i jas koga bev bremena sonuvav crno bebe sum rodila i ten i kosa abe kjumur i koga se porodiv mi go nosat crno crno pocrno od na edna romka bebeto so mene vo soba sto bese... Si vikam ovie ni gi zamenile hahaha a ustvari sinko izmacen modar da ti bil, pocna da belee okolu ocinjata uste sledniot den i eve sega ima 3m i belicok e, a i kosata mu e svetlo kafenka, mislam smegj kje bide... Nema mn kosa sega
Добро утро милички Не да сум се наспала од два ноќеска па до сега мераци , синко уште спие ,а другото бебуше во меше скоро ич еве три-четри дена воопшто не го осеќам несакам да мислам на лошо се надевам дека е мрзливо , па денес ќе се јавам на Снежана да идам на преглед пред да идеме за Паланка да си се осигурам дека бебчо е добро .
Добро утро, мамички, јас ете прв пат пишувам на темава, само читав до сега. Јас уште тазе трудна, ама вчера бевме Преспа, и влегов во езеро, не можев да одолеам Има зијан тоа, или ако си попливав троа? Ми е страв повеќе од инфекции, а за топла претопла беше водата.
zaki dobredojde I cestitki za bremenosta so lesno da ti pominat ovie meseci, nemas nikakov problem od banjanje I mene doktorot ne mi zabranil koga prasav samo ne vo bazent radi infekcii a bas plivanjeto se preporacuva za trudnici radi kicmata
Pa vo pocetok na bremenost ne se preporacuva bas da se banjame vo ezero i vo bazent, t.e. vo cela bremenost ne se preporacuva ezero i bazent zaradi mozni infekcii.
Isto i jas smetam kako tebe, taka mi kaza ginekologot, mene termin mi e 25 oktomvri i sekoj 25 vleguvam vo nov mesec, taka racunam, sega na 25 vlegov vo 7 mesec i taka sekoj mesec si racunam
Добро утро и од мене. Да се пофалам бев на викенд во Охрид, па ја ѕирнавме и Струга и два пати влегов во вода ММ како стражар, стои на плажа јас влегувам во вода и вика полеекаа, доста ти е не оди во длабоко, само смеј да паднеш... И ем се изладив, ев дожд ме освежи, супер ми е Е на слики кога се вратив дома приметив дека имам стрии на долниот дел на стомакот, ама ја не сум ги видела. Не се страшни, мали ептен и црвенки се, значи тазе се, ама цел ноќ се гледав да не имам на друго место. Па со телефон се снимав, едно огледало на ѕид, друго у раце па се вртам околу него.. бог да чува
Ете за тоа пливањето... едни велат во базен никако, може само во езеро и море.... други велат базенот се третира од бактерии, а езерата и морињата секакви бактерии можат да се најдат, затоа базенот е подобра опција. Трети велат ни базени и отворени води чинат оти сите се опасни. Ама битно сите за едно се сложуваат: Пливањето е најдобар спорт за трудниците Е јбг, немаме базени во дворовите, хехе, знам таков базен би бил најсигурен. Јас влегов вчера во вода 15тина минути, се надевам без последици
Жаки бањање во езеро никако само во море, езерата се слатки води и може многу лесно да се фати инфекција, баш сега брзо прочитав негде кламидија во езеро се фака како 2 плус 2 . Така да немој веќе
Базени и езеρа не се пρепоρачуваат поρади инфеκции, моρе да- смееш Κога сме κај муабетов ни лежење во κада не се пρепоρачува хахах чисто да си знаете ниту вρела вода
Мојот доктор ми кажа дека во езеро може да се бањам но да се исигурам дали е чиста водата,но јас нени помислувам да влезам во вода.
Добре ни дојде @jacqueline.s , со лесно бременоста да си ја износиш. За 15 мин во вода мислам немаш проблем, не мора да значи дека одма инфекција ќе фатиш. Јас не се осудив да појдам на одмор, некако страв ми е а и работиме по дома, реновираме и слично, така да парите ни требаат Ама верувам дека би се бањала кај и да одам на горештиниве. А за во када, лелеј од почетокот на бременоста се мислам, ама не сум се осудила да си го дозволам тоа задоволство. Инаку и јас денес конечно да се наспијам, дали било топло или ладно не сум ни сетила. И јас си го сонував бебето, незнам што е работава со нас ноќва хаха. Моете беше бело снег, се обидував да го смирам и така...
Не е баш така... За попрецизно еве табела (сметано од прв ден на последна менатруација)... http://tvoebebe.com/BREMENOST/nedeli-meseci
Јас буквално секоја вечер се тргнав во када. Го надносив бебчето, немаше никакви негативни ефекти кај мене.
Во рана бременост спиевте ли на стомак? Мене ми е страв да спијам а така ми е најубаво .. Исто да прашам кивавте ли многу може нема врска ама не престанaв да кивам деновиве
Девојки која го има од Снежана бројот што работи кај коруновски ? Сум ја изгубила картичката од неа Пишете ми во порака
@alisijad јас спиев на стомак на почетокот, едвај се навикнав на страна. Сега само на страна можам. А за кивањето не знам дали е поврзано, не ми се случило, јас имам проблем со затнат нос од почеток до сега нонстоп.