Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.098
    Допаѓања:
    1.386
    1468358562-gettyimages-520971055__01.jpg

Не знам како поинаку да објаснам, па морам вака со слика :wasntme:
    Дали некој имал болка во овој дел (обележано со црвено). Не знам дали е од бактеријата во урина, примам моментално антибиотик за тоа. Болката ми поминува со Но Спа ама ме нервира што ја имам, некако не ми изгледа да е поврзано со ширење на матка и слично..

2. sinoli4kaaaaa

sinoli4kaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    60
    Да со цимерка ако си не е добро да седи мн посетителот, ама ако си сама во соба/апартман може да поседи повеќе време значи :)

На Anyshka и mariz им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.727
    Допаѓања:
    77.011
    Јас поголемо искривување имам на сколиоза (рбетот ми е во буква Ѕ, 40тина степени бев на времето, сега нз), ама за тоа никој проблем не рече дека е за боцкање. Итен царски, со контракции на 30сек бев, па од прва ме боцнаа. Сигурно ако сум царски и сега ќе сум со спинална. Сестра ми оперирана е пример од истото, ама беше 70% и има рез од врат до доле и шипки и штрафови. Она ни природен нема да смее, ни царски со спинал. Само со општа... Сеуште нема родено, ама така и кажаа. Си знаат сепак кај треба да оди иглата, па и да има накривување. Ептен во случаи како кај сестра ми, не би смеело.. Седи ти мирна и слушај како ти кажуваат. Сигурно знаат што прават. Па @danichap еве има две природно, трето царски, четвртото природно мислам (и тоа големко бебче), ако не се лажам, нели?

На Marsi* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Да, четвртото беше природно, без анестезија, 4кг, 54цм.
    За пукање на рана од предходниот царски воопшто не им беше тема на дискусија.

На mariz и Marsi* им се допаѓа ова.
  5. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.154
    Кај мене колку е искривувањто незнам, бидејќи немав појма додека не ми кажа анестезиологот бидејќи осетив баш голема болка кога ме притискаше со прстот и од што не издржав се мрднав, дека не очекував такво нешто.
    Искрено иглата воопшто не ја осетив не ме ни болеше, проблемот беше додека да види кај да боцне и притискаше доста силно уфф и мене таа болка ми се врежа во глава.
    Мислам рацете и ги искршив на сестрата што ме држеше.

Јас од друга страна мислам дали ќе бидам доволно силна да издржам природен пораѓај, цело бебе треба да излезе од таму уфф.
    Алав нека ви е на сите што не ве мачат тие мисли...

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.154
    Леле браво и бебче 4кг, нека ти се живи и здрави.
    И тука ми кажуваат дека тоа е застарена метода ако првиот е царски дека ќе мора пак така да биде.
    Дури рекоа и да дојде до пукање, вели доста сме брзи и ќе се среди.
    Мене повеќе ме плаши самиот природен пораѓај.

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.727
    Допаѓања:
    77.011
    Јас искрено на тие контракции едвај чекав да ме боцнат, па не се сеќавам ни на стискање, ни игла кога влегуваше, ништо :rofl: Искоментираа за сколиозата (ама да ме прашаат онака), дека доста видлива е, особено така на наведнување цели десни ребра ми се издигнати, лево вдлабнати. А јас обратно, сакам па да пробам природно :D Не би форсирале доколку не оди и доколку има ризик. Сала за царски секогаш е опција. Вториот е итен, буквално за 2мин во сала бевме... Како биде така, битно да е се добро.

Него како падна дождот јас не можам да се соземам. Вака нефункционална не сум била од првото тромесечие. Секое сабајле со тахикардија, задишување, вртоглавица, сребрени ѕвездички од време на време ми се појавуваат пред очи. Немам сила да се избањам, косава ми е крш... Што ми е незнам :( Седни, стани на секое правам... сакам да си завршам некои работи, а не можам... :(

8. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Јас вчера цел ден лежев, сабајлето спиев до 10 после во 1ипол пак си легнав еден саат, вечерта уште во 7 бев в кревет. Абе прстот да го мрднам ми беше тешко :D која нервоза ме фаќаше неможев да се поднесам, денес машала по друго е барем по дома потсредив.

9. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Јас долго време сума таква, немам сила за ништо, се уморувам од најмала активност и само гледам да легнам и дремнувам по два три пати на ден. Го препишувам на тоа дека долго сум дома и улежана, друго објаснување немам што од активен спортски тип не можам до тоалет да отидам без да се задишам.

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.727
    Допаѓања:
    77.011
    Еве собрав сила се избањав со се коса :rofl: Правам јас се што морам, ама со тешки маки. Едвај доручек за мене и децава... мислиш маратон сум трчала, седнував на секое :D Па машина на два пати ја пружив (зошто мислам ќе се срушев врз сушарата) (facepalm) Вчера не ни перев иако имав, па и спиев преку ден (што не се случува НИКОГАШ) :D Прво тромесечие имав вакви периоди. Ме фаќа паника крвната слика да не ми е лоша. Рекоа пред раѓање ќе проверат, а мислам подобро е и побрзо да направам.. немам 1м точно правено.

@Laura7 а крвната слика океј ти е?

На merriel0 и Laura7 им се допаѓа ова.
  11. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Ке ти велев за железото ама нели пиеше терапија зар пак да падни :?: ама и таа короната мене скроз ми ја поремети крвната слика провери си за секој случај, јас пред еден месец проверив во ред беше сега не провервам пак, ама дефинитивно ќе продолжам со премамата и после пораѓај.

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.727
    Допаѓања:
    77.011
    Па пијам, не пијам (заборавам). Аларм ќе навијам :D А премама си пијам обавезно...

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.558
    Допаѓања:
    12.331
    Тоа се round ligament болки, нормални од ширење на матката. И јас ги имам од двете страни, некогаш само од едната, не е страшно. Најнормални се во текот на цела бременост, највеќе се осеќаат во втор триместар.

На Lady Maria, Elliana и Kala22 им се допаѓа ова.
  14. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    584
    Во Систина одма штом те симнат во соба, за другите не знам.

На sinoli4kaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.835
    Допаѓања:
    2.728
    I jas sum so silci,lordoza,diskopatija i polidiskopatija.Kako raste stomak pocnuva da boli kicma i niedna poza nekako nemie pogodena.Tebe po sto te vodat so koja dijagnoza i dali ti dozvolija carski.Jas posekako moram carski

16. Marang

Marang Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2020
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    343
    Болката тука може да е и round ligament pain,поврзано со ширење на матка,можеш да пробаш со магнезиум и одмор дали ќе се смири.

На Kala22 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.270
    Допаѓања:
    22.742
    Јас имам 2-3 дијагнози. Отидов дека пред да останам бремена имав и снимка од карлица и сакав мислење. Ми рече можеш и природно слободно, можеш и царски , слободно со анестезија во кичма.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    А не правиш крвна еднаш месечно? Последнава крвна ми беше воглавно ок, железото и хемоглобинот на граница но не ми рекоа да земам нешто само со храна терај не било страшно. Ќе видам здравје понатаму дали ќе треба додаток некој.

19. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Здраво , ме интересира искуство , дали некоја од вас го има пробано овој метод или па некако се поврзува со вашата бременост( се мисли на полот на бебето)
    Dr. Shettles method( однос пред плодни денови-женско, во плодни-машко

Прикачени фајлови:

• IMG_5242.jpeg
      IMG_5242.jpeg
      Големина на фајлот:
      69,8 KB
      Прегледи:
      28
    • IMG_5241.jpeg
      IMG_5241.jpeg
      Големина на фајлот:
      42,8 KB
      Прегледи:
      28
  20. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.558
    Допаѓања:
    12.331
    Ова нема никаква врска со ништо, машкиот сперматозоид е тој кој одлучува. Ако оплоди машки, ќе биде машко, ако оплоди женски ќе биде женско. Тие се носители на Y ние сме само ХХ. Така да методиве се нереални.

На Anyshka и Elliana им се допаѓа ова.