Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Laura7

Laura7 Истакнат член

На многу работи пишува дека не се употребуваат во бременост, но докторите знаат што прават. На пример еве таблетите идеос што ги пијам за калциум, на нив стои не се препорачува за бремени и доилки но сите гинеколози и трансфузиолози ги даваат кога има потреба. Така да уживај и на обични витамини знае така да пишува, но не значи дека се штетни. Многу поштетно е бактеријата која ја имаш, а да не ја излечиш.

PoisonIvyFatale likes this.
  2. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Najde nekoj lek protiv nesonica?

blackdeath likes this.
  3. Adeline

Adeline Популарен член

Не би требало да е проблем, сепак си го држела во раце до сега, телото е навикнато. Само да не правиш нагли потези и кревања. Секако што повеќе можеш одмарај. Јас кога бев бремена со второто првото го кревав до крај. Тоа е , мора. Сега па не кревам ништо, ми пораснаа:) со третово ќе одмарам
    Со лесно

mal.ecka and Veki4kaa like this.
  4. Laura7

Laura7 Истакнат член

Лекот е навика, се навикнавме да стануваме по 10 пати и се помиривме со ситуацијата :D Шала на страна приметив дека дневните дремка многу ми влијаат на ноќното спиење. Кога гледав да не спијам преку ден, поубаво спиев и многу поретко се будев. Еве деновиве од жешково само прилегнувам преку ден и вечерта имам намирни нозе, склет се превртувам по сто пати.

blackdeath likes this.
  5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

јас одмарав со првото и со второто ќерками веќе беше 3 години хахаха ама син ми е сега мал годинка е .

него да ве прашам нормално ли е да немам буквално никакви симптоми нити боцкања пецкања во јајници болки во кичма нити слаби менструални болки. чудно ми е ко да не сум бремена денес 4+3 сум. и со ќерками и со син ми ги имав овие сиптоми уште пред тест и понатака како напредуваа . а сега ништо.

6. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

На фб има група Handmade with love тука најдов ама не можам линк да ви пуштам

BellaBibi likes this.
  7. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Ama sega veke nemozam da ne spijam preku den. Epten sum energy empty. A koga spijam toa e komatozno nemozam da se osvestam a ne e mnogu dolgo za da mi vlijae na noknoto..

8. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Вчера бев кај замената од матичната
    Жената ме гледаше 1 саат секоја коска на бебето ја измери. Бебето одговара за 1 недела по назад со сите мерки. Да не примам клексан туку да си продолжам со аспирин. Во врска со плодовата вода ми кажа само да земам суво овошје и да пијам минимум 3л вода на ден ми рече можи и да се намали до крај. Виде крвна слика и за леукоцитите дека ми беа покачени ми даде pregna max. Се ослободив малце искрено

9. behappy111

behappy111 Активен член

Zdravo na site , 37+4 stomakot seuste mi sedi visoko , dali treba da se spusti dole za da zapocne poragaj , so glavceto si e nadolu bebceto ? So edvaj cekam da go vidam , i rekov da si prasam:inlove::inlove::inlove:

mariz likes this.
  10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

На другарка не и се спушти, во 38+ и пукна водењак и стомакот уште и беше високо многу, се породи за 12 саати, дур се отвори едно друго, ми кажа само дека на бокс малку ја стиснале одозгора за да го гурнат бебето дека височко, супер помина.

mariz and behappy111 like this.
  11. behappy111

behappy111 Активен член

I kaj mene izgleda taka ke bide ne se spusta a mozebi e rano da se spusti neznam :D ti blagodaram zenska :*

Feniksgirl likes this.
  12. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Јас бебето го осеќам уште странично или нозете долу на кај левата моја страна доле, дали ќе се спушти со глава или таква ќе му е позицијата до крај, повеќе од месец дена е така
    од утре почнувам здравје 33 недела

mariz likes this.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Јас дека висока, широка карлица и цела бременост доле ја носев се до пред 2,3 недели, буквално со стомак во скут бев. Сега човече дали дека порасна женскава (големка ќе е сигурно), стомакот ми се качи нагоре :rofl: Обратна сум (facepalm) Ама пак кога ика, па доле ниско осеќам. Две вечери по ред имам појаки контракции и си викам, еве дојде денот може... незнам зошто вака волку ме фаќаат, ова со другите две го немав. 36+6 сум денеска, може да искача веќе ако сака... нека не ме малтретира :rofl: Ноќеска на секое се будев, ем контракции со згрчување, менструална болка и дијареа. 100 знаци за пораѓај имам, а на крај ако ја чекаме и ќе ја надносам :?:

14. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Исто и јас, буквално под гради го осеќам, на маж ми му викам најдобро ми е кога си лежам. :rofl:
    Инаку, исто со икање секогаш долу на исто место осеќам.
    Јас викам после вторник кога сака нека излегува, зошто од вторник Лавчињата почнуваат. :rofl:
    А, маж има роденден 4 дена пред мој термин, се запнал заедно роденден да славеле.
    Викам, важи му кажав, да си знае. :rofl:

blackdeath and mariz like this.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Леле и јас сакам лавче да биде :rofl: Мене дека 12ти август термин, си викам бар август да го фатам. Маж зима плата на 1ви, јас зимам до 15ти... не бива роденден на крај од месец да славиме... :rofl: Ама па и околу Илинден, сите на споен викенд се обично или на одмор... едни родендени што ќе имаме, двајца без тројца :D

Noemi, mal.ecka and senza.parole like this.
  16. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Ххахах, леле и јас сакам август да биде.
    Зошто јас сум со почеток на месец датум, маж исто, па да сме уклопени. :rofl:
    Точно, со платите сите сме на почеток на месец.
    На маж едно време му викав, леле августовско бепче, кој ќе му дојде на роденден. :o
    После па му викам, ајде на плажа ќе му славиме стално. :rofl:

mal.ecka and mariz like this.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Ова дека трето, добро е две дечиња братче и сестриче секогаш ќе има на роденден :D Јас многу сакав па летно бебче :inlove: Првото е април, второто ноември. Имам пролетно, летно, есенско... уште зимско ќе ми фали :rofl::rofl::rofl: Се шалам!!
    На плажа, во дворче на базен, кој успее да дојде добредојде :D Баш сега пред 2 дена другарка му славеа на плажа на нејзиното, баш интересно и убаво :inlove:

Noemi, mal.ecka and senza.parole like this.
  18. Ketrin21

Ketrin21 Истакнат член

сакам да прашам , дали некој имал ваков случај. имавме sex после мендтруација два дена . сега овај месец добив само два дена менстрација а менструалната крв беше кафеава темно црвена и на крај беше нешто светла розе , дали е можно да сум бремена ?

19. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Можно е, направи си тест, најсигурна ќе си така.

20. Adeline

Adeline Популарен член

Да, нормално е и тоа:) јас сум некој ден пред тебе, некогаш осеќам нешто, поточно кога ќе се заморам, а почесто како да не сум бремена освен градите што ме жежат и ми потемнале :D