Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    И мене рече можеби до 36та недела ќе ми ги прекинат, се зависи од резултати, уште 5 имам па ќе проверам крв да видиме што како
    Јани ти ги продолжи или одиш на гак за мислење?

2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.270
    Допаѓања:
    22.742
    До 36 та ми рекоа аспиринот и после да го преќинам. А клексаниве од новите 30, примив само 6, па ќе видиме до крајот колку ќе бидат.

На nancyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    3.266
    Hmm, ne ti go prekinaa ni aspirinot bar? Obichno do 32ra go davaat posle sano kleksan

4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.270
    Допаѓања:
    22.742
    Не. Дека ми беа исти димерите, ми кажаа до 36 та и да го прекинам.
    Матичната беше за 32 ра да го прекинам, а др што ќе ме пораѓа ми кажа до 36 та, освен ако немам некоја проблем па да го преќинам.

5. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Веќе цел месец на усната од вагината имам како топче малечко, модра боја е личи како да е полно со крв. На допир боли како чирче или бубуљичка. Не се депилирам таму сега, па да е поткожно влакно, што знам. Не го стискам страв ми е. Дали некоја од вас имала? Проаѓа само од себе или да идам на гинеколог или дерматолог, не знам за каде е искрено. Беше помалечко сега малку како да е зголемено.

6. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    3.266
    Хемангиом е тоа, ако збориме за истото. Јас имам многу, некои се повлекуваат, ама излегуваат други, како и зошто не знам, треба да посетам кожен лекар. Мислам дека е од депилација, ајде едно време паузирав за да видам дали ќе се повлечат, но само се намалија, во смисла на топчето се намали но не исчезна

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Хм можно е да е тоа. Те болат на допир? Која големина ти се движат? Ова е како поголема бубуљичка таа големина, до сега не ми излегло вакво иако цел живот се депилирам, а сега нит депилација и ми излезе. Ако е хемангиом како што викаш тоа само хируршки се вади мислам :worried:

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.010
    Хемангиомот не би требало да боли. Може ти е внатрешно кај кое се има направено масно ткиво... Јас меѓу усна и препон имав (не сега, одамна), ко мевце, болно на допир (боја нз каква беше), па по долго време успеа само да избие и не знаеш колкаво навртено влакно излезе од таму :worried:

9. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    3.266
    Па јас гуглав, барав едно време што е, повеќе делува,како хематом полн со крв. Во 9ти коа бев ме болеа многу, онака од сама активност како движење ме заболуваа, имав 3-4 големи и тоа баш големи, едно 4мм големина ајде да речам, несакајќи едно со брич поминав, го сецнав и течеше крв цела вечер од него, сеа не беше нешто многу, тоа колку може да истече сепак, ама знам дека не се намали од тоа што течеше крв туку по некоа време се повлече и тоа и другите 2 големи, сега имам многу ама помали се. Треба да видам со доктор, дефд

10. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    3.266
    Ај изгуглах, blood blisters vulva, varicosities vulva in pregnancy и angiokeratoma of fordyce и кажи ми дали на ова мислиш

11. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Оваа слика ми излезе од интернет кога изгуглав и баш е вакво моето. Значи тоа е ти што пиша. Ради зголемен проток на крв се јавува во бременост и може да се влоши од секс, долго стоење или вежбање, а вика може да се појави и од многу лежење, а јас сум долго на патолошка.

Прикачени фајлови:

Последна измена: 22 јули 2024
  12. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    3.266
    Уф, еве кај мене скроз не се повлекоа после пораѓај, иако ни многу лежам, ни стојам, ниту па вежбам, ама може нешто со крвотокот да е проблем, проблем ми е и што не знам дали е ова за на дерматолог, хематологија или трансфузиолог. Ваљда, првото?

13. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Хм штом е поврзано со вени и крвоток би требало и трансфузиолог покрај дерматолог. Ма да и гинеколог да консултираме мислам се упатени во овие работи. Јас во август сум на контрола кај мојот трансфузиолог и баш ќе ја консултирам и за ова. Секако ќе и спомнам и на гинекологот мој. Фала ти на помошта, ме упати барем за што се работи. Среќа што не почнав да го чепкам, маж ми ме убедуваше внатрешно влакно е, дај да го стиснеме.

На Konstrakta му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Јас имам топче ама е бело, незнам што е тоа, гин. рече од бременоста е, што знам

15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.232
    Допаѓања:
    91.845
    Девојки не знам дали да ставам вагиналета сабалје сум за микробиолишки брис, заборавив да прашам со време :| има некој да пише во овие касни саати :D

16. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    861
    На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    861
    Јас лани ко правев брисеви не требаше 7 дена да земам вагиналети и да немам односи 48 часа.Јас немав ништо мака туку онака направив брисеви...Е сега за со терапија нз

18. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    237
    Прескокни

19. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    237
    Луѓе кажете лек за несоница и нозете ми вријат по цела вечер не ги поднесувам , неможам да спијам дали од клексаните или нормална појава си е ова во бременост :^)

20. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    И мене ми вријат стапалата, жешки пекол ако мислиш на тоа :D јас лекот го најдов да спијам сама в дневна со климата пуштена инаку се препотувам се гушам нервоза ме фаќа:sweat::sweat:

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.