Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    2.704
    Jas sekogas odam prvo so upat i termjn kaj doktor preged mi dava upat za hormoni me bockaat i naredna nedela koga e ambulanta odam so rezultatot i togas mi dava izvestaj.Utre sum na kontrola so rezultati i ke prasam i bas ke pisam.Inace sramota ke bide za doktorive da netreba dase pie i da nekazuvaat Nemoze nie sve da znaeme sami od sebe,ili sve da prasuvame

На Lady Miami, Лалина и mariz им се допаѓа ова.
  2. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    698
    Се убацувам неповикано сакав да споделам мое искуство. Пет години одам на клиника и на секој преглед прашувам за терапија дали да земам од сабајле и секогаш докторката ми вика дека треба да ја примам терапијата за да се види како делува во организмот и дали има потреба за корекција на дозата.

На Lady Miami, Meddy, nikja и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.099
    Znam, so prvoto mi ideše do 200/120
    Ama mi rekoa ako e do 140 da ne pijam, ako e podolgo od tri dena, togaš. toa e sega.
    Eve sega pijam, ama pak e tolku

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.689
    Допаѓања:
    76.972
    Ете сите различно. Мојава па вика дека тироксинот оди во организмот и со денови си е таму... Еве гуглав пак, некаде вика дека и нема врска, сеедно дека е дали пиеш или не пиеш апче... :?: Јас па 10г терам со проверка на неиспиено апче.

На Bonnie Top, nikja и Лалина им се допаѓа ова.
  5. AliceWonderland

AliceWonderland Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    11
    DaftyCrafty me spasi, odma go prakjam mazh mi da zeme. Ona ne gi prima vekje. Fala vi najvekje na cel svet na site ♥️♥️♥️

На Lady Miami, DaftyCrafty, Noemi и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    856
    Допаѓања:
    1.208
    Ти можеш да се јавиш на матичен, да кажеш дека имаш позитивен тест и ќе те насочи др што понатаму и можеби ќе ти предложи кои витамини да ги пиеш. Со лесно(fingers)

На Flowerr12 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Јас па со второво 5 прсти ме примија отворена, ама државно дека и незнам.
    Сега здравје боже сакам приватно, но дали ќе стигнам за епидурал незнам:D

Инаку сакам да прашам(fingers)
    Искуство од вас.
    Дали навистина(е можно) брадавиците секако се шират и потемнуваат знам, но овој пат ми се (потемнати сепак) посветли од претходните две бремености. Некако сум поразлична цела, се надевам на девојче. Па слушнав дека со девојче не потемнувале до толку како со машко.
    Има вистина нешто? :?:

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.689
    Допаѓања:
    76.972
    Мене многу ми потемнеа оваа бременост (прв пат толку) и доле дури потемна ми е :rofl: И линијата многу поизразена, до гради веќе... а носам девојче пак. Прво машко, второ девојче, трето пак девојче :D

На Viktorijaaa5, Lady Miami, nikja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Јас па споредувам дека сум со две машки и со нив имав доста исти симптоми:D

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.689
    Допаѓања:
    76.972
    Незнам мене со сите три, све различно. Единствено што со првото повраќав до крај, киселини страшни имав до крај. Додека со женскиве немав такво нешто. Со првата женска ич, малку да ми беше тешко еден период. Со второто од 7,8ма до кај 12,13та повраќав и толку. Киселини немав. Мислам нема врска со полот. Дај боже желбата да ти се исполни :)

На Adeline му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Повраќав многу,со двајцата, уште кога ќе помислам ми е лошо. Сега сеуште немам почнато, трчам низ дома, готвам, месам:D дај боже, голема желба ми е, кога ќе ми кажат се е во ред, и дека е мало девојче:inlove:

На Lady Miami и mariz им се допаѓа ова.
  12. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    2.704
    Toa sakav istoto dago kazam,ako trebalo da nese pie odsabajle terapija sigurno ke kazele kolku vreme odime i na patofiza sum bila i na endokrinologija

13. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    2.704
    Ako e so denovi,zosto napomenuvaat deka eutorix nesmee dase preskokne doza eden den.Deka treba sekoj den bez prekin

14. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    4.124
    Јас бев 2 прсти отворена околу 10 дена, ми пукна водењак вечерта, во болница стигнав по два часа, ме прегледаа и исто бев отворена 2 прста. Имав прејаки болки а цтг не покажа ниту една контракција. По 20-30мин бев отворена комплетно и добив напони за раѓање. Се чудеа во болница како прворотка колку брзо сум се отворила. За епидурал немаше време, кога дојде анестезиологот ми стави light spinal пред сам крај, за 5 минути после анестезија родив:D.

На Lady Miami и senza.parole им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.689
    Допаѓања:
    76.972
    Зошто таа доза мора да се прима. Некој пие 25мг, некој и до 150мг. Ден да скокнеш проблем нема да направи, ама повеќе денови да не пиеш доволна доза или ич.. одма ќе поремети. Јас за многу кратко време по втората бременост, по породувањето дека продолжив со дозата што ја пиев трудна (покачена), влегов во хипер. Затоа сега ќе пазам, како ќе се породам ќе проверувам одма на кратко време... А и сега трудна, на првите 3,4 проверки на секое ми фалеше уште и ми ја покачуваа.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. TanyaClover

TanyaClover Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    508
    Го земав и во аптека ми го препорачаа

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    2.704
    Na kolku vreme ides na kontroli,mene na 2 meseci me zakazuva kontrola,sreka fala mu na boga sega zasega Tsh mie super

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.689
    Допаѓања:
    76.972
    Нетрудна на 3м проверки... а сега трудна мн често проверував (на 3, 4нед макс) и до кај 5,6ти месец на секое дозата погоре и погоре и таму некаде од 7ми ваљда (незнам точно), терам со 6х100мг и 1х125мг.
    Инаку по пораѓај со второто два пати во Ремедика додека лежев тие 5 дена ми проверија и океј беше, а после 2 нед некаде јас во хипер отидов. Затоа сега и одма по раѓање проверка, па пак за брзо после...

На Noemi и nikja им се допаѓа ова.
  19. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    2.704
    Stom e taka moras cesto proverki,jas mada dodeka odam na nedokrinologija si proveruvam privatno ednas dasum si raat.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ell1

Ell1 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
    Трансфузологија во скопје од кое време работи?