Мешиња, дојде време и ние да ви се придружиме во темава, се надевам дека не примате во друштво со мојата девојчица Ние утре влагаме во 13та недела Пред некој ден бев на прв скрининг, беба уште во меше мирна и послушна, дозволи докторката се да и провери и измери. Се е како што треба, супер си се развива, докторката ја изнаслика ❤️. Само една работа така ја мислам, па сакав да се консултирам со вас. Докторката спомна дека плацентата е на преден ѕид, со нехомогена структура. Измери проток на крв од плацентата до фетусот, рече супер е се, само треба да се прати, чим примам клексани и аспирин би требало тоа е тоа, покриена сум била со терапија, ама да му спомнам на трансфузиологот за ова, да не треба случајно дозата да се подеси. Искрено не личеше загрижена докторката, баш напротив, ама ми ја стави бубачката во глава. Пробувам да не се опседнувам со читање на нет, но ова ми е 5та бременост, сите претходни неуспешни со рани спонтани и ептен сум плашлива, да не тргне и овој пат нешто на лошо. Јас денес испитав ддимери и хемостаза, секако ќе се консултирам со трансфузиолог, ама ме интересираше ако има некоја со слично ускуство да сподели.
За читањето мене докторот мој сеа на последна контрола, јас туку препрашувам само работи, а протоците какви се, цервикс, плодова вода и он ме гледа и ми вика да преќинеш на интернет да читаш работи, глеј турски серии
Во понеделникот правев брисеви и ги однесов во Институт за јавно здравје, резултати требаше да има вчера ама се уште нема, а и на апликацијата Мое здравје ми пишува упатот дека е нереализиран. Дали каснат со резултати или си викам да не има некоја грешка па да ги загубиле резултатите/брисевите и слично?
Јас 300 испитувања направив скоро во Државна, на пола од нив уште ми стои дека не е реализирано. Не знам дали им е баш веродостојна апп
Па досега се ми прикачија, и од претходните брисеви се прикачени резултатите, валјда кога ги внесуваат во систем за кај матичните се прикачуваат автоматски и на апликацијата, не верувам посебно да прикачуваат секаде.
Ќе пишам тука иако нее за тука ама овде бевме и сте најактивни .. имено детево ми е 4 год а бебевп 2 месеци скоро.. големото имаше стрепрокока во носе и никако не може да се излечи на крај сумамед пиеше оти почна и да кашла а и течат мрсули зелени без прекин.. е сега ние сме на вакцина на 1 август... ова недела му вадам мрсулчина зелени.. ме мачи тоа да не има и оно се плашам ради вакцината што можам да направам ? Иначе не му тече носе само мпрам да му го исчистам на сабајле и евентуљлно проквечер вечер да излезе тоа што е залепено оти почне да хрче од што му смета...
Нели можеш да го однесеш да му земат брисеви и најубаво ќе знаеш дали има или не. Вака ќе ти биде премисла, сепак е мало. Зборни и со матичниот што ќе те посоветува најубаво, сепак како што реков за мало бебе се работи.
морам нешто грдо да прашам 37 недела, од вчера имам исцедок, крем/бледо жолт и не е ич растеглив, него ако го земеш на тоалетна се топи, као безбоен..на гаќите се засушува по некое време и е како сува флека. Не е во голема количина. Има шанса да е чепот или е само зголемен исцедок? Болки ништо немам
+1 и јас ништо не читав, ниту анализирав што како зошто па имав бременост како по книга. Нај убав период во живот ми беше освен за што е следно, брисеви, скрининзи такви работи, друго не читав. Ме радуваше секој ден апликацијата, ок 3 4 апликации како се развива бебето, што е карактеристично за тој период и само тоа читав
Cepot e prozirno ligavo pomesano so krv potemna ne bas crvena I 3 dena mi tecese taka barem kaj mene bese taka
Кај мене па бил кремав, густ. Не проѕирен, баш крем крем парчиња. 2,3 недели сега ми паѓаа на секое такви, поголеми и помали.... а 10 дена па сега немам ништо. Дали цел си падна поима неам. Mucus plug на нет, ќе видите каков е. Може да е со крв, може и без. Мене со крв ми беше со второто, ама дека ме стискаа да испровоцираат да пушти цервиксот. Па по прегледот ми падна мн големо парче крем со крвче, а уште на 2 пати и помали...
Mene 3 dena doma mi pagjaa parcinja I na kraj vo cair naednas cel mi ispadna I bas bese golem obemen go vidov cel I se zacudiv interesno iskustvo