се гушкате. :inlove:

На meU му/ѝ се допаѓа ова.
  11. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Меу добредојде назад на форумов, вака така ти си се олесни, си го имаш бебчето до тебе, си уживкате, а нас кој да дружи сега така како ти што не дружеше?
    Добричка ли си ти, како со раната,се снаоѓаш ли?
    Бебчето како е, срце мало,којзнае колку кенка и плаче сега?

А за седиштето во кола се сложувам со тебе. Треба да се купи, ама здравје имате време и вие и ние :)
    Ајде уживкајте си сега, и кога ќе имаш време пиши ни некое редче да знаеме како е да бидеш мајка, да не ги дочекаме бебињата неспремни ;)

12. nadege

nadege Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    23
    мамички како сме денес? јас овие 2 дена имам некои чудни болки во стомакот се појавуваат под стомакот :^) како се ближиме до термин се потешко ни станува :$ оние лажни контракции се се почести :sweat: имајте пријатен ден :*

13. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    кога ти е точно терминот на тебе и дека точно чустуваш болки само немој да паничиш полека се ке биде во ред :) :*

На nadege му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nadege

nadege Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    23
    терминот ми е на 25 октомври, ја чуствувам цуцулицата како бутка надолу и целиот стомак ми затегнат и ме боли кога станувам :$ мислам дека се контракции ми се има порано случено али не толку често овие 2 дена константно е така. не паничам мила али ми е чудно малце дека веќе два дена ми е така :^) :*

15. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Мешиња како се справувате со кандидава. Мене ме изеде. Прво ставам вагиналетки што ми ги даде докторката, не ми помина, потоа ми кажа едни апчиња да пијам и ми рече пак ако не помине да земам со канестен крема да се мачкам. И до ден денес ништо не е на подобро. Кажете ми ваше искуство и дали воопшто сте имале додека сте биле трудни?

16. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Jas (da cuknam vo drvo) nemam zasega takvi problemcinja.Brisevite mi se uredni,a sepak imam pojacan sekret so zoltenikava boja.Ne znam sto da ti kazam za kandidava,velat se pojavuvala kaj sekoja vtora trudnica.

17. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Дали ви објаснија како го пресметуваат терминот за пораѓај, јас сум збунета нешто изгледа :^)

18. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    Навечер пред легнување измивај се со малку сода растворена во вода, во никој случај не користи парфимирана тоалетна хартија, а ако мораш да користиш секојдневни влошки тогаш користи некои без парфем. И јас скоро цела бременост се борам со кандидата, а досега најдобро решение беше со вагиналетите Канестен, но пак се појави. Скоро секоја трудница ја има и ми викаат дека после породувањето ќе ја снемало веднаш па да видиме дали ќе биде така.

Еве линк за да си го пресметаш терминот
    http://tvoebebe.com/kalbrem.php

Последна измена од модератор: 9 април 2017
    На cecilia му/ѝ се допаѓа ова.
  19. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Јас ќе полудам со кандидава такоџе...Засега ставам кантарион вагиналети (бидејќи се природни) а ако не иде ќе морам да земам канестен.

Инаку сега се исфурав многу (многу сум анксиозна и знам дека претерувам и се плашам за се` и сешто во последно време)...

Пред да зачнам јас бев на гинеколог да направам преглед, ми правеше ПАП тест, ехо и сл. Резултатите беа супер, докторот ме искуражи да почнеме со акција а правење дете... Но :!: сега читам по нетов дека кламидија не се открива со ПАП тест, и одма се исфилмав :|
    На преглед имам закажано дур за две недели за СА до тогаш незнам дал да пре-закажувам за да проверам ова, каде и како?

20. Cacush

Cacush Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    32
    Здраво мешиња како сте денеска, како Ви помина викендов?
    Меу честитки за бебушот, како сте Вие, како е бебчето, како помина со пораѓањето?
    Сакав да Ве прашам сите мајки кои се породиле во ГАК што треба да понесам јас за себе и за бебето когај ќе одам на порѓање?
    Ви благодарам на сите. Поздрав и пријатна вечер
    :* :* :* :* :* :*