Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    1.149
    Јас имам пишувано дека уште од 16та недела ги осеќам.
    Пример еден период ќе ми бидат повеќе изразени, па после ќе ги нема една недела или многу ретко.
    Од денес сум 32 и оваа последна недела доста често ги осеќам, пример јас и кога лежам и ќе ме стегне стомакот и додека не сменам положба не поминува.
    Баш вчера се жалев на маж.
    Бебето скроз долу вчера мрдаше, повеќе како да се тегнеше и ми беше болно.
    При волкав стомак таа одлучила доле у цервикс само да буричка.
    Дури на моменти ме заплашува, ја стисткам некаде кај препон кај свивките меѓу стомак и нозе.
    И кога ќе го подигнам стомакот осеќам олеснување.

Инаку ти може при одење осеќаш тежина од стомакот да влече надолу и притисок.
    Дека и ти беше повеќе во мирување.
    Овие лажните стегаат барем кај мене така скроз ниско кај стомак и кога ќе смениш положба престануваат.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    1.149
    Да кај мене така беше, инаку јас едвај и оние 5 дена ги издржав таму.
    Дури кога појдов накај салата тогаш ме фати некоја паника, се освестив што навистина се случува :D

Леле мила јас стискам палци да издржи твојата девојка, нешто многу и се брза:inlove:
    Баш ме интересира твојата приказна како ќе излезе на крај, ова ептен е неизвесно:D

На Lady Miami и mariz им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.680
    Допаѓања:
    76.962
    Па да ти кажам имам другарка 2 прста отворена тераше 1 месец, така да све очекувам и јас :rofl: Да не си давам надеж за побрзо да е, дека после едвај ќе дочекам хахаха
    Брзо летна времето:inlove:

На senza.parole и Marsi* им се допаѓа ова.
  4. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.787
    Допаѓања:
    2.699
    Denes spored ciklus 19+1 nedela sum.Zakazav na 21+1 i se mislam rano da ne zakazav se mislam da prezakazam za 22+

На sencuk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.680
    Допаѓања:
    76.962
    Супер ти е 21+1. Јас на 20+2 бев.. Докторот од Ремедика тогаш ми рече 20-22 да закажам и некако се погоди така на 20+2 да одам.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.787
    Допаѓања:
    2.699
    Pa taka imase termin,i edna drugarka mi vika rano ti e so bliznaci si podobro 22+ bilo.I sea vo nedoumica sum.Na 30 sum kaj maticnata pa keja prasam i nea za terminov

На blackdeath и mariz им се допаѓа ова.
  7. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    1.961
    Јас кога договарав со Симонида Котларова ми рече од 21ва до 23та е најдобро. Закажав 21+5

8. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.554
    Допаѓања:
    8.477
    Мајки искуство со коксаки имате ли?
    Ќерка ми има, јас 10+6 денес, заедно спиеме, лепенка е до мене…
    :(

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.680
    Допаѓања:
    76.962
    Детски вирус е, возрасни скоро и не го фаќаат... децава ми имаат фатено во градинка во разни периоди (дури и они еден од друг не префатија), а ние другите возрасни дома не префативме.

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.099
    Pred malku se vrativme od GAK so malata. Ctg ok, plodova voda ok, se e dobro. Mi rekoa da ne pojam kako do sega, nego 3x2 tabletki. Ako ima nešto za vikend da ne se smiriva da dojdam, ako ne vo sreda kaj doktorot što beše sega

На flower55555, Lady Miami и senza.parole им се допаѓа ова.
  11. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.099
    Eve baš sega odgovoriv kaj druga členka. Ok e za sega se, promena na šema na pienje samo

На Lady Miami и Marsi* им се допаѓа ова.
  12. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.954
    Допаѓања:
    11.377
    Па добро, барем ти ја смениле шемата. Битно да дејствува.

13. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.099
    Se nadevam kje deluva, drugo pošto e se ok, realno nemaat ni što da pravat

14. Лалина

Лалина Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2024
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    706
    Ние дома не го префативме од синчето, ама раце миење, пази со бакнување и така малце пазење треба :) Ние се пазевме како од вирус, а другарка моја не се пазеше делеа лажичка и храна со детенцето и фати, иако не се префаќа лесно како друг вирус од градинка :)

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.787
    Допаѓања:
    2.699
    Bas pred malku zavrsiv na endokrinolog i ja prasav doktorkata mi rece nema vrska terapija si pies od sabajle na gladno kako i sekoj den,inaku kako ke znaeme dali e soodvetna dozata.Inaku ja prasav i za pienjeto kafe posle tabletka sum pravela greska.Na gladno pies i posle saat vreme smees da pies i jades,a jas odma posle apce si piev kafe,a posle pola saat si jadev taka na patofiza mi imaa kazano bas drugarka mi rabotese tamu laborant.Sea barem kesi znam za vo idnina.Mi zakaza OGT test 24 nedela,2 nedeli pred toa da prekinam teraoija Glukofaz.

Последна измена: 26 јули 2024
    На Noemi, Marsi*, mariz и 2 други им се допаѓа ова.
  16. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    1.148
    Искуство со намалени фетални движења? Денес точно 38ма, синоќа според протокол ме задржаа, цело време сум на цтг и 2 пати до сега на ехо ме гледаа..
    Се е супер, само на цтг бебето е многу успано, пробавме и со благо и кока кола и протресување на стомак синоќа и одење и пак беше пасивно. Ми рекоа рутински ќе ме задржат да не одам дома па утре пак да доаѓам на преглед, недела веќе за спремање царски и во понеделник да ме породат.
    Помина визита 2 пати до сега, истото го кажаа - превентивно на иследување, нема болки, грло несакрализирано, нешто каудае положба ( карлично ), цтг реактивно на контракции, стабилна.
    Синоќа ептен се исплашив и ја преплакав цела ноќ, денес сум многу подобро се осеќам во сигурни раце..Дојде и докторот што ме води, сите други се на смена, сестри има постојано..Се надевам дека се ќе биде океј :(
    Сте имале некој вакво искуство?
    + папочната му е 2 пати околу врат, ама ми рекоа дека тоа не е воопшто причина за грижа бидејќи секако ќе сум царски

Последна измена: 26 јули 2024
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.680
    Допаѓања:
    76.962
    Е и тоа ми кажале, јадење и пиење пола саат/саат ништо после апчето. Тоа мислам сега кога ми се лошеше на почетокот едвај го издржав. Морав да изедам нешто да не ми е лошо сабајле, а не смеев после апчето :D
    Незнам јас ќе терам како што ми вика мојата. Ми нема логика на испиена ударна доза, да се гледа како делува. Тоа пример кога е пореметена дозата, време треба да се усклади... а вака со едно испиено апче да се гледа дали одговара :?: Да е така, па секој ден и иста доза ќе се пие.. а јас па пијам по шема секогаш (пример 4х75мг 3х50), сега 6х100мг, 1х125мг сум. 10г одлично контролираме вака. Битно да се пие терапијата редовно...

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  18. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.667
    Допаѓања:
    4.998
    Ее да и мене ми рекоа по потреба две, супер одмарајте сега, барем раат си шо појде дома не се седи ќе се мислеше.

На Stela Maris му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.554
    Допаѓања:
    8.477
    Леле и јас не се пазев додека не видов осип сабајле, мислев нешто друго е… белким ќе ме пројде.
    Кутро второ дете од почеток све нешто фаќам, закачувам, да не зборам поимот одмор и релаксација дека мисловна именка ми е.:drunk:

20. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    573
    Da taka e, prvo pregled pa na bockanje dokolku treba.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.