И мене рече можеби до 36та недела ќе ми ги прекинат, се зависи од резултати, уште 5 имам па ќе проверам крв да видиме што како Јани ти ги продолжи или одиш на гак за мислење?
До 36 та ми рекоа аспиринот и после да го преќинам. А клексаниве од новите 30, примив само 6, па ќе видиме до крајот колку ќе бидат.
Не. Дека ми беа исти димерите, ми кажаа до 36 та и да го прекинам. Матичната беше за 32 ра да го прекинам, а др што ќе ме пораѓа ми кажа до 36 та, освен ако немам некоја проблем па да го преќинам.
Веќе цел месец на усната од вагината имам како топче малечко, модра боја е личи како да е полно со крв. На допир боли како чирче или бубуљичка. Не се депилирам таму сега, па да е поткожно влакно, што знам. Не го стискам страв ми е. Дали некоја од вас имала? Проаѓа само од себе или да идам на гинеколог или дерматолог, не знам за каде е искрено. Беше помалечко сега малку како да е зголемено.
Хемангиом е тоа, ако збориме за истото. Јас имам многу, некои се повлекуваат, ама излегуваат други, како и зошто не знам, треба да посетам кожен лекар. Мислам дека е од депилација, ајде едно време паузирав за да видам дали ќе се повлечат, но само се намалија, во смисла на топчето се намали но не исчезна
Хм можно е да е тоа. Те болат на допир? Која големина ти се движат? Ова е како поголема бубуљичка таа големина, до сега не ми излегло вакво иако цел живот се депилирам, а сега нит депилација и ми излезе. Ако е хемангиом како што викаш тоа само хируршки се вади мислам
Хемангиомот не би требало да боли. Може ти е внатрешно кај кое се има направено масно ткиво... Јас меѓу усна и препон имав (не сега, одамна), ко мевце, болно на допир (боја нз каква беше), па по долго време успеа само да избие и не знаеш колкаво навртено влакно излезе од таму
Па јас гуглав, барав едно време што е, повеќе делува,како хематом полн со крв. Во 9ти коа бев ме болеа многу, онака од сама активност како движење ме заболуваа, имав 3-4 големи и тоа баш големи, едно 4мм големина ајде да речам, несакајќи едно со брич поминав, го сецнав и течеше крв цела вечер од него, сеа не беше нешто многу, тоа колку може да истече сепак, ама знам дека не се намали од тоа што течеше крв туку по некоа време се повлече и тоа и другите 2 големи, сега имам многу ама помали се. Треба да видам со доктор, дефд
Ај изгуглах, blood blisters vulva, varicosities vulva in pregnancy и angiokeratoma of fordyce и кажи ми дали на ова мислиш
Оваа слика ми излезе од интернет кога изгуглав и баш е вакво моето. Значи тоа е ти што пиша. Ради зголемен проток на крв се јавува во бременост и може да се влоши од секс, долго стоење или вежбање, а вика може да се појави и од многу лежење, а јас сум долго на патолошка.
Уф, еве кај мене скроз не се повлекоа после пораѓај, иако ни многу лежам, ни стојам, ниту па вежбам, ама може нешто со крвотокот да е проблем, проблем ми е и што не знам дали е ова за на дерматолог, хематологија или трансфузиолог. Ваљда, првото?
Хм штом е поврзано со вени и крвоток би требало и трансфузиолог покрај дерматолог. Ма да и гинеколог да консултираме мислам се упатени во овие работи. Јас во август сум на контрола кај мојот трансфузиолог и баш ќе ја консултирам и за ова. Секако ќе и спомнам и на гинекологот мој. Фала ти на помошта, ме упати барем за што се работи. Среќа што не почнав да го чепкам, маж ми ме убедуваше внатрешно влакно е, дај да го стиснеме.
Девојки не знам дали да ставам вагиналета сабалје сум за микробиолишки брис, заборавив да прашам со време има некој да пише во овие касни саати
https://www.facebook.com/groups/765291148902273/?ref=share&mibextid=NSMWBT Извини касно ти одговорив...Во оваа група видов ама уште ги немам контактирано
Јас лани ко правев брисеви не требаше 7 дена да земам вагиналети и да немам односи 48 часа.Јас немав ништо мака туку онака направив брисеви...Е сега за со терапија нз
Луѓе кажете лек за несоница и нозете ми вријат по цела вечер не ги поднесувам , неможам да спијам дали од клексаните или нормална појава си е ова во бременост
И мене ми вријат стапалата, жешки пекол ако мислиш на тоа јас лекот го најдов да спијам сама в дневна со климата пуштена инаку се препотувам се гушам нервоза ме фаќа