Здраво ми препишаа вагиналети за бактерија уреоплазма. Досега не сум користила па сношти ставив прв пат. Сабајле кога станав надворешноста на вагиналетата (како филмот не знам како се нарекува) ми беше на гаќи… дали тоа значи дека не сум ја ставила како треба?
Женски што е подобро приска или нифти??? Не знаам дали докторот сам ти вели да направиш нифти ако има потреба или можи по желба да биди?
Нифти, нормално. Приската е само статистика и има многу мајки извадено од памет. Скап е пренеталниот ама мирот нема цена според мене. Јас приска не мислам да правам.
Нифти е подобро, приска е математичка, биохемиска пресметка. Ако нешто не покажува убаво на приска, ти препорачуваат нифти. Ако правиш нифти, немаш потреба од приска.
И мене од утрогестанот така знае некад облогата од нив да ми излезе утрото. Зависи колку долго имаш лежено после апликацијата и колку ти е сувоста. Сум приметила кога ми е поголема сувоста не се убаво топат. Но не значи дека дозата не си ја примила. Организмот си ја прима потребната доза. Гледај повнатре ставај ја и лежи подолго од кога ќе ја ставиш.
10+1 сум, сега во понеделник ќе се боцнам за пренеталниот Пренеталниот се прави обично од 10та недела, а приската е од 11-13 недела.
Ако имаш финансии, прави пренатален тест. Барем основниот пакет. Раат глава да си бидеш. Јас правев пренатален, на приска не ни отидов
Здраво девојки. За тие што имате искуство, колку се останува во болница после природно породување? Колку често го носат бебе кај мајката после пораѓај? Како изгледа сето тоа искуство? Фала
Нее со првото сум породена во Мк, а сега во странство ме убедуваше докторката што последно ја видов. На 15ти Август сум следно на контрола и најубаво да размислам што сакам и да стојам до тоа. Претпоставувам можам пак царски зошто првото ми е така и да кажам под стрес сум.
Лошо е кога човек неможе да се одлучи Од една страна велам вака или онака бебе мора да излезе Со Царски имам искуство, ама имам напоменато дека имам и некое мало искривување на р'бетот и додека да ми ја удрат спиналната ќе морам и тука болки да трпам. Ама сега како ме убедуваше дека тоа е најправилем начин за бебе да се роди природно. Дека е преубаво искуство и чувство, а јас си мислам што ако не издржамхаха Плус ако ми недај боже пукне раната ќе морам и двата да ги искусам, а не би сакала. Офф тешки маки наши...
Здраво. Во приватниве болници Систина, Ремедика, Санте Плус по колку време е дозволена посета после пораѓај со царски рез? Благодарам
Зависи како ти поминал пораѓајот обично 1 до 2 дена се останува освен ако нема некои компликации кај тебе или кај бебето. Го донесоа некои 3-4 саати откако се сместив во соба после пораѓај. Цело време бебињата беа со нас, ги зимаа само за дохрана, пелени, бањање, испитувања и слично ама ги враќаа за максимум 2саати или некогаш и во собата ги средуваа. Времето додека се со нас го користевме да се научиме да цицаме (доколку сакаш да доиш) за додека сме таму сестрите да ни помагаат. Секако доколку си уморна и сакаш да одмориш без него сестрите може било кога да го земат
Па ако е со осет посетителот, 2ч во денот Мене толку многу ми сметаше цимерката по цел ден што имаше посета, што и си се побунив. Ств на таа нега, нема потреба некој од твоите да е таму тие 3-5 дена. И сега ако истото се случува, ќе си се бунам. Во спаваќи, крвави, бушави, млеко тече од гради.. незгодно е и за цимерката да е некој нон-стоп таму. Ептен во апартман сами да сте, па ај така може некој по цел ден... Кај мене маж ми што доаѓаше на макс 30мин, еднаш синко што го донесе на 15мин и толку. На другите им реков да не ми доаѓаат
Доколку имаш средства пренатален е подобро да се направи. Приска е некоја статистичка пресметка што многу пати не е точна, па многу после тоа прават и пренатален. Јас само пренатален правев, приска не.
Облека за бебе ти треба само за кога ќе си одите, таму они ги облакаат/повиваат. За таму ти треба пелени, влажни, и крема. Нема посети во државните
Фактот е тој, два начина се за да искочи. И јас сум со грбот и кичма хаос, ама јас и на ортопед бев да се консултирам околу пораѓај и анестезија.