Имам некаде околу 5-6 кг. Ама не верувам да е тоа... Дека уште од сам старт на бременоста почна макава, тогаш воопшто не ни имав покачено.
Da da taka e ukocena nemozev ni da stanam si mislev nerv mi e faten. Ako ne ti pomaga dvizenje togas odmaraj. Ti kazav kaj mene samo Odmor i vitamini pomogna verojatno dodeka se namesti karlicata da ne go udira nervot. Neka ne te grizi mnogu znam deka e bolno dosta. Mene i mi potecuvase desnata noga i mi se kocese stapaloto desno ama pomina. Odev i na dopler amq nemase nisto Na nogata nervot bese vo prasanje
На одмор сега. Ама ќе видам кај нас ако не чистат со хлор, туку со УВ ќе продолжам најверојатно. Порано кога одев во Олимписки, знам дека со хлор го чистеа. Дали е сменето сега нз, и не знам како се чисти во Борис.
Не ги правам во Скопје, ама секој подобар физиотерапевт со студио мора да има столица за трудници. Ќе си отидеш на консултација дали може да те масира додека имаш болка или ќе почекате да помине. За жал нема да помине сега секундарно од активноста, ама полека ќе се намалува кога ќе вклучиш и масажи.
Мислам дека ти е и дополнително од душекот на одмор кај што си... Многу значи и душекот да ти одговара..
Здраво женски.Прва бременост ми е појма немам ништо ни што треба да правам ни дали треба да правам.Се ми е ново и секој ден се нешто ново се случува.Колку и да сум возбудена за се ова претходната и оваа недела ми се премногу тешки.Моментално сум 8ма недела и 4 дена но последниве две недели од мачнини не можам ни малце да функционирам.Се што имаше по форуми по интернет пробав.Од аптамил до лимони до јади на 30-45 минути но нема спас.Навистина ми е премногу тешко и не можам да издржам.Пробувам да повратам но не искача ништо.Навечер легнувам што е можно порано за побрзо да ми поминат деновите.Не знам како ќе издржам навистина....немам желба за ништо.
Знам, претходно имав и болки во ишијас ама фала му на Бога во бременоста ми се немаат се уште јавено, а оваа болка стварно ме плаши оти сум како закочена целата, едвај ја мрдам левата нога, а сум скоро 24. недела, до крај се надевам нема да се фатам скроз
Ќе помине. Јас бев исто како тебе. Гадење ужасно, а не повраќав ич. Мене ми помогма малце антиметилот, квики и соленки јадев само и кока кола ми олеснуваше. Некако преку ноќ помина. Да се исповратев ќе ми беше послесно можеби, а вака само се мачев. Тогаш беше и баш ладно и надвор стоев по една тенка блуза и само дишев. Ќе помине мила.
Се надевам зошто навистина е премногу тешко.Неспоредливо е со било какво гадење во животот.Тоа чуството стои бре цел ден у грло и ништо не помага.Навистина пробувам сила да најдам да издржам.Антиметил ни малце не ми помогна,крекери и бејк ролс веќе не можам ни да ги гледам а не па да ги јадам.Со кришка леб се хранам и супа одвај за да не дехидрирам па да идам по приватни болници на инфузии
Знам како е. И да , поинакво гадење е некако. Ама ќе помине. Течности пиј колку можеш. Јогурт, кисело млеко да те освежи. Ќе бараш што ќе ти олесни. Еве сега се навратив на тие денови и желудник ми се преврти .
Имам некои болки ненадејни како со игла да ме боде како во матката тој дел неккао кога мрда на бебето. Сте имале нешто слично? Треба ли да одам на преглед? Трае некое време ова и прилично е незгодно.
Со последниот резултат ми рекоа нема потреба а сега ваљда ќе мора,наредна недела ќе одам на ендокринолог
Лигаментите се.. се тегнат и боли. Болката е баш ко тегнење, боцкање, чудна така? Јас на моменти дури и звуци слушав како крцкање (она на кога кога ќе ти крцне рскавец, лигамент таков звук)... Ако е јако, не ти запира.. нека не ти е мисла, тркни до доктор..
Мене постојано па како напредуваше бременоста на 2,3нед ми покачуваа доза по малку, по шема и сл. Дури и на 3 и нешто тсх ми додаваше плус некој ден 25мг да зголемам (пример сега сум 6 дена на 100ка и еден ден 125ка, поради 3 тсх што беше, а бев само на 100 последното). Одма се регулираше 2, 2.5 со еден ден што смени. Обавезно консултација... си за терапија..