Ендокринолог ќе ти ја покачи терапијата, контактирај го тој што те води одма, смирено. Колку мг еутирокс пиеш?
Што мачкате против стрии? Од првата бременост имам некоја, ама сега сакам да пробам колку што е можно да превенирам појава на нови.
Јас користам hipp путер. Преубав е. Го зедов од Зегин, околу 400 денари. 8ми месец сум, досега воопшто не испукав. Но сепак многу зависи и од еластичноста на кожата.
Уште сум во рана бременост 16+ ама мачкам редовно од почеток еуцерин масло насабајле, а пред спиење смеса од павловиќева маст, течен витамин ц, ад капки и бадемово масло. Користам и риластил крема за стрии ама поретко, ја планирам за поодмината бременост.
Проверив и јас самоиницијативно ама не сум проверила пак па затоа прашав дали секој триместар проверуваат и тие што немаат некој утврден проблем..
И јас мачкам еуцерин масло, ми помага, мислев доволно е? Ама како што гледам ќе треба да воведам уште нешто а? Риластил крема е нешто појако од само масло?
Se e ova normalno vo prv trimester bi trebalo da ti zavrsi do 12 nedela posle se namaluvaat macninite kaj poveketo bremenosti a moze I cela bremenost da imas gadenje normalno e I da oslabes ovoj period I da mnogu e macno I tesko i jas bev kako tebe edvaj cekav da zavrsi I samo broev denovi ne si sama tuka na forumot pisi za bilo sto
Јас мачкам само масло на Babylove и тоа кога ќе намачкам кога ќе заборавам, па немам ни една стрија ни од првата бременост ни сега. Немаш потреба од нешто плус, матичниот сто пати ми рече сите ме прашуваат шо да мачкаат јас им велам се ви е џабе ако генетиката ви е таква да имате стрии ке имате ако не не.
Јас еднаш после туш наутро насекаде кај што можам да намачкам, а навечер пред спиење само околу стомак, спојлер.
Па јас првата бременост само еуцеринов масло и многу малку испукав, ама надоле под стомакот кај што покриваат гаќи не мачкав и испукав, значи ми помогнало што се шлапав Овој пат и под гаќите мачкам, тој дел не го гледав при крај на бременост и не го мачкав хахахаха
Тие кои се веќе на терапија проверуваат еднаш месечно обавезно за да може да се интервенира со зголемување на терапија по потреба. За другите не мислам дека има потреба. Одма рипа тсх при бременост и особено како напредува бременоста (кај тие на терапија = хипо/хашимото) штом ти било нормално значи немаш проблем.
Zdravo na site da prasam za edna drugarka sto ne e na forumov , 37+5 dena , bebe e po malo za 6 dena a kilaza ima nakaceno 170 grama , dali ima problem nekakov ?
И јас мачкав еуцерин, секое бањање, многу ми беше погодено за кожата, не беше мн мрсно а таман хидрирана. Ниедна стрија не ми се појави, ниту испукав. Ден денес ми е стомакот како пред бременоста
Да ви кажам само колку е ненормално здравството тука. Ја чекам докторкава моја два дена да ми препише терапија. И ја нема. Сфатив колку е саатот. Се јавувам на приватен доктор, викам колку треба ќе си платам, да ми препишете рецепт према резултати кои ги добив. Какви резултати... аа, е па нема за тоа терапија. Како нема... па така, ете и вашата докторка не ви препишала дека касно е, може во секое време да се породите. Значи, џабе се прават брисевите, читав по групи дека сите превентивно добивале антибиотик на пораѓај. Да не ви објаснувам што се дешавало кај оние кај кои немало време да делува. И така. Место во мир да си поминам последни недели од бременост, јас плачам и се нервирам. Бог напомош.
се изненадив и јас, јас сум царски 37+6 или 38 точно не се сеќавам веќе хахха што реши каде ќе се пораѓаш и кај кој Со лесно!!!