добро утро мамички.одамна се немаме читнато, се надевам сите сте ми ок. во последнава недела нон стоп на нога-мислам маратон поминав. се селиме и ние катастрофа!!! решивме вчера до охрид ќе одиме на релаксација- е..среќата..пљусна дожд. Него, сакав да ве прашам, бебушка моја во последниве денови ја чувствувам многу ниско дури во пределот на јајниците и стомаков како да ми падна надоле. Нормално е да е толку ниско поставена????Хмммм.....
Здраво мамичкии како сте ми? вчера бев на преглед за малата принцеза и се беше супер,тешка е 1кг.и 100гркако за 28 недела мислам дека е ок...што мислите вие? вашите бебенца колку тежеа на 28 недела?
за 28 недела супер ти напреднува бебушот нека ти е жива и здрава јас не се секавам колку тежеше моето бебушче ама знам дека покажувасе килажа мн повеке али здравје ке видиме ко ке се роди позз
така и др. ми рече али јас сакам малку подебелко да е хехе ама здравје ке видиме до 9месец твоето бебенце колкаво е кој месец си? поздрав и фала на одговорот
јас сум 9 месец оваа недела имаме закажано за царски инаку последен пат ко прашав колку е ми рекоа 3 кг а тоа беше во 7 месец прикрајот а во 8 не сум прашала заборавив да прашам па се надевам дека нема да е подолу од 3,500 кг па здравје ке видиме
Во однос на мерките од ехо , можам да кажам дека се крајно неточни, што беше случај со нас. Во 36недела бебето ми беше измерено 2700гр, а се роди 37н со 2490гр, што значи, веза немаат. Не да ве плашам , на крај памет не ми е, но сакам да кажам , ако сите други мерки се во ред, на тежината од ехо не и придавајте ни најмало значење. За седиштата во кола- ние сеуште немаме купено, но МОРА да се купи. Барем јас мислам дека ни е навистина неопходно, пред се поради тоа што дефинитивно ќе патуваме доста. Само до месец дена не планирам да ја седнувам во седиште, некако не ми е изводливо, можеби грешам но ете така си одлучив. За после ќе планираме, до тогаш само за вакцини што ќе излегуваме тоа ќе ни биде, па ќе се снаоѓаме некако.
меу нека ти е здрава и жива керкичката,како сте и двете? можно е тоа за тежината тоа и мајка ми ми го кажа али ај здравје горе долу барем да знеме oд прилика колку се тешки бебчињата
Срцка не му се секирај, нека пркне па ќе седи во седиште. Така направивме и ние. До тогаш ќе си седите позади и ќе се гушкате.
Меу добредојде назад на форумов, вака така ти си се олесни, си го имаш бебчето до тебе, си уживкате, а нас кој да дружи сега така како ти што не дружеше? Добричка ли си ти, како со раната,се снаоѓаш ли? Бебчето како е, срце мало,којзнае колку кенка и плаче сега? А за седиштето во кола се сложувам со тебе. Треба да се купи, ама здравје имате време и вие и ние Ајде уживкајте си сега, и кога ќе имаш време пиши ни некое редче да знаеме како е да бидеш мајка, да не ги дочекаме бебињата неспремни
мамички како сме денес? јас овие 2 дена имам некои чудни болки во стомакот се појавуваат под стомакот како се ближиме до термин се потешко ни станува оние лажни контракции се се почести имајте пријатен ден
кога ти е точно терминот на тебе и дека точно чустуваш болки само немој да паничиш полека се ке биде во ред
терминот ми е на 25 октомври, ја чуствувам цуцулицата како бутка надолу и целиот стомак ми затегнат и ме боли кога станувам мислам дека се контракции ми се има порано случено али не толку често овие 2 дена константно е така. не паничам мила али ми е чудно малце дека веќе два дена ми е така
Мешиња како се справувате со кандидава. Мене ме изеде. Прво ставам вагиналетки што ми ги даде докторката, не ми помина, потоа ми кажа едни апчиња да пијам и ми рече пак ако не помине да земам со канестен крема да се мачкам. И до ден денес ништо не е на подобро. Кажете ми ваше искуство и дали воопшто сте имале додека сте биле трудни?
Jas (da cuknam vo drvo) nemam zasega takvi problemcinja.Brisevite mi se uredni,a sepak imam pojacan sekret so zoltenikava boja.Ne znam sto da ti kazam za kandidava,velat se pojavuvala kaj sekoja vtora trudnica.
Навечер пред легнување измивај се со малку сода растворена во вода, во никој случај не користи парфимирана тоалетна хартија, а ако мораш да користиш секојдневни влошки тогаш користи некои без парфем. И јас скоро цела бременост се борам со кандидата, а досега најдобро решение беше со вагиналетите Канестен, но пак се појави. Скоро секоја трудница ја има и ми викаат дека после породувањето ќе ја снемало веднаш па да видиме дали ќе биде така. Еве линк за да си го пресметаш терминот http://tvoebebe.com/kalbrem.php
Јас ќе полудам со кандидава такоџе...Засега ставам кантарион вагиналети (бидејќи се природни) а ако не иде ќе морам да земам канестен. Инаку сега се исфурав многу (многу сум анксиозна и знам дека претерувам и се плашам за се` и сешто во последно време)... Пред да зачнам јас бев на гинеколог да направам преглед, ми правеше ПАП тест, ехо и сл. Резултатите беа супер, докторот ме искуражи да почнеме со акција а правење дете... Но сега читам по нетов дека кламидија не се открива со ПАП тест, и одма се исфилмав На преглед имам закажано дур за две недели за СА до тогаш незнам дал да пре-закажувам за да проверам ова, каде и како?
Здраво мешиња како сте денеска, како Ви помина викендов? Меу честитки за бебушот, како сте Вие, како е бебчето, како помина со пораѓањето? Сакав да Ве прашам сите мајки кои се породиле во ГАК што треба да понесам јас за себе и за бебето когај ќе одам на порѓање? Ви благодарам на сите. Поздрав и пријатна вечер