1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.250
    И јас сум многу слаба и ми рекоа уште од старт дека ќе осеќам се повеќе, па затоа те прашав :)

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    2.778
    И ние скоро одиме на одмор и планирам да носам витамини, магнезиум, парацетамол, пробиотик и електролити. Сметам дека е доволно, дозвола од матичната имам, досега се е во ред кај мене. Си викам последен одмор ќе ни биде овој да сме сами со мм. Немам страв и планирам да уживам :sun:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.639
    Допаѓања:
    12.432
    Јас па така со резерва сум, и некако страв ми е и да се бањам у море хаха иако и Димчев и Данева ми кажаа уште поубаво во море, али не знам дека далеку некако од дома, со резерва се. Али ајде ќе мора позитивно, иначе тешко нас со паникиве.:lol:

На blackdeath, nikja и Orchidea им се допаѓа ова.
  4. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    2.778
    Да, најубаво во море. Иако јас кога прашав матичната ми рече може и во езеро и во река, да е истечна вода и да нема гужва. Во базен никако поради можни инфекции. Осигурување обавезно, јас секогаш вадам без франшиза.

5. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.639
    Допаѓања:
    12.432
    Да да извадивме и ние, тоа обавезно. Али ајде убаво да си поминеме.:sun:

На Orchidea му/ѝ се допаѓа ова.
  6. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.318
    Допаѓања:
    13.013
    Оф мене цели 3 години ме немало тука. Дете ми порасна, скоро 5 ипол години е веќе. Старата екипа ја нема. Гледам @Spidy има и второ детенце.
    Јас сум бремена пак, точно 7 недели. Се е добро до сега, планирана бременост и се по ред, ама откако го видов позитивниот тест психички паднав веднаш.
    Секој ден сум со плачки, настрана страшниов замор во прв триместар.
    Не се сакам бремена, не знам како ќе издржам, психички ќе полудам мислам.
    Последнава година ипол се доведов скроз во нормала, редовно вежбање во теретана, хормони под конец. И иако гинекологот ми даде зелено светло да продолжам само со намален интензитет, јас немам сила.
    Не се чувствувам среќна, исполнета како со првото. Ма не чувствувам ништо. Правам се како што треба, а од друга страна буквално ми беше сеедно дали ќе слушнам срцева реакција или не.
    Детево ми е пресреќно, две години моли за сестриче или братче, маж ми сирот со моиве реакции не може да се израдува како што треба.
    Сте се чувствувале ли вака со второ?

На Калатеа, Lady Maria, Noemi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    1.880
    Бев денес на преглед,се е во ред 6 недела сум имаше срцева реакција. :inlove::inlove::inlove:

На juice_, P.S.love, Skyler81 и 13 други им се допаѓа ова.
  8. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Еве сум мојов наполни 5 во Мај се имаме сретнато тука за првите сигурно :) уште малку ќе ни стигни и вториот батко 36та сум. Ова ни е долго чекано, скоро цела година се "мачевме" , од толку негативни тестови ко видов позитивен прво се расплачив за големиот, после бев збунета цело време, никакви чувства немав како блокирана, одев на прегледи се во ред на ехо а мене како "сеедно" да ми беше, се чудев како ќе го сакам, е после месец дена веќе почнав да чувствувам нешто, па со првите движења уште толку и сега еве едвај го чекаме :inlove:
    Ке се средиш мајка само дај си време. Со лесно :l:

На senza.parole, Marsi* и thinkerbell им се допаѓа ова.
  9. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    10.119
    Имаат процент 100%, фирмава пробува да се пробие на македонскиот пазар и мене ми ги препорача матична баш како тебе ги барав на секаде никакво мислење за нив само по српски страни.
    Јас ги земам, помагаат за грчеви и заштита на грло на матка од скратување, ама ништо револуционерно. Ист состав се со Ферона, мислам и ценовно се тука негде. Ако немаш потреба не си фрлај пари.

На BellaBibi и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  10. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.925
    Допаѓања:
    14.633
    Welcome back. Неколку сме од таа екипа со второ, те чекаме од другата страна.
    Како и да се осекаш, нормално е. Јас уште не можам да се соземам после пораѓајов. Со првото до крај идев на работа и на 4мес почнав пак повремено да одам. А сега дома сум од 3ти месец трудна, малиот ми е 4ипол месеца, и има денови кога ни во паркче не ми се иде, а не па надвор со луѓе или на работа. Многу поинакво искуство со втората бременост, на полошо. Бидејќи немам конкретна причина за тоа, ништо лошо не се случило, се тешам дека се хормони и ќе пројде. Веќе е малку подобро, ама не сум ко порано. Не знам и дали некогаш ќе бидам. Ама денот мора да пројде. Жена, мајка, кралица, знаеш како иде тоа...
    Една виртуелна прегратка за поддршка :hug:

На thinkerbell и Marsi* им се допаѓа ова.
  11. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.639
    Допаѓања:
    12.432
    Па да, немам ништо најнормално отидов пред одмор за консултација, ми измери цервикс, ја прашав само за едно движење доле дали е бебево и кажав не осеќам болка само така викам како нешто мислам се откачи дали е бебево, и тогаш ми измери цервикс и еве ти за болки, викам ама немам болки никакви, само дека сеа поинтензивно почнав да го осеќам бебето и да се осигурам дека е тоа, да бебето е и еве за болки ова, и пак и викам ама немам болки и сеа само шо завршив со ферона, епа добро еве сеа овие пиј ги… и ми го тупна листот… а фала му на бога се е во ред. И баш некако како низ ракав ми ги даде. Кај ги купи ти? Иначе Данева кога и кажав дека забршив со ферона во понеделникот ми рече немаш потреба веќе да пиеш.

12. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Ne se zamaraj pls, koga i da resis mozes da pocnes da gi pies. Probaj kako ke ti bide nekolku dena pa ako
    Pocuvstvuvas potreba ke gi zemes. Ne e nesto hormonski ili nesto kako kleksane pa da moras bas..

На BellaBibi и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  13. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.639
    Допаѓања:
    12.432
    Фала ти, дека стварно не го разбирам од ракав давањево на лекови.. боље герона ќе земам барем ја пиев знам како е.

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.
  14. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    663
    јас и денес имам болки десно горе над папокот. Нормално ли е? се движев повеќе овие два дена, па си мислам од замор да не е.

15. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.639
    Допаѓања:
    12.432
    Да и јас имам, од што се шири, дури и можно е да ти излезе нанадвор папокот. Ништо не е, може и бебка си се позиционирала таму.

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. farahfarah

farahfarah Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    145
    Zdravo dva dena maka macam so suva kaslica 17 nedela sum mislam deka od premnogu kaslanje osekjam bolka tapa vo dolniot del na stomakot kaslicata nema somnenie deka e od klimite ja rab 8h pod klima doma pod klima ama I bez niv ne biva na ova vreme kako da si pomognam I dali e zastrasuvacka bolkata

17. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.842
    Допаѓања:
    2.731
    Podobro vo more,otkolku ezero vo ezero neni smee dase banja.Odi i uzivaj malce opustise

18. snowwhite.24

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    663
    Се исплашив жолчка или некој проблем затоа што баш боли. Малку погоре од папокот десно…

19. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.639
    Допаѓања:
    12.432
    Исто така ме боли, некад и во линија десно до папокот. Од бебето е, мене на десно ми е стално, и таму и ја осеќам коа ќе застане некогаш. Не се секирај, се шириме нагло неделиве, ја мислам ќе ми прсне папокот, плус недела дена поголемко е моето. Тек ќе не затега и боли хахах.

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. snowwhite.24

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    663
    охх фала ти :inlove: нека боли, само да е од тоа, се ќе се истрпи.