Мајки искуства со предвремено породување (моментално сум 30 недела) ,присутни повеќе бактерии како кламидија ,уреаплазма,микроплазма кои не се излечиа со антибиотик.
Пиев сумамед,еритромицин и панцеф но залудно,во извештај пишува отворена врв од прст а со првото детенце сум царски
Девојки дали канестенот е дозволен во бременост ? 14 недела сум кандидата ми се активира ненормало ме чеша Матичната ми е на одмор во понеделник се враќа мислев превентивно канестен да земам
Ne treba da otstoi, odma se jade. Jas po edna lazica jadev i toa ne sekoj den bidejki ok mi bese. Revita e kako vo konzerva i se rastvora vo voda.
Мамички си го видов моето бебуле пак после 2 недели Колку е само пораснато леле не ми се верува, го начекавме и како си мрдка, значи препреубаво чувство!! Рачиња, ножиња, плацента веќе сѐ е оформено Сега отчукувањата му беа 174 во минута Денеска сме 9+6 а по мерки одговараме за 10+2 Во понеделник сега ќе се боцнам за пренетален. Многу ми е страв ама како што е Господ никој не е. На сите што сме во исчекување нека ни е на помош
Мене ми рекоа доколку има индикација, чешање и слично може да се намачкам канестен површински, не внатре, само однадвор тенок слој.
Врв од прст не е ништо. Жени по два месеци се по 2-3 прста отворени па се породиле во 40 та недела. А да однесеш брисеви во деуга лабараторија?
Да почекаш доктор најубаво да те насочи. На своја рака не би ти препорачала. Одмивај се со камилица неколку пати во денот. Или ако има замена докторката да отидеш кај неа.
Мене докторката ми го дозволи кога имав чешање. Ама нешто ми испадна неможев одма да го земам па за среќа само по себе престана чешањето. Пиши и на вибер, прашај ја дали ќе ти дозволи, на своја рака не земај.
Здраво мајки, кој има користено Канестен вагинални таблети, дали наутро е нормално да излегува течност со грутки (делови од таблетата) низ течноста? Дали следната вечер е океј да ставам нова таблета ако имам останато внатре од предходната вечер??? И дали имате некој совет за полесно да ги ставам бидејќи се многу суви (не се маслени како другите вагиналети и не се топат лесно), и јас сум доле сува и ми е страв да не се залепи таблетата доле на зидовите од вагината и да наштети нешто??? Инаку од гинеколог ми се препишани, не фи земам на своја рака. А прв пат ги користам....
Без апликатор ти се? И нормално е да истекува, не се плаши.А до наредната вечер што ти останува, тоа се чисти внатрешноста.
Што ти вели Докторот? Може за превентивно да си примаш инекции за зреење на белите дробови на бебето, бидејќи како што кажа имаш повеќе бактерии, а со нив никогаш не се знае. Тоа е само мое мислење, зборни си со Доктор. Јас ги примав во првата бременост иако немав некои симптоми дека ќе биде порано породувањето. Ама како што кажа и Биби над мене, жени повеќе отворени па ги носат до крај бебињата.
Jas koristev polyginax vaginaleti i toa nekolku pati za kandida. Prv pat se konsultirav so maticna mi rece moze da se koristat posle na svoja raka koristev. Sepak konsultacija.
Каде ги правеше брисевите? Да ги повториш во друга лабораторија и тоа приватно? Многу бактерии наеднаш. На првите брисеви дали ги имаше? Сите овие се сексуално преносливи, односи само со кондом треба.
Јас во 16та недела користев Макмирор вагиналети за кандида, ужасно чешање имав со нив одма ми се смири.
Dali moze edno off topic prasanje. Dali slucajno nekoja od vas znae, raboti enterier. Potrebna mi e programa t.e app ili sl kade moze sam da probas da isproektiras soba..
И јас во таа недела првпат го видов оформено и личеше веќе на човече, скроз се изненадив дека од недела во недела се повеќе расте и се развива Чудно и преубаво чуство Ќе си се дружиме и во темава Квинке
Aman be sto stori,kako uspea dagi zakacis site ovie bakterii.Da ne e greska rezultatot.Da povtoris brisevi