Последниот пат не, дека мојот др е на одмор, ама не сум отворена и не беше спуштено. Утре сум пак на преглед. За пешачење, си пешачам, има денови кога сила немам за ништо, и не се форсирам. Ама ако имам енергија, се движам. Дома не се штедам, освен со наведнување и подчучнување. Сакав да тргне самото природно кога ке му се присака . Ама сега ми е страв за природно, веќе е 3800, наредна недела до 4кг ке догура, тогаш со мојот др имам преглед.
Letna vremeto,a kako vcera da objavi na pozitivna beta deka imas,eeeee si leta vreme.So lesno samo do kraj
Мене ми ги прекинаа некаде 24та недела, месец дена после тоа стигнаа до 1700 и ми кажаа ок се. Дека кај бремени жениме нормално да се повисоки. Пред една недела правев пак контролна хемостаза како подготовка за породување, јас не ги видов рез, рече др дека се е ок. Не брзај, нека ги види специјалист.
Za eutorix sekogas treba na gladno dase pie vednas po stanuvanje.Jas sigurno dobri tri godini pijam terapija i nikogas nemi kazala doktrkata da nepijam apce pred dami zemat krv.Rezultatot se dobuva na osnova na terapijata,i ako nese vo red vrednostite togas se menuva terapija,kako keti odredi terapija ako ti denta nesi se napila apce a celo vreme pies bez prekin.Nesi pravi problem bez potreba,pravis sve kako sto treba,da trebalo da nepieme terapija pred bockanje keni kazele dosega.Si teras sve kako sto treba
Jas 19 nedela teram,vlezena sum veke vo 20 nedela so batkovcite moiVeke mese poveke se poznava,primetuvam pobrzo raste ke bide interesno.Samo sve da bide kako sto treba do kraj.
Mene pa nemi kazale nikogas dosega da nepijam apce pred krv zimanje.Eve kolku vreme sum na terapija.Utre sum bas na endokrinolog i keja prasam za ova bas doktorkata i me vidam sto kemi kaze.Jas nekogas sum imala termin vo 13h popladne i do togas da cekam apce dase napijam za tiroidna?
Се ке биде добро. Да си ги гушкаш и галиш. Ми летнаа како песна месециве и убава мислам имам, гледам дека и ти така си тераш. Со лесно.
Zhenski vo ochaj sum da ne ima nekoja od vas vishok 1 inekcija progesteron depo. Ne mozham nikade da najdam kaj nas a ni vo srbija. Help pls ♥️
37+5 sum deneska, od ponedelnikot navaka celo vreme pritisokot 140/85, 145/90, metildopa zimam koga mi tekne, znam ne treba taka, idam na varijanta kje padne valjda, ama ništo. Na gak sum ponedelnik, matična mi e na odmor, zamenata ne se zamara idi na gak mi vika. A što da idam na gak, ok sum se drugo. Grčevi malku ponekogaš, bebe poretko čuvstvuvam, ama spuštena e pa i nema mnogu mesto..
Жено, не си играј со притисокот. Пиј ја терапијата. Не дај боже пред пораѓај си. Скраја било да ти се крене многу, знаеш колку е сериозно тоа.
Како да прочитав некаде на форумот дека на некоја членка ѝ ги прекинале па тие што ѝ останале ги подарува. Не можам да се сетам во која тема прочитав
Segde, nikade nema deficitarni bile. Imalo nekoja zamena ama ne bilo toa toa. Pa mi kazhaa tuka da proveram ako ima nekoj vishok.
Јави се во аптека Мери, аптека Берна, знаат таму да имаат залихи. Но врти по тел и во другите аптеки, може нешто има останато. Ако ти е итно можеш директно во Систина, таму ќе те боцнат, но ќе ти наплатат приватно, боцкањето им е 1000 ден, плус ампулата
На термин на ендокринолог одма и те боцкаат за хормоните? Не одиш со посебен упат во лабараторија наредниот ден? Еве и на нет и на македонски и на англиски пребарај, вика не треба да се пие апче. Јас без да пијам проверувам, исто и кај мене до сега проблем немало... Чим не треба да се пие, сигурно прави некои промени (дека ударно внесуваме тироксин). Мене дозата сега во бременост кога ми ја дигнаа, едвај се соземував додека ми се навикне организмот... Прашај баш и кажи што ќе речат