Штом протоците се добри, плус си покриена со терапија, немаш потреба за грижи. И мојата е на преден ѕид. Јас со полош десен проток сум, од втор скрининг дознав, па цело време на мисла ми беше. Ама па докторот ми рече, скроз на лев страничен ѕид ти е сместена плацентата, нема како двата протоци да се еднакво добри. Битно, бепче е супер, пред една недела точно, на 35+3 - 2742 грама тежеше. Јас не примам никаква терапија. Само ми кажаа да се следи. Инаку, брисевите за стрептокока ми се готови и таман ми стигна мејл да проверам, видов дека од тел. број ми испуштиле последна цифра, па не можев да се логирам без код за верификација. Ѕвонев веднаш во лабораторијата, ама до 13:00 работеле, па никој не ми крена. Пишав мејл, па сеа понеделник ќе чекам. Се надевам ок се.
Охоо вие сте скоро на крај . Фала ти многу на одговорот! Во меѓувреме се консултирав и со трансфузиолог, ми ги зголеми клексаните по два на ден и истото го кажа, редовно да се следи ситуација и со гинеколог и со него. Се надевам се ќе биде во ред
Денеска ми стигнаа работите што ги порачав за бебка Мене уште не ми се верува дека ќе имаме уште едно бебе. Па сега на розе мх мх Колку се слатки само такви малечки, милина. Цело време ми е страв да не е рано, од денес сум 31 недела. Ама веќе морав барем еден дел да порачам, како и да е времето си оди. А, синко колку е пресреќен секое едно парче го заѕрна со толку љубов. Мајки мене како Докторката ме убедуваше за природен пораѓај, абе сега од глава не ми излегува. Само јас ли се волку плашам? Се мислам дека нема да можам јас тоа да издржам, иако велат Господ дава тогаш сила ама страв ми е. Само премислувам каква одлука да донесам, дали да си стојам за царски или да пробам природно.. Стварно сум уплашена
Здраво! Итно ми е , што може да користам при дијареа.. бремена сум 22 недела не знам од што ми се јави течна столица.. што може да купам за да се смири ве молам и грчеви во стомахот ме мачат..
Vo stranstvo bese ti? Prvoto carski ti e? Zosto da te ubeduva ne razbiram. Kazi i psihicki ne sum spremna. Neka ne preteruva sega da te maci so takvi misli. Jas ti go razbiram stravot. Ako imas nekoja indikacija za carski drzise do toa i gotovo. Istata doktorka ke te poroduva?
Само што завршив во Санте Докторката мислење длабо намалена плодова вода 23+4 меше 1 недела по назад. Препорака да прекинам аспирин да продолжам со клекна и. Вчера матичната не ми кажа ништо рече се е супер освен мешето цело време е 1 недела по назад.
Devojki posle krvarenjeto pred 4 dena doktorot mi napisa pancef antibiotik,,, veke primetuvam deka otkako ke go pijam mislam deka od toa pocnuvat ta me bolit stomakot vaka celiot stomak,,, e sega uste ne mozam sa sum sigurna deka e od toa… dali nekoja od vas se napil nekogas vo bremenosta antibiotik pa od toa da go zdobolit stomak?
Дали зимаш и пробиотик паралелно со антибиотикот? Јас пиев , ама и паралелно пробиотик. А зошто ти дал антибиотик?
Од антибиотик можи само желудник да те боли, пробиотик 2 саати пред или после антибиотикот и немаш гајле.
Ne samo antibiotik,,, lele kolku mi e loso se plasam da ne mi nastanit pak krvarenje od bolkata… ama veke 3 dena odkako pijam ko da me fakat bolki ama sega pojaki. Piev 2 magneziumi i sega lezam pa cekam da mi pominit… mi dade antibiotik demek sum bila otvorena pa da nemat nekoja bakteria da vlezit vo plodot… a pak doktorot sto me vide vo privatna mo rece ne si otvorena. I drugo dvajca doktori sto zbornav mi rekoa na 4 dena da prima progesteron depo a maticniot deneska mi rece na nedela dena i ajdeee sega misli se kogo da slusas,,,
Јас веднаш ги прекинав после позитивен тест,а пушев повеќе од пакета дневно.Мене ми помогна стравот од компликации и си велев ако не дај боже настани нешто и да не е од тоа јас ќе се обвинувам дека не го направив најдоброто за моето бебе. Прочитај ги можните компликации и не се ослонувај на тоа дека некои пушеле а родиле здрави бебиња,секако дека и тоа е можно но ризикот кај жени пушачи е поголем генерално гледано. За некои состојби единствена терапија е превенција,а тоа не се прави откако ќе настанат.
Нека тркне маж ти до аптека, нека земе пробиотик. И мене ми се има случувано од антибиотик да имам грчеви, а не сум земала пробиотик. Сега обавезно паралелно и пробиотик зимам. Повеќе од двајца ти рекле на 4 ти дена, јас би ги послушала.
Pa i jas da ti kaza utre planira da oda da me bocnat so progesteron , barem uste dva pati da stigna 11 nedela, fala mnogu na pomos