Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. milamila988

milamila988 Истакнат член

zenicki kako smetate koga vleguvate vo nov mesec spored datumot na poalednata mensrrucaija ili spored darumot sto e daden kako kraen termin, pimer na 10mi e na kraen termin I sekoj 10ti vo mesecot vleguvam vo nov mesec

2. mdenkov

mdenkov Истакнат член

pa paracetamolot e bas za temperatura ako imas, zosto da pie pie analgin-toa e za bolki ako imas ne za temteratura

3. okcenzi

okcenzi Популарен член

Feminki ( nemam mkd poddrska) kazete mi za dr Mateska od Sistina dali e dobra? Odednas ete se pojavi vnatresno krvarenje, kesata se dvoi od zidot na matkata ( bar taka razbrav) pa ke odam kaj nea na pregled.

4. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Мила штом веќе даваш паρи за пρиватно оди κај дρ- Димчев во Систина најстρучен и најисκусен е од сите таму.
    Со лесно да поминеш и се надевам се ќе се сρеди :( баш те мислев цел месец те нема на темава сκоρо...

stefanija70, okcenzi and MilaP like this.
  5. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Slicen problem imav i jas vo 8 nedela od bremenosta i samo utrogestanot me spasi i preporodi. Nisto drugo , a eden ton infuzii i apcinja i sto ne piev. Samo od utogestanit mi bese bese mn podobro uste so prvata stavenavaginaleta krvarenjeto i iscedokot prestanaa. A, sekoj pregled mi velese doktorkata - rizik od spontan abortus poradi ista dijagnoza kako tvojsta.
    Pisi mi vo lp ako sakas.

mdenkov likes this.
  6. alisijad

alisijad Популарен член

Здраво мешиња да ви се придружам и јас..на 14 ден од мојата имсеминација ги видов долгоочекуваните две цртички. Имплантацијата ја приметив беше пред неколку дена. На ехо не се виде сакус само ендометриумот укажуваше на бременост докторот рече дека е рано многу ама ете јас сум загрижена. Ми се јави мало крварење и покрај утрогестанот што го примам цело време ми додадоа и прогестерон инекции. До наредната контрола за две недели ќе шизнам. :)

7. slobodka

slobodka Популарен член

Како што спомнав во тема ГИНЕКОЛОЗИ - зборовите од уста да му ги вадиш со клешти, таков е он.

Pcelka94 likes this.
  8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Добро утро мешиња, добро дојдовте нови мами.
    Денес се наспала конечно, ама па од ова горештиниве веќе се топам. Кај мене у велико се работи на фасадата, се буши по ѕидови, мислам главата ќе ми пукне.
    Веќе некое време спијам на грб, на друг начин нема шанси. Едвај чекам да се породам и да си легнам на стомаче ( омилена позиција за спиење ми е, со раширени раце и нозе, како падната звезда :*::*::*:
    Од легнувањето во кревет развив вистинска уметност хахах, прво на колена, па потпри се на една рака, па на друга, хихи, превртување нема шанси...мм ми се чуди што правам, само се сецка во сон и вика што ти е, па што ти е....
    А за секс да не праиме муабет, преска му викам ќе те силувам хахаха се изнасмеавме и двајцата убаво. :rofl::rofl:

9. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Neznam koj ti e maticen,no do sega trebalo da ti prepisat vaginalni utrogestan i plus inekcii, jas sum invitro bremena i kako preventiva da ne dojde do nesto takvo- koristam vaginalni urogestan veke 5 meseci i da cuknam vo drvo do sega ne sum imala takov problem-bolje spreciti=nego leciti

makedonkamak likes this.
  10. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Cestitki na uspehot, imaj lesna bremenost

alisijad likes this.
  11. tweety26

tweety26 Популарен член

Да ве прашам работи ли денес нешто кај што можам да купам транспортер по пристојна цена?Гледав на пластичарската имаше по 2000 ама незнам дали работат во недела

12. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Chestitki @alisijad so lesno i ubavo da ti mine bremenosta. Zdrav i zhiv bebush da si rodiish, zdravje pred se :*
    Jas da ve pozdravam, slabo pishuvam denovive ama ve chitam sekako celo vreme.. pred nekoj den pishav deka sum bez bolki pa Gospod me slushna i mi dade bolki :rofl: Shala nastrana otprvin me boleshe desniot jajnik, a sinokja mnogu pochna da me boli neshto kaj levata strana ne znam ama mislam deka ne beshe jajnikot, povekje nakaj sredina odeshe bolkata nemam poim bitno svekrva mi mi stavi list zelka legnav se namestiv nekako i mi pomina.. inaku nemozhev da ja krenam levata noga, da odam, da sedam nitu da lezham.. Mnogu chudna bolka :) Nemozhev nitu pizhami da oblecham mm mi obleche.. ama ete pomina i denes sum vo red i se nadevam taka i kje ostanee 8)
    Ve gushnuvam sitee mamichki :hug: Imajte ubav dennn :inlove:

alisijad, m.i.g, monik55 and 3 others like this.
  13. mama89

mama89 Истакнат член

И јас да се пријавам коонечно сум спиела убаво од 3 до 11 квалитетни 8 часа :) после уште 2 саати си лешкав така се одмарав хаха од спиењето...Имајте убав ден сите мешиња @Mariangel срцка баш те мислев :* :*

<3 pleza4e <3, m.i.g, MilaP and 2 others like this.
  14. flower30

flower30 Форумски идол

Eve denes i jas imam takvi bolki-nie dve sme isto so bremenosta,pa i ja si vikam dali e normalno ili ne neznam.ovie 2dena sum so pogolemi obvrski pa vikam da ne e od so se dvizam celo vreme...ama da se nadevame ne e nisto strasno.
    i jas vi posakuvam ubav den :hug::hug::hug::hug:

Mariangel likes this.
  15. okcenzi

okcenzi Популарен член

Mi prepisaa dabroston i nekoi inekcii na p i treba da gi primam na 6 dena, ama moram denes da odam na pregled deka mnogu sum voznemirena i celo vreme imam bolki vo dolniot del od stomakot, duri povremeno i vo levata noga. Uff mnogu se plasam.

16. slobodka

slobodka Популарен член

Немој да се секираш, мора се да биде добро !! Бетер си правиш стрес за тебе и за бебуш. Само прави како ти кажале на доктор. позз

zalosna, <3 pleza4e <3 and okcenzi like this.
  17. alisijad

alisijad Популарен член

прогестерон депо, јас на 4 дена ги примам, обично на почеток се примаат така па после еднаш неделно. И на другарка ми кога имаше крварење на 4 дена и ги дадоа можеби до докторот зависи. Ќе ти помогнт сигурно, она имаше и хематом па со нив и тоа помина.

mdenkov and okcenzi like this.
  18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

@okcenzi и строго строго да мируваш! Ништо да не правиш!
    Ќе биде се во ред :hug:

19. okcenzi

okcenzi Популарен член

Ufffff ajde jas se spremam za odenje, ke vi pisam koga ke se vratam od pregled. Daj Boze se da e vo red.

blessed2, zalosna, danichap and 2 others like this.
  20. mama89

mama89 Истакнат член

FB_IMG_1437915041104.jpg FB_IMG_1437915041104.jpg без нервози само позитивно :*