Nisto strasno i na grb,jas koga spijam na strana navecer se budam od bolka vo uvoto,spijam na meka pernica so gel za ladenje mene uvoto me boli skolkata neznam zisto taka.
Крвната ми е од оваа нели што доаѓа со д димерите и хемостазата таква @mariz да не пишувам во 2 поста
Па незнам каков упат имаш. Кај мене посебни биле. Едно крвна слика, онаа секој медец што ја правев и димери со хемостаза друго.
Ne, mu barav na doktorot mi vikase deka sum imala, mu kazav deka custvuvam se kaj sto me shie deka boli i toj vikase ajde ti izdrza otvaranjeto pa sega za shienjevo...taa pa sestrata do nego mi vika dusho ne postoi nesto za da ne te boli, takvo e mestoto nema za tuka anestezija. Jas mislam bese vo guzva doktorot i gledase pobrzo da zavrsi
Види реално ти ако се отвориш уште 5-6 прсти без да осетиш не ти ни треба епидурал. Така бев јас, отидов 8см отворена со издржливи болки, цтг мирно и буквално низ смеа со докторите се породив..
Мислење што е подобро да земам фероглобин или сидерал форте. Докторката ми рече да почнам да зимам поради ниско железо?
Јас па, од прв момент како почнав да пијам еутирокс пијам сабајле, па одам крв да дадам. По логиката дека ги следам вредностите со редовно пиење еутирокс И така си терам, до сега тоа не влијаело на резултати кај мене, значи и да се земе апче не е страшно изгледа, кај нас што ги пиеме со години секој ден
Е да додадам, јас некогаш и попладне ги испитувам хормоните на тироидна, веќе јадена пиена, апче пиена
Незнам мене така ми кажа оваа што ме следи... и кај мене си е океј така, а на терапија сум добри 10 години. Дури од лабораторија ме прашувале некогаш да не се имам напиено апче..
Јас сум 39+5. Абер немам од симптоми на спуштање или притискање доле. Последен преглед пред два дрна, доволно плодова вода, плацента супер, бебушот нема абер. Освен што ми е дури болен притисокот кога ке се истегнува, притиска со главата доле и горе со газето ке излета од стомак. Ама не ме боли целиот стомак, ваљда не е тоа никаков знак? Прва бременост ми е, мислев дека до сега ке се породам. Страв ми е и од преносување. А се движам и ни дома и шетам цело време, малово не покажува знаци за излегување. Некој совет?
Епа супер, еднаш ми немаат земено крв без да се напијам апче, еднаш :/ Сега прочитав, влијае ако се напиеш апче пред крв да ти земат. Како живеам? Хахахаха, ама добро немам многу големи разлики во резултати, немам промена во доза, добро се држам, сега не знам дали да почнам да давам крв без апче од сега, или после бременост? Зошто може па сега да покаже разлика да ја збуни докторката нели? Што да правам сегааа? Да пробам да дадам без апче земено, ако нема разлика ок, ако има разлика нареден ден ќе направам со апче земено за да проверам како реагирам дали има разлика кај мене. Затоа што па сред бременост да и пратам на докторката различни резултати да не смениме доза бе, потреба, не знам.
Зошто не и кажеш на докторката дека не си знаела и си давала крв откако си се напила таблета? Па ке ти каже дали да менуваш или не.
Мојава вика дека секако апчето е низ организам и 48ч, така да апчето од претходниот ден ти контролира до сабајлето. Пробај без апче провери си, не би требало да има разлика на тсх одма (нели треба и време за да регулира). Може разлика да не прави на фт4... ств незнам, ама си ја слушам јас па како ми кажала, така. А зошто не сум прашала