Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.603
    Допаѓања:
    12.389
    Ај неделава одмори, јас имав во 11та и во 12 та и ми рекоа мирување. И си мирував. После коа ќе идеш на следен преглед ќе си прашаш дали веќе може да се движиш. Нека се смири скроз, и ти исто ќе се одмориш. Да точно е многу жени имаат во рана бременост. И менструални болки исто. Затоа малку одмори за себе.:sun:

На Joraa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.155
    Верувам дека ти е тешко, ама ако има кој да ти го гледа детето лежи си барем додека убаво не се смири крварењето дека си во првите месеци.
    Примај терапија и стисни заби издржи, има жени и што по цела бременост лежат.
    Незнам колку ти е првото дете, ама колку и да не се наведнуваш и пазиш тие се ептен захтевни и пак се случува.
    Моето е 2 и 8 месеци и среќа разбира, ама има и момент кога ќе запне и мора да го кренам.

На Joraa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. summer-lover

summer-lover Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    1.265
    Прашање до трудници што примате клексан, на колку време одите на контроли кај трансфузиолог?Бев пред две недели кај д-р Нино, во извештајот пишува контрола на ден кога е и гинеколошкиот преглед, што е денес.Зар не е многу брзо тоа? А, не добив ни многу инструкции околу тоа што , како , кога, каде да проверам пред прегледот.

4. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.015
    :l:
    Mojava e 2 godini sega ke polnit na 2,,, lele dusava mi placit me vleckat po fustan da e kreva da e nosa nadvor na bazen a jas se custuva kako nesposobna,,, i vo prva bremenost lezev 4 meseci za skraten cerviks ama sega so dete e mnogu tesko. Ama ke se izdrzit samo neka bidit se vo red i toa e. Fala vi mnogu za podrskata:l:

5. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.560
    Допаѓања:
    8.564
    Јора бремена си? :D
    Со среќа и со лесно да си ја истераш бременоста :)

6. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    237
    Мислев да не е нешто страшно

7. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.015
    Daa, amin fala ama tesko nekako, ovoj pat mnogu rano mi pocnaa teskotiite. Barem prviot pat do 16 nedela bev supper, sega od 8 nedela sum so krvarenje so lezenje i ne zna sto ke bidit ;(

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  8. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    162
    Здраво истиот случај мене ми рекоа две недели строго мирување и ми препишаа дабростон.. ако после две недели нема ништо може да си продолжиш нормално, но сепак умерено Со среќа!

9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.603
    Допаѓања:
    12.389
    Не е, стиска некој нерви и си реагираат. Ја отидов па и брисеви се ми зема матичнава така што се исплашив, се супер чисто стакло. Уствари си притиска бебето на некои нерви, па и сеа последно со нозете баш таму беше, мислиш ќе ми се откачи нешто коа ќе ме клоцне. И данева ми кажа од бебето е. Така да уживај си фаќаат позиции си поткачуваат нерви хахахаха ние ќе си трпиме:rofl:

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Наредниве две недели строго мирување, до тоалет, стани нешто за јадење кратко направи си и во кревет да лежиш не седната на столче. После две недели обично се прави контрола ако е се ок си продолжуваш нормално. Не си играј трпение, ќе поминат деновите сега е важно да се стабилизира крвавењето плус е надвор пекол што не иде во прилог на таква состојба.

11. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Еднаш месечно сум на трансфузиолог и ми прави хемостаза и д-димери. Рано е на две недели, евентуално ако имаш некакви индикации за порано преглед.

На summer-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  12. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.899
    Допаѓања:
    24.171
    Дали се зезнав што нарачав цело месечно пакетче Pampers 1 (2-5 kg)?
    Внатре има 180 парчиња.
    Читам демек брзо проаѓале на 2-ка. :^)

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.017
    Па таман ќе ти е за 1м тоа. Околу 7,8 пелени во почетокот во ден одат. Нема некоја огромна разлика на 1 и 2. Јас со 2ка сум почнувала, а големки бебиња 3800, 4400. Кај мене машково од 4400, на 3ка за брзо отиде :D Ако е просечно бебче, не се имаш зезнато.. ако е крупно, можеби :D Јас земав 2ка па сега, 64 само. Па по таа ќе се ориентирам дали да земам и 1 или 2ки (секако онлајн Зегин ќе порачувам, стигаат и во истиот ден). Си ставив во торбата за во болница една, да ја пробаат :lol:

На Marsi* и senza.parole им се допаѓа ова.
  14. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.288
    Допаѓања:
    22.793
    Се ова што пиша, не се испитува во бременост. Нормално е да се покачени.

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.288
    Допаѓања:
    22.793
    Одмарај до следен преглед. Не ме разбирај лошо, ама ем се случи тоа што се случи , ем како на сила си бараш нова беља. Активирај маж и други околу тебе за поголемата и одмарај.

16. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.214
    Бев на последен преглед кај матичната. Зема брис и ме виде на ехо. Бебето е супер, убаво си напредува. Карлично е свртено, вика нема шанси да се сврти ама и секако ради диоптрија одиме со царски.
    Јас се на се имам 7 кг. качено ама бебето си одговара за неделата, што е и најбитно.

На mal.ecka, flower55555, Laura7 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.560
    Допаѓања:
    8.564
    Ајде ќе биде.
    И со првата цело време лежеше да не се отвориш па после на пораѓај царски зошто не се отвараше :)

18. Evalunna

Evalunna Активен член

Се зачлени на:
    23 мај 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Колку ти е диоптерот? И дали ти кажале над колку е препорачливо царски? Јас имам -5, закажав очен за некој месец да ми кажат мислење.

19. Marang

Marang Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    344
    Не се сеќавам точно,околу 900 денари

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.214
    Над 4 ми рекоа дека се препорачува царски. Јас сум -4,50 и уште од старт матичната ми рече мора царски.