Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.964
    Допаѓања:
    77.656
    i jas koga bev bremena sonuvav crno bebe sum rodila i ten i kosa abe kjumur :rofl: i koga se porodiv mi go nosat crno crno pocrno od na edna romka bebeto so mene vo soba sto bese... Si vikam ovie ni gi zamenile hahaha a ustvari sinko izmacen modar da ti bil, pocna da belee okolu ocinjata uste sledniot den i eve sega ima 3m i belicok e, a i kosata mu e svetlo kafenka, mislam smegj kje bide... Nema mn kosa sega :D

На Eli23, monik55 и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Lelelele hahaha sto ti se sonista znaci?? :whew:

3. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Добро утро милички :)
    Не да сум се наспала од два ноќеска па до сега мераци :) , синко уште спие ,а другото бебуше во меше скоро ич еве три-четри дена воопшто не го осеќам :( несакам да мислам на лошо се надевам дека е мрзливо , па денес ќе се јавам на Снежана да идам на преглед пред да идеме за Паланка да си се осигурам дека бебчо е добро .

На SelinaKyle му/ѝ се допаѓа ова.
  4. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.584
    Добро утро, мамички,
    јас ете прв пат пишувам на темава, само читав до сега. Јас уште тазе трудна, ама вчера бевме Преспа, и влегов во езеро, не можев да одолеам :D Има зијан тоа, или ако си попливав троа? Ми е страв повеќе од инфекции, а за топла претопла беше водата.

На elena.mak, mama89, Mariangel и 5 други им се допаѓа ова.
  5. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    zaki dobredojde I cestitki za bremenosta so lesno da ti pominat ovie meseci, nemas nikakov problem od banjanje I mene doktorot ne mi zabranil koga prasav samo ne vo bazent radi infekcii a bas plivanjeto se preporacuva za trudnici radi kicmata

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  6. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    ke moze li nekoj da mi odgovori na prasanjeto

7. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Pa vo pocetok na bremenost ne se preporacuva bas da se banjame vo ezero i vo bazent, t.e. vo cela bremenost ne se preporacuva ezero i bazent zaradi mozni infekcii.

На mdenkov и alisijad им се допаѓа ова.
  8. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Isto i jas smetam kako tebe, taka mi kaza ginekologot, mene termin mi e 25 oktomvri i sekoj 25 vleguvam vo nov mesec, taka racunam, sega na 25 vlegov vo 7 mesec i taka sekoj mesec si racunam :)

9. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    2.149
    Добро утро и од мене.
    Да се пофалам бев на викенд во Охрид, па ја ѕирнавме и Струга и два пати влегов во вода :lol:
    ММ како стражар, стои на плажа јас влегувам во вода и вика полеекаа, доста ти е не оди во длабоко, само смеј да паднеш... :D
    И ем се изладив, ев дожд ме освежи, супер ми е :emo:

Е на слики кога се вратив дома приметив дека имам стрии на долниот дел на стомакот, ама ја не сум ги видела. Не се страшни, мали ептен и црвенки се, значи тазе се, ама цел ноќ се гледав да не имам на друго место. Па со телефон се снимав, едно огледало на ѕид, друго у раце па се вртам околу него.. бог да чува (facepalm)

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.584
    Ете за тоа пливањето... едни велат во базен никако, може само во езеро и море.... други велат базенот се третира од бактерии, а езерата и морињата секакви бактерии можат да се најдат, затоа базенот е подобра опција. Трети велат ни базени и отворени води чинат оти сите се опасни. Ама битно сите за едно се сложуваат: Пливањето е најдобар спорт за трудниците (facepalm) Е јбг, немаме базени во дворовите, хехе, знам таков базен би бил најсигурен.
    Јас влегов вчера во вода 15тина минути, се надевам без последици :)

11. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Жаки бањање во езеро никако само во море, езерата се слатки води и може многу лесно да се фати инфекција, баш сега брзо прочитав негде кламидија во езеро се фака како 2 плус 2 . Така да немој веќе :)

12. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Базени и езеρа не се пρепоρачуваат поρади инфеκции, моρе да- смееш :)
    Κога сме κај муабетов ни лежење во κада не се пρепоρачува хахах чисто да си знаете :) ниту вρела вода :)

13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Мојот доктор ми кажа дека во езеро може да се бањам но да се исигурам дали е чиста водата,но јас нени помислувам да влезам во вода.

14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добре ни дојде @jacqueline.s , со лесно бременоста да си ја износиш. За 15 мин во вода мислам немаш проблем, не мора да значи дека одма инфекција ќе фатиш. :)

Јас не се осудив да појдам на одмор, некако страв ми е а и работиме по дома, реновираме и слично, така да парите ни требаат :D Ама верувам дека би се бањала кај и да одам на горештиниве.
    А за во када, лелеј од почетокот на бременоста се мислам, ама не сум се осудила да си го дозволам тоа задоволство.
    Инаку и јас денес конечно да се наспијам, дали било топло или ладно не сум ни сетила.
    И јас си го сонував бебето, незнам што е работава со нас ноќва хаха. Моете беше бело снег,
    се обидував да го смирам и така...

15. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Не е баш така... За попрецизно еве табела (сметано од прв ден на последна менатруација)...
    http://tvoebebe.com/BREMENOST/nedeli-meseci

16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    Јас буквално секоја вечер се тргнав во када. Го надносив бебчето, немаше никакви негативни ефекти кај мене.

17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.532
    Допаѓања:
    38.784
  18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Во рана бременост спиевте ли на стомак? Мене ми е страв да спијам а така ми е најубаво ..
    Исто да прашам кивавте ли многу може нема врска ама не престанaв да кивам деновиве :D

19. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Девојки која го има од Снежана бројот што работи кај коруновски ?
    Сум ја изгубила картичката од неа :)
    Пишете ми во порака

20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.532
    Допаѓања:
    38.784
    @alisijad јас спиев на стомак на почетокот, едвај се навикнав на страна. Сега само на страна можам.
    А за кивањето не знам дали е поврзано, не ми се случило, јас имам проблем со затнат нос од почеток до сега нонстоп.

На alisijad и Eli23 им се допаѓа ова.