Џабе, ќе ги исушам и да излезам два сати на жешково одма пак осипот се појавува уште дури сум надвор од дома. Инаку мајка ми ми го даде, од БТ и е земен, ако сакаш да прашам од која аптека, па да порачаш некако.
Nekoja alergija da ne ti e na nešto, pa baš tuka izbiva? Prašak nešto? Nekoja žica od prsluk? Ajde važi, piši tuka i drugi baraat
Уфф, сите четири брисеви позитивни на Стептокока група Б. А, од денес 37-ма недела. Ко за белја докторката денес не ми е на работа, ќе чекам утре да ми препише медикаменти и трк до аптека. Да не се надевам на природно породување, а?
И мене ми е така некогаш повеќе некогаш помалку црвенило и ме чеша. Едно време бев Ок, сега 3 дена беше топло времето кај нас и од потење пак ми се направи. Така и лани кога и не бев бремена еден период бев катастрофа, колку и да ги сушиш џабе кога јас и таму се потам
Јас до сега што имав одено првите недели бев со приоритетен упат. Односно првиот пат со приоритетен после со извештај од прегледот. Одев тие денови кога беше докторката. Да напоменам само дека секогаш последна ќе бидеш примена и ќе се изначекаш во тоа гужвата
Нормално е водата да се намалува, исто кај мене е намалена и постелката е скроз зрела. Ама ме следи др и дава на време се додека може... кај мене и скроз е бебе отидено со глава и рамења во карлица, цервикс скратен. Може за час да тргне работава. Ти од кога викаш дека имаш индикација за порано, си требала порано да ги подбереш. Одмарај ств, подобро е бебе повеќе да поседи и бар 38ма да фати. Основно што треба среди си, а другите друго нека си тераат. Како и да е во безбедна зона сме и за раѓање, па ако решат да се раѓаат немаме гајле
Zdravo, go baram ova maslo za kjerka mi nikade ne mozam da go najdam. Te molam pisi mi od kade go imas kupeno da pobaram. Fala
Јас сум прв триместар , не сум за цтг , поради хематом сакам да одам на второ мислење бидејќи матичниот освен што ми кажа дека имам позади постелката не ми даде никаква терапија или мирување..
И јас одев прв триместар. Исто имав хематом првите недели ама искрено многу не му дадоа на значење иако јас се испотресов. Како препораки што ги добив беа мирување, утрогестан и магнезиум. Мислам некаде до 10-11та го снема.
До понеделник сигурно ќе ме породи. Ми рече да си ја спремам торбицата Примив денес инјекција за зреење, утре уште една. Ќе ги оставам дома да средуваат, кога ќе се вратам ако не е средено и викам ќе се вадам на хормони
Роса Вита аптека, ама земен е од поодамна, може и таму да го нема повеќе, мислам имаат страна на фб, ако сакаш пиши им.
Па мене ништо од ова затоа сакам уште еден лекар да види и да ми каже може ќе треба и јас утрогестан или нешто др не знам
Во 2021 го имав купено... После вториот царски и јас никаде не можев да го најдам. Прашај по аптеки дали може да ти го набават, или по фб од тие што носат производи од Бугарија. Види и во Виафарм, онлајн покажува дека имаат. https://viafarm.mk/p/4642/theresienol-serum-za-koza-5ml
https://zegin.com.mk/mk/polski-lek-prenalen-gardlo-immuno-pastili-za-grlo-24-pastili Мене овие ми помагаа, мислам дека само во Зегин ги има.
Како ви поминува pelvic pain? Почна уште претходната недела од премногу седење на работа. Сега па при лежење на вртење пак и еве опет болка. Пиете ли нешто? Ајде магнезиум пијам ферона пијам, се пијам работава. Ама си имам пак. Пред една недела бев на ехо се беше супер. На одмор сум па и тука се утепав од лежење ама пак болкава ја имам. Големо ми е мешево, можно ли е да ми тежи и од тоа да ме боли?